EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός - Καντού 78-76

Παναθηναϊκός - Καντού 78-76
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αν κι έπαιξε με τη... φωτιά κόντρα στην Καντού, επιβλήθηκε με σκορ 78-76 και πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα. Καθοριστικός ο Πάνκο στο τέλος (video)

Αν και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με ... της Καντού για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, παίρνοντας την πρώτη του νίκη.

Οι "πράσινοι" έπαιξαν πολύ άσχημα και παρ' ότι ο Πάνκο στο τέλος τους "ξελάσπωσε" με τα φοβερά του σουτ, κατάφεραν και πάλι να κινδυνεύσουν από την Καντού, που μείωσε σε 78-76 στο 1,2'' πριν το τέλος.

Ο Διαμαντίδης πήρε το φάουλ, πήγε στις βολές, αστόχησε στην πρώτη κατά λάθος, στη δεύτερη επί τούτου και τελικά έμεινε το 78-76 υπέρ του Παναθηναϊκού που πήρε μία αγχωτική νίκη.

Ήταν πολύ νωχελικός αμυντικά και δέχτηκε πάρα πολλά εύκολα καλάθια στην άμυνα. Όσο για την επίθεση, τα είπαμε... Ο Πάνκο στο τέλος ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Πεδουλάκη. Ο έμπειρος άσος έδωσε λύσεις στο τελευταίο δίλεπτο, στέλνοντας την ομάδα του στο +8 (76-68).

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνωστή του πλέον πεντάδα, τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Πάνκο και Άρμστρονγκ δηλαδή. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 8-4 μετά από τρίποντο του Διαμαντίδη στο 3΄.

Ο Ούκιτς έστειλε τη διαφορά στο +5 (11-6), ωστόσο η Καντού απάντησε με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Αραντόρι και Μαρκοϊσβίλι.

Η είσοδος του Σχορτσανίτη έφερε την μπάλα για τον Παναθηναϊκό μέσα στη ρακέτα. Ο Πεδουλάκης άλλαξε στο πρώτο πεντάλεπτο όλη την πεντάδα του και ο Big Sofo έγραψε το 19-15. Ένα φάουλ στο Διαμαντίδη κι ένα κάρφωμα από τον Τσαρτσαρή έκανε το 23-17 του α' δεκαλέπτου με το οποίο προηγούνταν οι γηπεδούχοι.

Το έκανε ντέρμπι η Καντού

Με την έναρξη του β΄δεκαλέπτου, ο Τσαρτσαρής έστειλε τη διαφορά στο +8 (25-17), όμως η Καντού δεν τα παράτησε... Οι πράσινοι αντιμετώπιζαν κάποια αμυντικά προβλήματα που εκμεταλλεύτηκαν οι Ιταλοί οι οποίοι μετέτρεψαν το 30-24 σε 31-33 χάρη σε ένα επιμέρους 9-1 που τους έδωσε το προβάδισμα.

Μάλιστα, η Καντού που πήγαινε σε γρήγορες επιθέσεις, ξέφυγε με 4 πόντους (36-40), όμως οι Σχορτσανίτης και Μπράμος ισοφάρισαν σε 40-40. Ο Τρινκέρι πήρε το τάιμ άουτ, αλλά δεν απέτρεψε το κάρφωμα του Τσαρτσαρή με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικός, δίνοντας μεγάλες ανάσες σε άμυνα κι επίθεση. Η Καντού έμενε κοντά στο σκορ χάρη στα 5/9 τρίποντα και στα προβλήματα του Παναθηναϊκού στην άμυνα.

Πίεσε στην άμυνα, ξέφυγε στο σκορ

Παρ΄ότι στο πρώτο τρίλεπτο της επανάληψης, οι "πράσινοι" περιόρισαν την Καντού στους δύο πόντους (49-45), δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο και να ξεφύγουν. Ο Ταμπού μείωσε στον πόντο (49-48), αλλά οι Πάνκο και Σχορτσανίτης έκαναν στο 24΄το 54-48 εν μέσω αποθέωσης.

Στο 26' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 55-48, αλλά και πάλι έδειξε να μην πατάει γερά στα πόδια του στην άμυνα. Ένα καλάθι ψυχολογίας από τον Κίτσεν έκανε το 57-51 στο 28', όμως η Καντού έφτανε με ευκολία στο αντίπαλο καλάθι.

Τελικά, τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον Σχορτσανίτη, έδωσαν πνοή στον Παναθηναϊκό κι ο Έλληνας σέντερ έγραψε το 61-55 στο 30' μετά από επιθετικό ριμπάουντ που πήρε.

"Καθάρισαν" οι Πάνκο, Ματσιούλις

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το δ΄δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, καθώς έγιναν δύο γρήγορα λάθη και ο Ούκιτς έκανε φάουλ στο Σμιθ σε σουτ τριών πόντων. Πολύ γρήγορα η ιταλική ομάδα που είχε επιβάλει το ρυθμό της, έτρεξε ένα σερί 8-0 με τους Σμιθ και Αραντόρι και πέρασε μπροστά στο σκορ με 61-63 στο 34'.

Κι ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν στράφι για τους γηπεδούχους, ήρθε ένα τρίποντο του Διαμαντίδη στα 5.30'' πριν το τέλος του αγώνα να δώσει ξανά ζωή στην ομάδα του Πεδουλάκη που έδειχνε παγιδευμένη, καθώς οι Ιταλοί διπλομάρκαραν τον Σχορτσανίτη.

Μια τεχνική ποινή στο Διαμαντίδη έδωσε την ευκαιρία στην Καντού να ισοφαρίσει σε 66-66, όμως ο Πάνκο δήλωσε βροντερό παρών και με δικούς του πόντους ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκό. Στο 1.10'' πριν το τέλος το τρίποντο του Ματσιούλις έγραψε το 76-68 και ουσιαστικά "καθάρισε" τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 44-43, 61-55, 78-76

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Πάνκο 11(2), Ματσιούλις 5(1), Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 11(1), Λάσμε, Τσαρτσαρής 8 ,Διαμαντίδης 12(2), Κίτσεν 6 ,Σχορτσανίτης 19.

Καντού (Τρινκέρι): Σέκιτς 1, Σμιθ 4, Μαρκοϊσβίλι 17(1), Λέουνεν 3(1) ,Ματσαρίνο 6(2) ,Μπρουκς 9, Τάιους 10, Ταμπού 7(1), Αραντόρι 17(2), Κουζίν 2.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ