EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός, το κρύο Κάουνας και ο Ζούρος

Ο Ολυμπιακός, το κρύο Κάουνας και ο Ζούρος

Στο Κάουνας ανήμερα του ματς έβλεπες οπαδούς στους δρόμους με κασκόλ της Ζαλγκίρις, τον... Ηλία Ζούρο σε φωτογραφίες και την μπουτίκ της ομάδας σε ρυθμούς Ολυμπιακού. Διαβάστε αναλυτικά στο Sport24.gr για την αναχώρηση των "ερυθρολεύκων" από τη Λιθουανία (picts & videos)...

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν καθοριστικό για την Ζαλγκίρις, η οποία ήθελε τη νίκη για να "κλειδώσει" ουσιαστικά την πρώτη θέση του γ' ομίλου.

Οι Λιθουανοί που παραδοσιακά αγαπάνε το μπάσκετ βρισκόντουσαν σε... ρυθμούς Ολυμπιακού, καθώς η ομάδα αποτελεί την μεγαλύτερη διαφήμιση για την πόλη που εκτός από τον σύλλογο του ιδιόρρυθμου Ρομανόφ δεν έχει και κάτι άλλο ιδιαίτερο για να σου τραβήξει την προσοχή.

Το Sport24.gr βρέθηκε στο Κάουνας για την αναμέτρηση των Πειραιωτών με την Ζαλγκίρις έκανε μία βόλτα στην πόλη, παρατήρησε την ζήτηση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τους "ερυθρόλευκους" και είδε πώς ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει τον Ηλία Ζούρο, ο οποίος φιγουράρει μεταξύ φωτογραφίων στο εμπορικό κέντρο της πόλης "Akropolis".

Το υπερσύγχρονο "Zalgirios Arena" βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Νέμουνας, ενώ ολόκληρη η πόλη είναι στη συμβολή του με τον Νέρις. Οι δύο ποταμοί είναι και οι μεγαλύτεροι της χώρας.

Ο Ολυμπιακός, το κρύο Κάουνας και ο Ζούρος
Ο Ολυμπιακός, το κρύο Κάουνας και ο Ζούρος

Το κλειστό έχει χωρητικότητα περίπου 16.000 που φροντίζουν πάντα να δημιουργούν προβλήματα στους παίκτες της εκάστοτε ομάδας που αντιμετωπίζει το καμάρι τους, η Ζαλγκίρις. Η αγορά της πόλη συγκεντρώνεται γύρω και μέσα από το μεγάλο εμπορικό "Akropolis", όπου μπορείς να βρεις ότι θέλεις.

Εκεί βρίσκεται και η μπουτίκ της ομάδας, με τον κόσμο να κάνει ουρά για να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τους αγώνες των πρωταθλητών Λιθουανίας. Μέσα στο "Akropolis" δεν θα μπορούσαν να λείπουν φωτογραφίες της ομάδας, σε εκ των οποίων διακρίνεται και ο Ηλίας Ζούρος, αλλά και ο Γιάννης Μπουρούσης από παλαιότερη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις...

Ο Ολυμπιακός, το κρύο Κάουνας και ο Ζούρος

Ο Ηλίας Ζούρος πανηγυρίζει ως τεχνικός της Ζαλγκίρις Κάουνας...

Ο Ολυμπιακός, το κρύο Κάουνας και ο Ζούρος
Ο Ολυμπιακός, το κρύο Κάουνας και ο Ζούρος

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας και σημείωσε την έκτη του νίκη στην Ευρωλίγκα. Οι "ερυθρόλευκοι" με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισαν το ρεκόρ των Λιθουανών, όμως παραμένουν στην δεύτερη θέση, καθώς είχαν ηττηθεί με 18 πόντους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ στο Κάουνας κέρδισαν με 14.

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που η Ζαλγκίρις Κάουνας κάνει ακόμα μία ήττα στα δύο παιχνίδια που απομένουν και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα σημειώσουν ισάριθμες νίκες, τότε θα πάρουν εκείνοι την πρώτη θέση του γ' ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού κατέβηκε στα αποδυτήρια για να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες για την σπουδαία νίκη με πολύ καλή εμφάνιση. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών βρέθηκε για δεύτερη φορά φέτος σε εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, καθώς το πρώτο ήταν ο αγώνας κόντρα στην Αναντόλου Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Από εκεί και πέρα, στο επίκεντρο των συμπατριωτών του βρισκόταν και ο Μαρτίνας Γκετσεβιτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε καλό ματς απέναντι στην Ζαλγκίρις, σημειώνοντας μάλιστα δύο τρίποντα που έδωσαν ώθηση στον Ολυμπιακό (έκανε το 20-25, 20-31) μίλησε σε λιθουανικά ΜΜΕ για την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα του Χοάν Πλάθα.

Στη συνέχεια μπήκε στο πούλμαν της ομάδας του προορισμό το αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η πτήση του Ολυμπιακού έφτασε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" λίγο πριν τις 4:00, με τους παίκτες να αναχωρούν για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και από εκεί για τα σπίτια τους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ