EUROLEAGUE

Ντόντσιτς: Από το κλάμα, στα χαμόγελα

Ντόντσιτς: Από το κλάμα, στα χαμόγελα

Πριν μερικές μέρες ο Λούκα Ντόντσιτς θύμισε σε όλους ότι είναι ένα 18χρονο παιδί, βάζοντας τα κλάματα στον πάγκο. Κόντρα στη Νταρουσάφακα θύμισε κάτι ακόμα: Ότι υπάρχει λόγος που θεωρείται το νέο "χρυσό παιδί" του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η σκηνή με τον Λούκα Ντόντσιτς να βάζει τα κλάματα στο περιθώριο του Game 2 της σειράς της Ρεάλ με τη Νταρουσάφακα έκανε τον γύρο του κόσμου. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για το "χρυσό παιδί" του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον οποίο έχουν αρχίσει να προσέχουν ακόμα και από το ΝΒΑ.

Βγάζοντας τόσο συναίσθημα απλώς γιατί έκανε ένα... airball (!) ο Ντόντσιτς υπενθύμισε σε όλο τον κόσμο ότι όσο δημοφιλής κι αν είναι, παραμένει ένα 18χρονο παιδί. Ένα παιδί που ξαφνικά αντιμετωπίζουν όλοι ως άντρα και έχει να διαχειριστεί περισσότερη πίεση από ότι μπορεί να φανταστεί ο κόσμος. Μερικές ημέρες αργότερα, λοιπόν, φρόντισε να θυμίσει στον κόσμο κάτι άλλο: Όλος αυτός ο θόρυβος που υπάρχει γύρω από το όνομά του έχει βάση.

Στο Game 3 της σειράς της Ρεάλ με τη Νταρουσάφακα στην Τουρκία, ο Σλοβένος γκαρντ ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του στη νίκη με 81-88 , με την οποία η "Βασίλισσα" πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας, έχοντας 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 26 λεπτά συμμετοχής! Βασικά, αν λάβει κανείς υπόψιν το ranking, όπου συνέλεξε 23 βαθμούς, ήταν μαζί με τον Γκουστάβο Αγιόν οι κορυφαίοι της Ρεάλ, αλλά και οι MVP της σειράς των Game 3 των playoffs της EuroLeague ! Ήταν μία ώριμη εμφάνιση από ένα 18χρονο παιδί που παίζει σαν να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο πολλά χρόνια.

Την κατάληξη της καριέρας του Ντόντσιτς δε μπορεί να την ξέρει κανείς. Αυτό είναι εξάλλου κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από το ταλέντο. Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι αυτό το παιδί έχει ήδη αναπτύξει προσωπικότητα. Ξέρει πως να ξεπερνάει τις δυσκολίες και να εμφανίζεται καλύτερος κάθε μέρα. Και αυτό είναι κάτι που δεν διδάσκεται. Και αυτό είναι που τον κάνει πραγματικά ξεχωριστό.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ