EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Τιμητικό να κάθεσαι στον πάγκο του Παναθηναϊκού"

Πεδουλάκης: "Τιμητικό να κάθεσαι στον πάγκο του Παναθηναϊκού"
INTIME SPORTS

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε μεταξύ άλλων για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, τις διαφορές στην ομάδα από την εποχή που έπαιζε στους "πράσινους", αλλά και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς (video).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του "τριφυλλιού", τις διαφορές που υπάρχουν στον σύλλογο από την εποχή που αγωνιζόταν στους "πράσινους", αλλά και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Για τις διαφορές στην ομάδα από όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό: " Ο Παναθηναϊκός είναι τελείως διαφορετικός τώρα είναι σε πιο επαγγελματικό επίπεδο τότε ήταν ερασιτεχνικό. Συν ότι υπάρχει και μεγάλη καθιέρωση. Έχει ένα πολύ μεγάλο Brand name στην Ευρώπη".

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού: " Για μένα είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Με την έννοια ότι ο Παναθηναϊκός κατά την γνώμη μου είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρωλίγκα τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι μία ομάδα που παίζει ένα πολύ σκεπτόμενο μπάσκετ και βοήθησε στην αναβάθμιση όλου του ελληνικού μπάσκετ. Αυτό για μένα είναι τιμητικό το να κάτσεις στον πάγκο μιας τέτοιας ομάδας. Με την δουλειά που έχει γίνει στο παρελθόν είναι άκρως τιμητικό".

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:" Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Όχι μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά και από τον τρόπο που παρουσιαζόντουσαν οι ομάδες του κατά την γνώμη μου. Υπήρχε το στοιχείο του μυαλού και στο επιθετικό κομμάτι και στο αμυντικό κομμάτι. Βοήθησε πάρα πολύ όχι μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ να προσεγγίζει διαφορετικά το άθλημα. Νομίζω ότι υπάρχει η τεχνογνωσία όσον αφορά το κλαμπ το πως θα φτάσεις στην επιτυχία και σε αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα ο κύριος Ομπράντοβιτς".

Για το πως αντιλαμβάνεται την πίεση: " Χωρίς πίεση δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Απλώς έγγυτε στον χαρακτήρα σου αυτή την πίεση να τη βγάλεις στο δημιουργικό κομμάτι και να μη σε επηρεάσει. Για μένα το πιο σημαντικό η πίεση της καινούριας ομάδας να μην περάσει στους παίκτες".

Για την εμπειρία του: " Μου αρέσει η δουλειά του προπονητή την έχω κάνει από 20 ετών, διότι δεν σε αφήνει να μονοτωνήσεις έχει το αίσθημα της δημιουργίας και νομίζω το να είσαι στον πάγκο του Παναθηναϊκού είναι μια εκπλήρωση προσδοκιών".

Για το τι θέλει από τους "πράσινους": " Σίγουρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα, αλλά χρειάζεται χρόνος για να φτάσουμε στο σημείο αυτό. Στο ότι να γίνουν οι παίκτες ένα και να σκέφτονται με ενός ανθρώπου μυαλό".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ