EUROLEAGUE

Πάλι MVP της αγωνιστικής ο Ντόντσιτς

Πάλι MVP της αγωνιστικής ο Ντόντσιτς

Ο Λούκα Ντόντσιτς συγκέντρωσε 21 πόντους στο Index Rating και αναδείχθηκε ο MVP για τα τέταρτα παιχνίδια των Playoffs της EuroLeague.

Τον περασμένο Φεβρουάριο έκλεισε τα 18 του χρόνια, κι όμως έχει κατορθώσει να αναδειχθεί ήδη δύο φορές MVP μιας αγωνιστικής στην κανονική περίοδο της EuroLeague (13η και 17η) και να μοιραστεί το άτυπο βραβείο μαζί με άλλους δύο παίκτες για τα τρίτα παιχνίδια των Playoffs. Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση παίκτη και το έχει αποδείξει πολλές φορές μέσα στη σεζόν, ανεξάρτητα από τα βραβεία που έχει κατακτήσει.

Στη λίστα, πάντως, μπορείτε να προσθέσετε άλλο ένα! Ο 18χρονος Σλοβένος γκαρντ είναι ο MVP και των τέταρτων αγώνων των Playoffs, καθώς στη νίκη-πρόκριση της Ρεάλ επί της Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους στον δείκτη αξιολόγησης της EuroLeague (21). Ο Ντόντσιτς πέτυχε 11 πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έχοντας ακόμα 6/8 βολές, 1/1 δίποντο, 1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη και 6 κερδισμένα φάουλ σε 29'45''.

Παρεμπιπτόντως, τα σχεδόν 30 λεπτά συμμετοχής (παρά 15 δευτερόλεπτα) αποτελούν ατομικό ρεκόρ για τον Ντόντσιτς σε αγώνα της EuroLeague. Ο νεαρός άσος έχει φέτος σε 33 αγώνες με τη Ρεάλ 8,1 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ και 0,9 κλεψίματα σε κάτι λιγότερο από 20 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, καθώς και το δεύτερο μεγαλύτερο δείκτη Index Rating (13,9μ.ό.) στην ομάδα του!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ