EUROLEAGUE

Μπουρούσης vs Ντόρσεϊ και στη μέση ο Ιβάνοβιτς

Μπουρούσης vs Ντόρσεϊ και στη μέση ο Ιβάνοβιτς

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν αυτός που πήρε τον Γιάννη Μπουρούση στην Μπαρτσελόνα. Επίσης, ήταν αυτός που εισηγήθηκε την αποδέσμευση του Ντόρσεϊ από την Κάχα Λαμποράλ! Οι παράλληλοι βίοι των δυο σέντερ (PHOTOS).

Η Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση υποδέχεται απόψε (23/3, 21:30) την Μπαρτσελόνα του Τζόι Ντόρσεϊ, με τους δυο σέντερ να τίθενται αντιμέτωποι με τις πρώην ομάδες τους, έχοντας κοινό σημείο αναφοράς τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Το Euroleague Greece θυμίζει το πέρασμα των Μπουρούση, Ντόρσεϊ από την Μπαρτσελόνα και την Κάχα Λαμποράλ, αντίστοιχα.

Ο Γιάννης Μπουρούσης κατέκτησε έξι τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης (δυο Supercopa, δυο Copa del Rey, το πρωτάθλημα και τη Euroleague του 2015) ενώ εσχάτως εκτελεί χρέη... ηγέτη στη Λαμποράλ Κούτσα ως ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Liga Endesa που αναδείχθηκε πέντε φορές MVP στον α' γύρο του ισπανικού πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω του τον Άρβιντας Σαμπόνις και τον Οσκάρ Σμιντ! Αλήθεια, πόσοι θυμούνται το σύντομο πέρασμα του διεθνή σέντερ από την Μπαρτσελόνα, πριν από 10 χρόνια;

Ο "Μπου" αγωνίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στους Καταλανούς, τη σεζόν 2005-'06. Στις 10 Μαΐου εκείνης της χρονιάς η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στο Γαλάτσι, στο Game 2 της προημιτελικής σειράς με τους ''ερυθρόλευκους''. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με σκορ 83-104, έκαναν το 2-0 στις αναμετρήσεις με την "Ένωση" και προκρίθηκαν στα ημιτελικά των playoffs. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων ετών αφού έμεινε εκτός ημιτελικών έπειτα από εφτά χρόνια.

Μπουρούσης vs Ντόρσεϊ και στη μέση ο Ιβάνοβιτς

Ο διεθνής σέντερ με τη φανέλα της ΑΕΚ σε αγώνα κόντρα στη νυν ομάδα του, τη Λαμποράλ Κούτσα

Από το Γαλάτσι στο Palau Blaugrana

Σε εκείνον το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Μπουρούσης μέτρησε 8 πόντους (2/2 βολ., 3/3 τρίπ., 0/2 τρίπ.), 5 ριμπάουντ, 2 λάθη, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 17'35''. Λίγες μέρες αργότερα εξασφάλισε την ειδική άδεια από την ΑΕΚ και μετέβη στην Ισπανία ώστε να ενισχύσει την Μπαρτσελόνα στα playoffs της ACB, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός μήνα με τους ''μπλαουγκράνα'' του Ντούσκο Ιβάνοβιτς!

O έκτος Έλληνας της χρονιάς στην Ισπανία

Οι Καταλανοί έκαναν αγώνα δρόμου ώστε ο Μπουρούσης να είναι απόλυτα έτοιμος για το πρώτο ματς των playoffs απέναντι στη Ρεάλ. Εκείνη τη σεζόν η Μπαρτσελόνα τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατάταξης στην ACB με ρεκόρ 24-10 ενώ η Ρεάλ κατέλαβε την έκτη θέση στην liga regular με ρεκόρ 19-15. Παράλληλα, ο πρώην σέντερ της ΑΕΚ έγινε ο έκτος Έλληνας που αγωνίστηκε στην ACB εκείνη τη χρονιά μετά τους Μιχάλη Κακιούζη (Μπαρτσελόνα), Δήμο Ντικούδη, Βαγγέλη Σκλάβο (Βαλένθια), Γιάννη Γιαννούλη και Νέστορα Κόμματο (Κάχα Σαν Φερνάντο)!

Μπουρούσης vs Ντόρσεϊ και στη μέση ο Ιβάνοβιτς

Ο Γιάννης Μπουρούσης αγωνίστηκε σε τρεις αγώνες με την Μπαρτσελόνα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς

''Είναι μια μεγάλη εμπειρία για μένα, μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου που θα αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα. Έστω κι αν είναι μόνο για ένα μήνα. Θα πάω να κάνω τις προπονήσεις μου και να πείσω τον κόουτς Ιβάνοβιτς ότι καλά έκανε και με πήρε. Ξέρω τον Μιχάλη Κακιούζη, έχουμε αγωνιστεί μαζί στην ΑΕΚ και την Εθνική ομάδα. Είναι ένας καλός φίλος'' τόνισε στις προγραμματικές του δηλώσεις ο Μπουρούσης. Εν τέλει, η ''Μπάρτσα'' προκρίθηκε με 3-1 νίκες ωστόσο η Τάου ''σκούπισε'' τους Καταλανούς στα ημιτελικά.

Τα τρία παιχνίδια και ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο, σύντομο πέρασμα από την Ισπανία πριν από 10 χρόνια, ο 22χρονος -τότε- σέντερ αγωνίστηκε σε τρεις αγώνες με την Μπαρτσελόνα έχοντας 2 πόντους (1/3 δίπ.), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ με τη φανέλα των ''μπλαουγκράνα'' στα ισπανικά playoffs. Λίγο αργότερα, για την ακρίβεια τον Ιούνιο του 2006, έβαζε την υπογραφή του σε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τον Ολυμπιακό.

Είχαν προνοήσει για το λοκ άουτ!

Πάμε και στον Τζόι Ντόρσεϊ. Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Λαμποράλ Κούτσα κινήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και ανακοίνωσε την απόκτησή του. Στα 27 του χρόνια, ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ - σέντερ είχε ήδη αγωνιστεί στους Raptors, τους Rockets και τους Kings ενώ οι Βάσκοι είχαν προνοήσει ώστε να μην συμπεριληφθεί η δυνατότητα της επιστροφής του στις ΗΠΑ με τη λήξη του λοκ άουτ στο ΝΒΑ! Εν τέλει οι δυο πλευρές έλυσαν συναινετικά τη συνεργασία τους τον Ιανουάριο του 2012 αφού με μόλις 4 πόντους, 3.1 ριμπάουντ στη Liga Endesa και την ομάδα εκτός Euroleague, ο Ντόρσεϊ κρίθηκε περιττός και αποδεσμεύτηκε. Βέβαια, οι εξελίξεις δικαίωσαν τον Αμερικανό που υπέγραψε στον Ολυμπιακό του Ντούσαν Ίβκοβιτς και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης!

Μπουρούσης vs Ντόρσεϊ και στη μέση ο Ιβάνοβιτς

Οι κακές σχέσεις με τον Ιβάνοβιτς

Ο Αμερικανός αποδεσμεύτηκε από την Κάχα Λαμποράλ στις 10 Ιανουαρίου 2012 ενώ η τελευταία του συμμετοχή στη Liga Endesa με τους Βάσκους σημειώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2011! Ο Ντόρσεϊ παρακολούθησε από τον πάγκο τις αναμετρήσεις με την Μπιλμπάο, Μπαρτσελόνα, Φουενλαμπράδα και Μπανταλόνα πριν αποχωρήσει από τη Βιτόρια μετρώντας μόλις επτά συμμετοχές αφού ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς του κατέστησε σαφές ότι δεν τον υπολόγιζε. Έτσι ο Μαυροβούνιος κόουτυς τον άφησε στον "πάγο" για ένα μήνα ενώ μετά την αποχώρησή του, οι Βάσκοι υποχρεώθηκαν να πορευτούν με τον Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς και τους Μίλκο Μπιέλιτσα, Μίρζα Τελέτοβιτς στο "ζωγραφιστό".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ