EUROLEAGUE

Παπανικολάου και Μπιρτς για τον καλύτερο αμυντικό της EuroLeague

Παπανικολάου και Μπιρτς για τον καλύτερο αμυντικό της EuroLeague

Η EuroLeague ξεχώρισε τους 7 παίκτες που θα διεκδικήσουν το βραβείο του MVP για τον κορυφαίο αμυντικό της σεζόν. Στην λίστα δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Οι Κώστας Παπανικολάου και Κεμ Μπιρτς.

Με ανακοίνωση της, η EuroLeague γνωστοποίησε την λίστα με τους 7 παίκτες που θα διεκδικήσουν το βραβείο του MVP για τον κορυφαίο αμυντικό της σεζόν 2016-2017. Όπως αναφέρει η διοργανώτρια αρχή, η διάκριση δίνεται μέσα από τις επιλογές των προπονητών, αλλά και σε συνδυασμό με τα στατιστικά τους. Στην λίστα βρίσκονται και δύο παίκτες του Ολυμπιακού: οι Κώστας Παπανικολάου και Κεμ Μπιρτς.

Για τον Κώστα Παπανικολάου, η EuroLeague αναφέρει πως ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι ο παίκτης-κλειδί για την κορυφαία αμυντική ομάδα της διοργάνωσης (παθητικό 73.9 πόντοι) και επισημαίνει πως είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης στον θεσμό σε "+/-" όταν βρίσκεται στο παρκέ. Για τον Κεμ Μπιρτς τονίζει πως παρά το γεγονός πως διανύει την πρώτη του σεζόν στον θεσμό, ο αθλητικός σέντερ των Πειραιωτών ξεχωρίζει για τις ανασταλτικές του δυνατότητες, όντας έκτος στα μπλοκ και δέκατος στα αμυντικά ριμπάουντ.

Οι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού:

Παπανικολάου και Μπιρτς για τον καλύτερο αμυντικό της EuroLeague

Τσαρλς Τζένκινς (Ερυθρός Αστέρας)

Έκπε Ούντο (Φενέρμπαχτσε)

Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός)

Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Μπράνκο Λάζιτς (Ερυθρός Αστέρας)

Τάιλερ Χάνεϊκατ (Αναντολού Εφές)

Κεμ Μπιρτς (Ολυμπιακός)

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ