EUROLEAGUE

Περπέρογλου: "Αισιόδοξοι και με αυτοπεποίθηση"

Περπέρογλου: "Αισιόδοξοι και με αυτοπεποίθηση"
INTIME SPORTS

Ο Στράτος Περπέρογλου έγραψε στο προσωπικό του blog στην Ευρωλίγκα για το δύσκολο έργο που θα έχει πλέον η εθνική Ανδρών, τι είπε για την απουσία του Σπανούλη και το στόχο της πρόκρισης στην 8άδα

Ο Περπέρογλου έγραψε στο blog που διατηρεί στην Euroleague τις σκέψεις του για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας...

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην απουσία του Σπανούλη από δύο παιχνίδια της εθνικής, την μονομαχία του με τον Μπέγκιτς και το στόχο της Ελλάδας που είναι η πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης!

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Στράτος Περπέρογλου: "Για σε όλους, είμαι ο Στράτος και σας γράφω από την Σλοβενία. Δεν ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ 2013 με τον τρόπο που θα θέλαμε. Οι δύο ήττες από τις από την Ιταλία και την Φινλανδία μας πλήγωσαν. Τώρα, έτσι όπως διαμορφώθηκε ο νέος όμιλος στην δεύτερη φάση, έχουμε ένα ρεκόρ 0-2 και με αυτό πάμε στην Λουμπλιάνα. Βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Τώρα θα πρέπει να πάμε εκεί και να πάρουμε τις νίες που θέλουμε ώστε να μας βοηθήσουν να πάρουμε την πρόκριση στα προημιτελικά. Έχουμε τρεις μέρες να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε, αλλά και να δούμε το τι πήγε στραβά στις τελευταίες εμφανίσεις μας. Ελπίζω να παρουσιαστούμε έτοιμοι.

Αυτή την στιγμή είμαστε όλοι μας απογοητευμένοι, αλλά θα πρέπει να βγούμε δυνατοί από αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε. Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να δούμε το τι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε στο τέλος. Αύριο είναι μία νέα μέρα και θα πρέπει να παρουσιαστούμε αισιόδοξοι, αλλά και με αυτοπεποίθηση. Θα παίξουμε μπάσκετ κόντρα σε αρκετά δυνατές ομάδες, όπως κόντρα σε Ισπανία, Σλοβενία και Κροατία.

Η δουλειά μας δεν είναι εύκολη, αλλά θα προσπαθήσουμε όλοι μας για το καλύτερο. Η Ισπανία, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι το φαβορί στην διοργάνωση. Πιστεύω πως είναι η καλύτερη ομάδα σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. Η Σλοβενία έχει το αβαντάζ ότι αγωνίζεται στην χώρα της. Θα είναι δύσκολο να παίξουμε απέναντι τους όντας μπροστά στο κοινό τους. Και η Κροατία, βέβαια, είναι καλή ομάδα. Στον δεύτερο γύρο όλες οι ομάδες είναι εξαιρετικές και ανταγωνιστικές. Έχουμε μία απαιτητική δουλειά να κάνουμε μπροστά μας. Πιστεύω, όμως, πως έχουμε τις δυνατότητες ώστε να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε.

Όσον αφορά τον πρώτο γύρο, χρειάστηκε να παίξουμε δύο παιχνίδι μας χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ο καλύτερος μας παίκτης, είναι ο ηγέτης μας. Είναι δύσκολο να παίζουμε χωρίς εκείνον. Αγωνίστηκε στο τελευταίο μας παιχνίδι απέναντι στην Φινλανδία, αλλά ελπίζουμε στη συνέχεια να παρουσιαστεί απόλυτα υγιής έως την ολοκλήρωση του τουρνουά. Είναι ένας παίκτης που όταν βρίσκεται στο παρκέ δίνει αυτοπεποίθηση σε όλους τους συμπαίκτες του.

Σε αυτό το τουρνουά υπάρχουν αρκετές απογοητεύσεις και εκπλήξεις. Απλά ρίξτε μία ματιά στον όμιλο μας, που η Τουρκία και η Ρωσία επιστρέφουν σπίτι τους, αφού αποκλείστηκαν από την πρώτη φάση. Παράλληλα, η Ιταλία και η Φινλανδία τερμάτισαν στις θέσεις "1 και 2", όντας πάνω από εμάς. Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες. Η κάθε ομάδα μπορεί να κοντράρει και να κερδίσει την άλλη. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτό το τουρνουά. Η ψαλίδα έχει κλείσει. Είναι ένα δύσκολο τουρνουά για όλους. Σε αυτό το Ευρωμπάσκετ θα επιβιώσουν οι ομάδες που θα παραμείνουν δυνατές τόσο από θέμα φυσικής κατάστασης, όσο και από πνευματικής πλευράς.

Στο παιχνίδι κόντρα στη Σλοβενία θα παίξουμε και κόντρα στον Μίρζα Μπέγκιτς, τον νέο μου συμπαίκτη στον Ολυμπιακό. Ανυπομονώ να τον συναντήσω. Θα είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά. Και οι δύο θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τις ομάδες μας ώστε να φτάσουν στη νίκη. Θα είμαστε... εχθροί μοναχά μέσα στον αγωνιστικό χώρο για αυτό το ματς.

Ανεξαρτήτως με ποια ομάδα θα παίξουμε, ο στόχος είναι ο ίδιος: πρέπει να προκριθούμε στα προημιτελικά, να μπούμε στην οκτάδα. Δεν έχει σημασία αν θα τερματίσουμε πρώτοι στον νέο μας όμιλο ή τέταρτοι. Αυτή την στιγμή, ο μόνος στόχος είναι να προκριθούμε στην οκτάδα του τουρνουά. Μετά, αν τα καταφέρουμε, είναι ένα ματς νοκ-άουτ για τα ημιτελικά. Αν το κερδίσεις μπαίνεις στην τετράδα και αν χάσεις μένεις έξω. Θέλουμε πολύ να τα καταφέρουμε, ανεξάρτητα από την θέση που βρισκόμαστε.

Στράτος Περπέρογλου από το Κόπερ της Σλοβενίας".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ