EUROLEAGUE

MVP της Euroleague ο Σπανούλης

MVP της Euroleague ο Σπανούλης
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague. "Νιώθω πολύ καλά. Όλα είναι καλά όταν η ομάδα μου πετυχαίνει τους στόχους της", δήλωσε ο Έλληνας γκαρντ. Μπαρτζώκας: "Είμαι ευχαριστημένοι που είμαστε στο φάιναλ φορ και αναζητούμε νέες προκλήσεις".

Αποστολή στο Λονδίνο: Γιάννης Φιλέρης - Στέφανος Τριαντάφυλλος

Ο Βασίλης Σπανούλης διαδέχθηκε τον Αντρέι Κιριλένκο ως MVP της Euroleague, κερδίζοντας για πρώτη φορά το συγκεκριμένο βραβείο. "Νιώθω πολύ καλά. Όλα είναι καλά όταν η ομάδα μου πετυχαίνει τους στόχους της. Πρέπει να είμαστε σε πνευματική ισορροπία, να διορθώνουμε τα λάθη και να βελτιωνόμαστε συνεχώς για να πετύχουμε τους στόχους μας", τόνισε μεταξύ άλλων ο Λαρισαίος γκαρντ μετά την βράβευση του.

Η εκδήλωση για τη βράβευση των αθλητών που ξεχώρισαν μέσα στη σεζόν έγινε για πρώτη φορά πριν την έναρξη των αγώνων του φάιναλ-φορ και συνδυάστηκε με τη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων φιναλίστ.

Πρώτος σκόρερ της σεζόν ήταν ο Μπόμπι Μπράουν. Οι Διαμαντίδης, Σπανούλης, Ρούντι Φερνάντεθ, Άντε Τόμιτς και Νέναντ Κρστιτς ήταν οι παίκτες της καλύτερης πεντάδας. Στη συνέχεια πήρε το βραβείο του ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος ανακηρύχθηκε rising star της διοργάνωσης.

MVP της Euroleague ο Σπανούλης
INTIME SPORTS

Όλοι οι παίκτες ήταν στο Λονδίνο πλην του Διαμαντίδη καθώς είχε υποχρεώσεις με τον Παναθηναϊκό, όπως και του Λάσμε που αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός.

Ακολούθησε η ανάδειξη του MVP, με τον Βασίλη Σπανούλη να ακούει για πρώτη φορά το όνομά ως νικητή του συγκεκριμένου βραβείου.

MVP της Euroleague ο Σπανούλης
INTIME SPORTS

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Τζόρντι Μπερτομέου:

"Είμαι περήφανος που η διοργάνωση θα γίνει στο Λονδίνο. Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει εδώ η διοργάνωση. Αύξησε το συναγωνισμό του ενδιαφέροντος. Αυξήθηκαν οι αγώνες φέτος. Η Ευρωλίγκα, εξελίσσεται. Τώρα φτάνουμε στην ώρα της στέψης των κορυφαίων. Θα έχουμε τον μεγάλο τελικό την Κυριακή και τους ημιτελικούς της Παρασκευής.Επίσης υπάρχουν πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Είναι ευθύνη μας να ρίχνουμε το βάρος σε όλα αυτά... Υπάρχει παιχνίδι μεταξύ ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών σε συνεργασία με τα Special Olympics. Πάνω απ' όλα έχουμε τέσσερις κορυφαίες ομάδες.

Σχεδόν 200 χώρες, για την ακρίβεια 199 χώρες θα δείξουν ζωντανά τους αγώνες, σε ένα υπέροχο γήπεδο το οποίο χαρακτηρίζεται ο πολύτιμος λίθος του στέμματος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες της Ευρωλίγκας και φυσικά στους σπόνσορες, τους δημοσιογράφους και στους πολίτες του Λονδίνου. Είναι μία πόλη ζεστή, φιλόξενη".

Από τη μεριά του ο Τεμέλ Τεκίλ, εκπρόσωπος της Turkish Airlines, σημείωσε:

"Eίναι τιμή για εμάς να είμαστε σπόνσορες της Ευρωλίγκας. Ειναι μία διοργάνωση που γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο. Νομίζουμε ότι η διοργάνωση του φάιναλ φορ στο Λονδίνο θα έχει θετική επίδραση στην εξάπλωση του αθλήματος".

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις δηλώσεις των προπονητών και παικτών των τεσσάρων ομάδων:

Γιώργος Μπαρτζώκας: "Είμαι ευχαριστημένοι που είμαστε στο φάιναλ φορ και αναζητούμε νέες προκλήσεις. Θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε το ταλέντο των παικτών μας. Μας χαλίβδωσαν οι φετινές καταστάσεις. Φεύγοντας από εδώ θέλουμε να είμαστε καλύτερη ομάδα.

Το κίνητρο είναι τεράστιο. Η συγκέντρωση κάθε παίκτη θα είναι σημαντική. Είμαι περήφανος που είμαστε εδώ, που έχουμε στην ομάδα μας τον καλύτερο νέο παίκτη και τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης. Αυτό είναι απόρροια της ομαδικής δουλειάς που κάνουμε εμείς".

Βασίλης Σπανούλης: "Όταν παίρνεις το τρόπαιο, η επόμενη σεζόν είναι δύσκολη γιατί όλοι θέλουν να σε κερδίσουν. Αποδείξαμε ότι δεν κερδίσαμε κατά τύχη πέρσι. Αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα ακόμα.

Υπήρχε πίεση μέχρι να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Από τη στιγμή που το καταφέραμε, πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που κάναμε αυτό που έπρεπε και πάμε για κάτι καινούριο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναλάβουμε μία μεγάλη επιτυχία για την ομάδα".

"Όπως είπε και ο ίδιος. Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς οι Έλληνες παίζουμε μπάσκετ. Είμαι τυχερός που τον έζησα από κοντά, όχι μόνο αυτόν αλλά και για άλλους παίκτες, όπως ο Γιαννάκης και ο Φάνης Χριστοδούλου", τόνισε στο τέλος ο Σπανούλης σε ερώτηση για το Νίκο Γκάλη.

Ετόρε Μεσίνα: " Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που με εμπιστεύτηκαν και πάλι για τον πάγκο της ομάδας. Θέλω να κοιτάω μπροστά, προσπαθώ να δημιουργήσω την καλύτερη ομάδα. Υπάρχει η αίσθηση να πάρουμε εκδίκηση από τον Ολυμπιακό, αλλά αν κυριαρχήσει αυτό στο μυαλό μας, δεν θα είναι καλό για εμάς".

Νέναντ Κρστιτς: " Πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά για να ανταπεξέλθεις σε αυτά".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ