EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Η πίεση ήταν σε μας"

Πεδουλάκης: "Η πίεση ήταν σε μας"
INTIME SPORTS

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν συγκεντρωμένος, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη βοήθειά του

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε για να κάμψει την αντίσταση της Καντού με σκορ 78-76 και έπαιξε με τη... φωτιά μέχρι να κάμψει την αντίστασή της.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Αργύρης Πεδουλάκης δύο φορές αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του πήραν διαφορά αλλά δεν κατάφεραν να την κρατήσουν.

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως τα περισσότερα στην Ευρωλίγκα. Ήταν και πρεμιέρα στο γήπεδό μας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε προβλήματα και στο πικ εν ρολ, είχα πει πως έχει καλύτερα η Καντού, αλλά και στο αϊζολέσιον, χάσαμε τις μάχες από τον αντίπαλό μας, ο οποίος ήταν και πολύ εύστοχος. Έτσι η πίεση μεταφέρθηκε σε εμάς", σχολίασε ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε:

"Στην επανάληψη βελτιώσαμε την άμυνα, παίξαμε με κοντύτερο σχήμα και είχαμε καλύτερες περιστροφές. Ως επιθετική αιχμή είχαμε το Σχορτσανίτη, ο οποίος τραβούσε πάνω του τρεις και τέσσερις παίκτες. Έτσι, είχαμε ελεύθερα σουτ, αλλά ήμασταν διστακτικοί. Δεν δείξαμε χαρακτήρα να τελειώσουμε το παιχνίδι, παρότι βρεθήκαμε δύο φορές στο +8. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Θα πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα. Βοήθησε πολύ και ο Διαμαντίδης στο φινάλε, πέτυχε μεγάλα σουτ, τα οποία ήταν καταλυτικά για εμάς. Τον ευχαριστούμε, στις κρίσιμες στιγμές μας έδωσε ενέργεια".

Για τον Πάνκο κι αν θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο στην επίθεση: "Νομίζω είχε λίγα περισσότερα σουτ να κάνει, δεν τα έκανε, αλλά λογικό είναι, ήθελε να βρει καλύτερες επιλογές. Εμείς φθείραμε και επηρεάσαμε το παιχνίδι της Καντού. Θα μπορούσε να πάρει περισσότερα σουτ. Στο πρώτο μέρος είχαμε πρόβλημα με τον Μπρουκ, ενώ στο τέλος δεν έχουν συνηθίσει τα παιδιά να παίζουν με πολλούς σφυγμούς και να σκέφτονται ταυτόχρονα».

Τρινκιέρι: "Είχε Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός"

Στην απόδοση του Δημήτρη Διαμαντίδη στα κρίσιμα σημεία στάθηκε ο προπονητής της Καντού, Αντρέ Τρινκιέρι. " Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίξεις στο ΟΑΚΑ. Με κάποιο τρόπο βρήκαμε τον σωστό τρόπο να παίξουμε. Στο πρώτο μπήκαμε κάπως διστακτικοί και αντιμετωπίσαμε κάποιους παίκτες του οποίους είχαμε δει μόνο στην τηλεόραση.

Υποφέραμε στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά καταφέραμε και μείναμε ζωντανοί. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύω ότι το διάστημα 30-35 ήταν το καλύτερό μας και βρεθήκαμε να αγγίζουμε το ματς.

Στη συνέχεια όμως κάναμε ορισμένα σημαντικά λάθη. Αντίθετα, ο Διαμαντίδης δεν έκανε λάθη και βρήκε τους σωστούς παίκτες της σωστή στιγμή.

Κάναμε πολλά φάουλ. Όταν η διαφορά στις βολές είναι 39-19 τότε είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να κερδίσει. Δεν παραπονιέμαι. Αυτό μας δημιούργησε προβλήματα με τα φάουλ σε παίκτες κλειδιά. Στο τέλος χάσαμε με δύο πόντους.

Αυτό που μας έδειξε το ματς είναι ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη και ίσως αυτό γίνει στην Ιταλία στο επόμενο παιχνίδι μεταξύ μας".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ