EUROLEAGUE

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός 57-78

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός 57-78
INTIME SPORTS

Μεγάλη εμφάνιση και εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό ο οποίος πέρασε από το Μιλάνο διά περιπάτου, επικρατώντας της Αρμάνι Ολίμπια με σκορ 78-57 ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο TOP-16 (vids)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στο TOP-16 της Ευρωλίγκας, νικώντας με 78-57 την Αρμάνι Μιλάνο για την 1η αγωνιστική.

Η αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπήκε αποφασισμένη από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα και επιβλήθηκε των Ιταλών, υποχρεώνοντάς τους σε βαριά ήττα στο ξεκίνημα του TOP-16.

Μάλιστα, ο κόσμος αποδοκίμασε έντονα τον Σέρτζιο Σκαριόλο και τους παίκτες του τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά το τέλος του. Πάντως, ο Φώτσης χειροκροτήθηκε για την προσπάθεια που έκανε και στα δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα έφυγε για τον πάγκο, όχι όμως και ο Νίκολας που έγινε αποδέκτης πολλών σφυριγμάτων.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν ο Ντέιβιντ Λόγκαν ο οποίος μπήκε στα μέσα της γ' περιόδου στο παρκέ και ήταν πολύ θετικός. Τελικά ολοκλήρωσε το ματς με 12 πόντους και 6/6 δίποντα, ενώ στους 11 πόντους έμεινε ο πολύ καλός Σάτο του α΄ημιχρόνου.

Ο αγώνας:

Με τους Διαμαντίδη, Περπέρογλου, Σάτο, Σμιθ, Μπατίστ ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, με ένα πολύ ψηλό δηλαδή σχήμα απέναντι στους Φώτση και Μπουρούση που ξεκίνησαν βασικοί. Με όπλο την καλή τους άμυνα, οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 0-5 και 3-10 έχοντας εξαιρετικά ποσοστά. Στο 5' ο Σκαριόλο υποχρεώθηκε να πάρει τάιμ άουτ με τη διαφορά στο +8 (6-14).

Ωστόσο, δεν κατάφερε ούτε να ανακόψει το ρυθμό της ομάδας του Ομπράντοβιτς, ούτε να αφυπνίσει τους παίκτες του που έκαναν με εξαιρετική ευκολία το λάθος (6-1 στο 10'). Στο 9' η διαφορά άγγιξε και τους 14 πόντους με καλάθι του Βουγιούκα που έκανε το 8-22, ενώ ο ίδιος έγραψε το 10-24 του δεκαλέπτου.

Ούτε με την άμυνα ζώνης που επιχείρησε η Αρμάνι Μιλάνο στη συνέχεια, κατάφερε να σταματήσει τον Παναθηναϊκό παρ' ότι εκείνος έμεινε για περίπου 4 λεπτά άποντος. Ωστόσο, με το Σάτο να παίρνει επιθέσεις και να δίνει σημαντική βοήθεια στα ριμπάουντ, τον Μπατίστ να κερδίζει το 3ο φάουλ του Μπουρούση και τον Καϊμακόγλου με καλάθι και φάουλ να γράφει το 14-26 στο 14' οι φιλοξενούμενοι έδειχναν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παρκέ.

Ένα επιμέρους 7-2 από πλευράς Παναθηναϊκού μετέτρεψε το σκορ σε 18-37 στο 17ο λεπτό μετά από καλάθι του Ρομέιν Σάτο. Ο Σκαριόλο δεν βρήκε λύσεις από τους Ραντόσεβιτς και Ρόκα και έτσι ο Σάτο βρήκε την ευκαιρία να... αλωνίσει στις δύο ρακέτες. Ο τελευταίος έγραψε μάλιστα στο 23-43 του ημιχρόνου με το οποίο ο Παναθηναϊκός έφυγε για τα αποδυτήρια έχοντας διαφορά ασφαλείας.

Με το γκάζι πατημένο ο Παναθηναϊκός

Αν και μπήκε λίγο μουδιασμένος ο Παναθηναϊκός στο β' ημίχρονο, κατάφερε πολύ γρήγορα να αντιδράσει και να πατήσει και πάλι το γκάζι. Μάλιστα με τρίποντο του Περπέρογλου στο 24' βρέθηκε και πάλι σε νταμπλ σκορ (24-48) κι έδειξε στην Αρμάνι πως δεν ήταν διατεθειμένος να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Και φυσικά δεν το έκανε...

Ο Ομπράντοβιτς πέρασε στο 23' τον Λόγκαν στο παρκέ και ο Αμερικανός με τη διάθεση και το πάθος που έδειξε βοήθησε τους "πράσινους" να ανεβάσουν τη διαφορά στο +28 (30-58) στο 29'. Τελικά το γ' δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ομάρ Κουκ να ευστοχεί σε καλάθι και φάουλ. Μέχρι εκείνο το σημείο, οι Ιταλοί είχαν κάνει ήδη 19 λάθη, ενώ έχαναν και τα ριμπάουντ κατά κράτος (21-29), δείχνοντας ανήμποροι να αντιδράσουν.

Κι αν περίμενε κανείς το δ' δεκάλεπτο να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα από πλευράς Παναθηναϊκού, γελάστηκε... Με σερί 4-0 ανέβασε τη διαφορά στους 29 πόντους (33-62). Ο κόσμος σε εκείνο το σημείο αποδοκίμασε έντονα την ομάδα του Σκαριόλο και μαζικά άρχισε να αποχωρεί από το γήπεδο!

Στο 32' η διαφορά άγγιξε και τους 29 πόντους (33-62), πριν η Αρμάνι τρέξει ένα γρήγορο 6-0 με τους Φώτση και Μπουρούση για το 39-62. Πάντως, με τρίποντο του Τσαρτσαρή ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά και πάλι στο +28 (43-71 στο 36'), πριν οι "πράσινοι" κλείσουν το ματς με τις μηχανές στο ρελαντί. Το τελικό 57-78 έγραψε το ο Νικ Καλάθης και σκόρπισε ενθουσιασμό στους περίπου 300 οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο Μιλάνο.

Τα δεκάλεπτα: 10-24, 23-43, 33-58, 57-78

Αρμάνι Μιλάνο (Σκαριόλο): Τζακέτι 4, Μαντσινέλι 3, Φώτσης 10, Κουκ 6(1), Νίκολας 5(1), Ρόκα 8, Φιλόϊ 6(2), Μπουρούσης 6, Μέλι 2, Τζεντίλε 7(1), Ραντόσεβιτς.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Περπέρογλου 6(2), Μπατίστ 10, Λόγκαν 12, Σάτο 11(1), Τσαρτσαρής 3(1), Διαμαντίδης 5(1), Βουγιούκας 8, Καλάθης 5, Σμιθ 4, Καϊμακόγλου 4, Γιασικεβίτσιους 6.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ