EUROLEAGUE

Οι Τούρκοι με τρία break έδειξαν αποφασισμένοι για το Final Four

Οι Τούρκοι με τρία break έδειξαν αποφασισμένοι για το Final Four

Φενέρμπαχτσε, Εφές και Νταρουσάφακα, έκαναν ισάριθμα break, απέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας και οι Τούρκοι δείχνουν αποφασισμένοι να δώσουν το "παρών" στο Final Four της Πόλης ακόμη και με τρεις ομάδες.

Λίγο πριν την έναρξη των playoffs της EuroLeague, τρεις τουρκικές ομάδες είχαν να παλέψουν για την πρόκριση στο Final Four, έχοντας το μειονέκτημα έδρας. Οι γείτονες, οι οποίοι κράτησαν με... νύχια και με δόντια το τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη, θέλουν πάση-θυσία τουλάχιστον μία ομάδα από την πατρίδα τους στην τελική φάση, ελπίζοντας παράλληλα πως θα ζήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την στιγμή που μία τουρκική ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Και οι Τούρκοι στα playoffs της EuroLeague έδειξαν αποφασισμένοι, αλλά και ψυχωμένοι για να πάρουν την πρόκριση στο Final Four. Η Φενέρμπαχτσε, με τα συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα μέσα στην σεζόν, έπιασε την κορύφωση της απόδοσης της κόντρα στον Παναθηναϊκό, καταφέρνοντας να νικήσει όχι μία (58-71), αλλά δύο φορές ( 75-80 ) τους "πράσινους" μέσα στο ΟΑΚΑ, με το "τριφύλλι" να διαθέτει μία από τις πιο "καυτές" και δύσκολες έδρες στην EuroLeague, μετρώντας νωρίτερα μόλις μία ήττα, από τον Ολυμπιακό. Πλέον, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς χρειάζεται μία ακόμη νίκη, για να συμμετάσχει για τρίτη σερί σεζόν σε Final Four.

Η Αναντολού Εφές κατάφερε να σημειώσει το πολυπόθητο break στο ΣΕΦ στον δεύτερο ημιτελικό ( 71-73 ), καταφέρνοντας να αντιδράσει και να παίξει καλό μπάσκετ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης απέναντι στον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι θα είχε άλλη κατάληξη αν είχε ευστοχήσει ο Έρικ Γκριν στο τελευταίο τρίποντο, αλλά το σημαντικό είναι πως η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν επηρεάστηκε από την καθαρή ήττα της στο πρώτο ματς (87-72), δείχνοντας χαρακτήρα στο δεύτερο παιχνίδι. Πλέον, θα έχει την ευκαιρία, με δύο νίκες στην έδρα της, να πάρει την πρόκριση στο Final Four που διεξάγεται στην πόλη της. Δεν διαθέτει "καυτή" έδρα, αλλά το κίνητρο της παρέας του Μπράιαντ Ντάνστον είναι σίγουρα μεγάλο.

Βέβαια, την μεγάλη έκπληξη της εβδομάδας την σημείωσε η Νταρουσάφακα. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, η οποία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, με την επικράτηση της απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, μπόρεσε να... αλώσει την έδρα της κορυφαίας ομάδας της διοργάνωσης. Το break ( 80-84 ) μέσα στην Μαδρίτη, απέναντι στην Ρεάλ που τερμάτισε πρώτη στην regular season, έκανε αίσθηση, με τους "πράσινους" να δυσκολεύουν και στα δύο ματς την "Βασίλισσα" μέσα στην Ισπανία. Μπορεί η Νταρουσάφακα να υστερεί σε όνομα και σε παράδοση στον θεσμό, αλλά η ουσία είναι πως αν και 8η στην κανονική περίοδο, πλέον, εφόσον αξιοποιήσει την έδρα της, θα συμμετάσχει σε Final Four για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το ενδεχόμενο να δώσουν τρεις τουρκικές ομάδες το "παρών" στο Final Four της Κωνσταντινούπολης φαντάζει δύσκολο, αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτο. Οι Τούρκοι, λίγο πριν την έναρξη του Final Four, έχοντας τρεις ομάδες με μειονέκτημα έδρας, έβλεπαν πιθανότερο το σενάριο να μην έχουν εκπρόσωπο στην τελική τετράδα, αλλά πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους και στην έδρα τους. Μέσα στην εβδομάδα και οι τρεις ομάδες τους έκαναν break και συνολικά τέσσερα (!) καθώς η Φενέρμπαχτσε νίκησε εις διπλούν τον Παναθηναϊκό. Οι γείτονες, έχουν την δική τους πρόκληση, το δικό τους όνειρο και το σίγουρο είναι πως δεν θα αφήσουν τις ευκαιρίες που έχουν παρουσιαστεί να πάνε χαμένες.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ