EUROLEAGUE

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε Top 16 και Eurocup

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε Top 16 και Eurocup

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα βρεθούν στο Top 16 της Euroleague. Με Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ οι "ερυθρόλευκοι", με Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε και Λοκομοτίβ Κουμπάν οι "πράσινοι". Δείτε αναλυτικά πως διαμορφώθηκαν οι δύο όμιλοι, αλλά και τους αντιπάλους για Άρη και ΠΑΟΚ στο Eurocup.

Η regular season της Euroleague ολοκληρώθηκε απόψε (18/12) με το... κυρίως πιάτο της διοργάνωσης να ξεκινά από τη στιγμή που διαμορφώθηκαν οι δύο όμιλοι του Top 16. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έκλεισαν εδώ και καιρό θέση για τη β' φάση της διοργάνωσης, μαθαίνοντας σήμερα τους αντιπάλους τους.

Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων

Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν εντός έδρας από την Αναντολού Εφές στην αυλαία της regular season, με αποτέλεσμα να αποφύγουν την τουρκική ομάδα από τη συνέχεια. Αντίθετα, πήραν μαζί τους τη Λαμποράλ Κούτσα. Το μείζον βέβαια είναι πως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Top 16 την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον ίσως πιο δύσκολο όμιλο στην ιστορία της διοργάνωσης από τη στιγμή που η β' φάση απέκτησε αυτή τη μορφή. Προσθέστε στη λίστα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που κέρδισε εκτός έδρας την Ουνικάχα Μάλαγα! Μαζί τους, η Χίμκι και η Μπάμπεργκ των Αντρέα Τρινκιέρι και Νίκου Ζήση.

Όσο για το "τριφύλλι"; Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα επιστρέψει για μία ακόμη σεζόν στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τους "πράσινους", με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να τον... ακολουθεί. Δεν είναι όμως οι μοναδικές τουρκικές ομάδες που θα βρει απέναντί της η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, αφού θέση στο Top 16 έκλεισε από χθες (17/12) κι η Νταρουσάφακα. Πέραν αυτών, η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα (που μέτρησε το 2/2 απέναντι στον Παναθηναϊκό στη regular season) θα τεθεί ξανά αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό, την ώρα που ο Ερυθρός Αστέρας θα δώσει αφορμή για δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Οι όμιλοι στο Top 16 της Euroleague

Group E

Φενέρμπαχτσε
Αναντολού Εφές
Παναθηναϊκός
Νταρουσάφακα
Λοκομοτίβ Κουμπάν
Ουνικάχα Μάλαγα
Ερυθρός Αστέρας
Τσεντεβίτα

Group F

Ολυμπιακός
Μπαρτσελόνα
Μπάμπεργκ
Χίμκι
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρεάλ Μαδρίτης
Λαμποράλ Κούτσα
Ζαλγκίρις Κάουνας

Οι όμιλοι του Last 32 του Eurocup

Group J

Αρμάνι Μιλάνο
Άρης
Νεπτούνας
Άλμπα Βερολίνου

Group I

Λιμόζ
Βαλένθια
ΠΑΟΚ
Όλντενμπουργκ

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ