EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 65-63

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 65-63
INTIME SPORTS

Χρειάστηκαν δύο αποφασιστικά τρίποντα του Διαμαντίδη, μία βολή του Γκιστ στα 5΄΄ πριν το τέλος και ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην τελική επικράτηση με 65-63, κάνοντας το 2-1 επί της Μπαρτσελόνα (vids)

Ο Παναθηναϊκός μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι που για μία ακόμα φορά κρίθηκε στις λεπτομέρειες επικράτησε με σκορ 65-63 της Μπαρτσελόνα και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στο Final-4.

Οι "πράσινοι" έκαναν το 2-1 επί της Μπαρτσελόνα και πλέον την Πέμπτη με τον κόσμο και πάλι στο πλευρό τους θα προσπαθήσουν να σφραγίσουν το εισιτήριο για το Λονδίνο.

Καθοριστικός για μία ακόμα φορά ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος πέτυχε τα δύο αποφασιστικά τρίποντα που έδωσαν σε δύο περιπτώσεις το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Εξαιρετική άμυνα κι από τις δύο πλευρές, ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα στο γ' δεκάλεπτο με την άμυνα προσαρμογής του Πασκουάλ, ωστόσο όταν μπήκαν τα μακρινά σουτ δεν μπορούσε να χάσει.

Στο 39' το τρίποντο του Διαμαντίδη έκανε το σκορ 64-63 και χάρισε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Στα 44'' πριν το τέλος, ο Τόμιτς πήγε στις βολές αλλά τις έχασε και τις δύο, όντας μοιραίος για την ομάδα του. Ακολούθησε το λάθος του Λάσμε, το κομμένο σουτ του Ναβάρο και η Μπαρτσελόνα είχε νέα επίθεση στα 10.6'' πριν το τέλος. Στα 5'' πριν το τέλος, ο Γκιστ ευστόχησε σε 1/2 βολές που είχε γράφοντας το τελικό 65-63.

Ο αγώνας

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Ξανθόπουλο, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Σχορτσανίτη, ωστόσο με την επαναφορά της μπάλας μετά το τζάμπολ, ο Πεδουλάκης πέρασε κατευθείαν τον Ούκιτς στη θέση του Τσαρτσαρή, χαμηλώνοντας το σχήμα του.

Δύο τρίποντα με την μπάλα να στριφογυρνάει κιόλας πριν καταλήξει στο καλάθι, έδωσαν την ευκαιρία στο Ναβάρο να ευστοχήσει στις δύο πρώτες του προσπάθειες από τα 6.75μ. Ο Παναθηναϊκός με τον Γκιστ να έχει περάσει στο παρκέ από το 3ο λεπτό, μείωσε σε 5-6 και με τρεις πόντους του Σχορτσανίτη στον οποίο πήγαινε η μπάλα στην επίθεση (πήρε 2 φάουλ από τον Γουάλας), προηγήθηκε με 8-6, με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου.

Στο 6ο λεπτό ο Γκιστ χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ και πέρασε στον πάγκο, δίνοντας τη θέση του στον Τσαρτσαρή, βάζοντας έναν επιπλέον πονοκέφαλο στον Πεδουλάκη. Με τρίποντο του Ματσιούλις και δίποντο από τον Διαμαντίδη, οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 13-8 και 15-10 στο 8ο λεπτό του αγώνα. Με όπλο την καλή του άμυνα και τον έλεγχο των ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ. Οι Μπράμος και Λάσμε έγραψαν το 20-10 με τη λήξη του α' δεκαλέπτου, που βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει 5/7 δίποντα και 2/4 τρίποντα.

Ξέφυγε με 15 πόντους, αντέδρασε η Μπαρτσελόνα

Στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, ο Γιασικεβίτσιους μείωσε σε 20-12 όμως ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του αλλά και να ανεβάσει τη διαφορά. Το highlight του αγώνα έγινε στο 13' με τον Διαμαντίδη να βγάζει μακρινή πάσα στον Λάσμε κι εκείνος να καρφώνει ανάποδα για το 29-14, που ήταν και η μέγιστη τιμή της διαφοράς.

Στα 5.25'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Λόρμπεκ μείωσε σε 31-20, καθώς σε εκείνο το σημείο η Μπαρτσελόνα πίεζε στη φροντ λάιν. Οι Τόμιτς και Λόρμπεκ πέτυχαν μαζί γρήγορα 10 πόντους και υποχρέωσαν τον Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Δύο συνεχόμενα λάθη από τον Τσαρτσαρή και πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Γιασικεβίτσιους έκαναν το σκορ στο 33-25 στο 17'.

Ο Σχορτσανίτης τα είχε βρει σκούρα με τον Τζαγουάι και ο Μπράμος με ένα καθοριστικό τρίποντο έγραψε το 36-27 στο 18', δίνοντας επιθετική ανάσα στην ομάδα του. Πάντως, οι Καταλανοί είχαν βρει τον τρόπο πλέον να μένουν κοντά στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη των "πράσινων" που έδειχναν να έχουν χάσει τη συγκέντρωση τους. Ο Μπράμος φτάνοντας τους 11 πόντους έγραψε το 38-29 του ημιχρόνου, καθώς το τρίποντο του Ίνγκλις στο τέλος ήταν άστοχο.

Κακό γ' δεκάλεπτο σε άμυνα κι επίθεση

Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα του Παναθηναϊκού στην επανάλαψη και μείωσε γρήγορα σε 40-36 στο 23' χάρη σε ένα επιμέρους 7-2 που έτρεξε. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε συνεχείς αλλαγές, αλλά αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ για να ανακόψει το ρυθμό της Μπαρτσελόνα που πίεζε.

Δύο τρίποντα από τους Γιασικεβίτσιους και Ναβάρο, συν δύο λέι απ από Αρμπίνες και Τόμιτς, έδωσαν στην Μπαρτσελόνα την ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ μετά το ξεκίνημα του αγώνα και το 0-3. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το ματς είχε γίνει πια ντέρμπι, μετά το προσπέρασμα της Μπαρτσελόνα με 42-43.

Ο Μπράμος με τρίποντο έγραψε το 49-47, όμως οι "πράσινοι" έμειναν για δύο λεπτά άποντοι και η Μπαρτσελόνα βρέθηκε να προηγείται με 49-51 από καλάθι του Αρμπίνες. Οι φιλοξενούμενοι με τον Τόμιτς να έχει 5/5 δίποντα και να μην έχει αντίπαλο μέσα στη ρακέτα, έδειχναν να έχουν αφήσει πίσω τους την κακή εικόνα του α' ημιχρόνου. Ο Γκιστ με 1/2 βολές έκανε το 50-51 στο γ' δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει τη λύση απέναντι στον Τόμιτς.

Συγκλονιστικό φινάλε

Με το "καλημέρα" στο δ' δεκάλεπτο ο Τόμιτς έκανε το 50-53 με νέο εύστοχο δίποντο και πλέον η ψυχολογία ήταν με το μέρος της Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον πρώτο του πόντο στο δ' δεκάλεπτο με μία εύστοχη βολή από τον Ούκιτς και μείωσε σε 51-55.

Νωρίτερα, οι Καταλανοί είχαν ξεφύγει για πρώτη φορά με 5 πόντους, κάνοντας το γήπεδο να σιγήσει παροδικά. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με 1/2 βολές μείωσε σε 56-57 στο 36ο λεπτό του αγώνα. Το 4ο φάουλ του Τόμιτς τον είχε φέρει στον πάγκο και ο Παναθηναϊκός προσπαθύσε να το εκμεταλλευτεί.

Και τα κατάφερε... Με τρίποντο του Διαμαντίδη στα 3.36'' πριν το τέλος έκανε το 59-57. Ωστόσο, ο Γουάλας απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Στη συνέχεια, το τρίποντο του Διαμαντίδη δεν βρήκε στόχο και ο Γιασικεβίτσιους πάγωσε το ΟΑΚΑ, γράφοντας το 59-63 στα 2.21'' πριν το τέλος της αναμέτρησης. Στο 1.16'' χρειάστηκε το ίνσταντ ριπλέι για να πάει η μπάλα στον Παναθηναϊκό και με τρίποντο ο Διαμαντίδης να κάνει το 64-63 στο 39'.

Στα 44'' πριν το τέλος, ο Τόμιτς αστόχησε στις βολές, ο Ναβάρο έχασε το τελευταίο σουτ για την Μπαρτσελόνα και στα 5'' πριν το τέλος, ο Γκιστ ευστόχησε σε 1/2 βολές που είχε γράφοντας το τελικό 65-63.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 38-29, 50-51, 65-63

Παναθηναϊκός (πεδουλάκης): Μπράμος 14(2), Ματσιούλις 5(1), Ούκιτς 6(1), Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 12(2), Γκιστ 9(1), Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης 4.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας, Αρμπίνες 6, Ναβάρο 17(3), Γιασικεβίτσιους 13(3), Γουάλας 5(1), Ίνγκλις, Λόρμπεκ 8, Τζαγουάι 2, Τόμιτς 12.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ