EUROLEAGUE

Ο τρίτος Έλληνας MVP της Ευρωλίγκας

Ο τρίτος Έλληνας MVP της Ευρωλίγκας
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε μετά τους Θοδωρή Παπαλουκά και Δημήτρη Διαμαντίδη, ο τρίτος Έλληνας παίκτης που κατέκτησε τον τίτλο του MVP της Ευρωλίγκας. Διαβάστε για την κορυφαία ελληνική τριάδα των γκαρντ...

Το μεσημέρι της Πέμπτης (9/5), ο Βασίλης Σπανούλης χαμογέλασε πλατιά στο άκουσμα του ονόματός του... Οι ιθύνοντες της Ευρωλίγκας ανακοίνωσαν πως είναι ο φετινός MVP της διοργάνωσης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγινε έτσι ο τρίτος Έλληνας παίκτης που κατακτά αυτή την προσωπική διάκριση, μετά τους Θοδωρή Παπαλουκά και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Τη σεζόν 2006-07 ο Θοδωρής Παπαλουκάς οδήγησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Final-4 της Αθήνας, αλλά εκεί βρήκε απέναντι του τον αποφασισμένο Παναθηναϊκό που ήθελε πάση θυσία να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης μέσα στην έδρα του.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε την χαρά και την τιμή να ανακηρυχθεί με τη σειρά του πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης τη σεζόν 2010-11, όταν και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, παίρνοντας τον Παναθηναϊκό από το χέρι, να τον περάσει από το Παλάου Μπλαουγκράνα και τελικά να επιστρέψει στη Βαρκελώνη, όπου στέφθηκε και πάλι πρωταθλητής Ευρώπης.

Φέτος, ήταν η σειρά του τρίτου κορυφαίου Έλληνα γκαρντ για να αναδειχθεί MVP. Πέρσι, ο Βασίλης Σπανούλης (που είναι και ο μικρότερος ηλικιακά από Παπαλουκά και Διαμαντίδη), ήταν ο MVP του Final-4 της Κωνσταντινούπολης, φέτος ολόκληρης της διοργάνωσης!

Να υπενθυμίσουμε πως ήταν και ο πολυτιμότερος παίκτης του Final-4 του Βερολίνου το 2009, ενώ άλλες δύο είναι οι φορές που ο Δημήτρης Διαμαντίδης ψηφίστηκε ως ο MVP ισάριθμων Final-4. Το 2007 και το 2011 ήταν για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού οι φορές που ψηφίστηκε.

Το 2006 ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν ο MVP του Final-4 της Πράγας, όντας κορυφαίος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έψαχνε εναγωνίως να "ξεπλύνει" την αποτυχία του 2005 στη Μόσχα.

Κορυφή η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει αναδείξει 3 φορές τον MVP της διοργάνωσης της Ευρωλίγκας. Δύο φορές αναδείχθηκε πολυτιμότερος ο Άντονι Πάρκερ (ΗΠΑ) και από μία παρουσία έχουν Λιθουανία (Σισκάουσκας), Ρωσία (Κιριλένκο), Σερβία (Τεόντοσιτς) και Ισπανία (Ναβάρο).

SUPER BASKETBALL και σήμερα το βράδυ σε ρυθμούς Final-4! Ραντεβού, αμέσως μετά από τον πρώτο ημιτελικό του Final-4 μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παρουσιάζουν οι Μ. Μίχαλος, Τ. Μαγουλάς και μεταδίδουν από το Λονδίνο οι Γ. Φιλέρης, Στ. Τριαντάφυλλος, Π. Διαμαντόπουλος και Ν. Μπάκουλη.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ