EUROLEAGUE

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανά κατηγορία

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανά κατηγορία
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός σε μία μεταβατική χρονιά που τον βρήκε αλλαγμένο κατά 90%, κατάφερε να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από το Final-4 της Ευρωλίγκας. Το Sport24.gr σας θυμίζει ποιοι παίκτες πρωταγωνίστησαν και σε ποιες κατηγορίες... (vids)

Η ευρωπαϊκή χρονιά τελείωσε για τον Παναθηναϊκό πριν από λίγες ημέρες, έχοντας χάσει στις λεπτομέρειες την πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκας.

Η Μπαρτσελόνα τον απέκλεισε με 3-2 νίκες και τελικά ήταν εκείνη που πήρε το εισιτήριο για το Λονδίνο. Ο Παναθηναϊκός έκανε μία σπουδαία προσπάθεια σε μία μεταβατική σεζόν για την ομάδα και αυτό είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο για τα επόμενα χρόνια.

Σ' αυτή την τους την προσπάθεια οι "πράσινοι" είχαν διαφορετικούς παίκτες που ξεχώρισαν σε κάθε στατιστική κατηγορία. Το Sport24.gr σας θυμίζει ποιοι παίκτες σήκωσαν το βάρος, σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα και ποιοι ήταν οι πιο εύστοχοι...

Πόντοι

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στους 29 συνολικά αγώνες που έδωσε στη φετινή διευρυμένη Ευρωλίγκα ήταν ο Γιόνας Ματσιούλις ο οποίος είχε κατά μέσο όρο 10,1 πόντους. Ελάχιστα πιο κάτω ήταν ο Λάσμε με 10 πόντους ανά παιχνίδι, όντας καθοριστικός για τους "πράσινους", παρ' ότι δεν ήταν από το ξεκίνημα της σεζόν μέλος της ομάδας. Ο Διαμαντίδης έμεινε πίσω από τον Ούκιτς (8,9) και είχε κατά μέσο όρο 8,1 πόντους, όσους και ο Μπράμος.

Δίποντα

Ο πιο εύστοχος παίκτης του Παναθηναϊκού στα δίποντα ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Μάικ Μπράμος με 66,7%. Ίδιο ποσοστό και για τον Γιαννόπουλο, με πολύ λιγότερες όμως συμμετοχές στα παιχνίδια. Ο Σχορτσανίτης σουτάρει με 57,6%, ενώ ο Στεφάν Λάσμε έχει 57,1%.

Τρίποντα

Ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε πολύ φέτος στο τρίποντο, αλλά το συνολικό 35,1% με το οποίο τελείωσε τη σεζόν θα μπορούσε να ήταν ψηλότερο αν επιχειρούσε λιγότερες προσπάθειες. Στην πρώτη θέση, βρέθηκε ο Τζέισον Καπόνο με 46,2%, ωστόσο στα μέσα της σεζόν αποχώρησε. Ουσιαστικά, καλύτερος σουτέρ τριών πόντων για τον Παναθηναϊκό, είναι ο Ματσιούλις με 40,2%. Δεύτερος ο Μπράμος με 36,3%, ενώ ο Διαμαντίδης σούταρε στην Ευρωλίγκα με 31,5%.

Ριμπάουντ

Η ηγετική μορφή του Στεφάν Λάσμε ξεχωρίζει στον τομέα των ριμπάουντ. Ο Γκαμπονέζος πάουερ φόργουορντ είναι ο πρώτος ριμπάουντερ του παναθηναϊκού με 6,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Τον ακολουθεί ο Τζέιμς Γκιστ με 4,4 "σκουπίδια" κατά μέσο όρο, ενώ 3,4 έκαστος έχουν οι Διαμαντίδης και Μπράμος.

Ασίστ

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στις ασίστ δεν έχει... ανταγωνιστή. Ο Διαμαντίδης μοιράζει κατά μέσο όρο 5,8 πάσες, όντας με διαφορά ο καλύτερος για την ομάδα του στην κατηγορία αυτή. Δεύτερος αλλά μεγάλη διαφορά από τον πρώτο, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ο οποίος είχε ανά παιχνίδι 2,8 ασίστ.

Κλεψίματα

Στην πρώτη θέση της κατηγορίας με τα περισσότερα κλεψίματα φιγουράρει και πάλι ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος κλέβει την μπάλα 1,4 φορές ανά παιχνίδι. Δεύτερος καλύτερος "κλέφτης" για τους πράσινους είναι ο Γιόνας Ματσιούλις ο οποίος έχει κατά μέσο όρο 0,8 κλεψίματα.

Τάπες

Το ξέρετε όλοι και το γνωρίζουν και οι αντίπαλοι του που προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο καλάθι, έχοντάς τον απέναντι τους. Ο Στεφάν Λάσμε με 1,9 τάπες ανά παιχνίδι είναι ο καλύτερος μπλοκέρ του Παναθηναϊκού. Σχεδόν μία κατά μέσο όρο (0,8) έχει ο Τζέιμς Γκιστ.

Λάθη

Αρνητική πρωτιά για τον Δημήτρη Διαμαντίδη... Όντας περισσότερη ώρα από τον καθένα μέσα στο παρκέ, υπέπεσε σε 2,8 λάθη ανά παιχνίδι. Τον ακολούθησε ο Σχορτσανίτης με δύο λάθη κατά μέσο όρο, ενώ και ο Στεφάν Λάσμε ήταν επιρρεπής σ' αυτή την κατηγορία, έχοντας 1,9 σε κάθε παιχνίδι.

Λεπτά συμμετοχής

Τον πρώτο τον ξέρετε... Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έπαιξε φέτος κατά μέσο όρο 31:33 λεπτά συμμετοχής, όντας ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που βρέθηκε τόση πολύ ώρα μέσα στο παρκέ. Δεύτερος ο έτερος γκαρντ της ομάδας, Ρόκο Ούκιτς με 27 λεπτά παρουσίας στο παρκέ, ενώ ακολούθησαν οι Μπράμος (24:25) και Ματσιούλις (24:23) με διαφορά 2 δευτερολέπτων ανά παιχνίδι.

Αναλυτικά τα στατιστικά όλων των "πράσινων" στη φετινή Ευρωλίγκα...

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανά κατηγορία
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ