EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Κλειδί η επιθετική άμυνα"

Ομπράντοβιτς: "Κλειδί η επιθετική άμυνα"
INTIME SPORTS

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για την ευρεία σε έκταση νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και την καθοριστική βοήθεια του κόσμου (video)

Ευχαριστημένος από την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το τέλος του αγώνα στο Μιλάνο και την εύκολη νίκη επί της Ολίμπια με 78-57.

Ο Σέρβος προπονητής στάθηκε στην επιθετική άμυνα που έπαιξε η ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε και στον κόσμο που στήριξε την προσπάθεια της ομάδας.

"Είναι πολύ σημαντικό που κάναμε το πρώτο βήμα στο Top 16 της Ευρωλίγκας, όπως πολύ σημαντικός είναι και ο τρόπος που ξεκινήσαμε το παιχνίδι. Η άμυνά μας ήταν αρκετά επιθετική, όπως τη θέλαμε για να σταματήσουμε το παιχνίδι τους και τους δημιουργούς τους, κι αυτό είναι κάτι που με έκανε πάρα πολύ χαρούμενο. Αυτό ήταν το "κλειδί" της νίκης", τόνισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και συνέχισε:

"Στο πρώτο ημίχρονο επιτεθήκαμε στη ζώνη τους, αλλά δεν αποδώσαμε καλά στην επίθεση. Είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουμε στο μέλλον. Αμυντικά ήμασταν συγκεντρωμένοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Στην επίθεση θέλουμε βελτίωση, γιατί δεν διαβάσαμε σωστά κάποιες καταστάσεις στο πέντε εναντίον πέντε".

Όσον αφορά στον κόσμο και την στήριξή του στο πρώτο εκτός έδρας φετινό ματς για το TOP-16 επισήμανε: "Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε στο Μιλάνο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ειλικρινά, είναι κάτι που σέβομαι πάρα πολύ. Τους σέβομαι απίστευτα για αυτό που έκαναν. Επίσης, θα ήθελα να πω μπράβο στους παίκτες, που κατάλαβαν πως πρόκειται απλώς για ένα παιχνίδι".

Λόγκαν: "Θα ήμουν έτοιμος"

Ο Ντέιβιντ Λόγκαν, ο οποίος ήταν και πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό τόνισε: " Είναι ωραία συναίσθημα. Πάντα είναι καλό να νικάς εκτός έδρας. Η Αρμάνι είναι καλή ομάδα, αλλά εμείς βγήκαμε στο παρκέ συγκεντρωμένοι κι αγωνιστήκαμε δυνατά.

Οποιαδήποτε στιγμή που έδινε την ευκαιρία ο κόουτς θα ήμουν έτοιμος. Έχουν πολύ καλή αμυντικά ομάδα. Αν παραμείνουμε στους κανόνες μας κι αγωνιστούμε ομαδικά, είμαστε δύσκολη ομάδα να μας βάλει κανείς καλάθι".

Σκαριόλο: "Υποφέραμε..."

Ο τεχνικός της Μιλάνο, Σέρτζιο Σκαριόλο δήλωσε: " Υποφέραμε από την περιφερειακή τους άμυνα. Αν κοιτάξεις πώς αγωνίζονται, καταλαβαίνεις πως παίζουν μαζί πολύ καιρό και αυτό έκανε το παιχνίδι μας δυσκολότερο. Επίσης είχαμε πρόβλημα και με την ψυχολογία μας. Παίξαμε καλή άμυνα παρά το ότι χάσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, αλλά ήταν καλύτεροι από εμάς".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ