EUROLEAGUE

Μπλατ: "Ο Διαμαντίδης αναγκάστηκε να πασάρει"

Μπλατ: "Ο Διαμαντίδης αναγκάστηκε να πασάρει"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ εκθείασε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού σε δηλώσεις του και επικαλέστηκε ξανά την ελληνική μυθολογία.

Με το δεξιό μάτι του κατακόκκινο από την αϋπνία ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στους Έλληνες απεσταλμένους δημοσιογράφους μετά την αποψινή (28/3) προπόνηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο επικοινωνιακός προπονητής αναφέρθηκε στο Game 4 της σειράς με τον Παναθηναϊκό, εκθείασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και επικαλέστηκε για άλλη μια φορά την Ελληνική Μυθολογία…

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτςτης Μακάμπι εν όψει της τέταρτης αναμέτρησης (29/3, 22.05) με τον Παναθηναϊκό στη "Nokia Arena".

Για τη σειρά μέχρι στιγμής:

" Όλοι οι αγώνες της σειράς ήταν κρίσιμοι ως τώρα και εκτιμώ ότι οι δύο ομάδες εφάρμοσαν διαφορετικές στρατηγικές. Θεωρώ ότι και αύριο (29/3) θα δούμε περίπου το ίδιο σενάριο, με κάποιες διαφορετικές λεπτομέρειες. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, που αποτελεί μεγάλη πρόκληση και για τις δύο ομάδες. Πολύ συναρπαστική σειρά μεταξύ δύο σπουδαίων συλλόγων, που έχουν εκπληκτικό κόσμο, τεράστια ιστορία και παράδοση. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους και σίγουρα θα δούμε ένα σπουδαίο παιχνίδι".

Για το κατακόκκινο μάτι του:

" Μάλλον δεν έχω κοιμηθεί πολύ αυτές τις ημέρες. Προσπάθησα αρκετά, αλλά δεν τα κατάφερα".

Τι θα έλεγε αν κάποιος υποστήριζε προτού αρχίσει η σειρά ότι η Μακάμπι θα προηγείτο με 2-1 στις νίκες:

" Θα του έλεγα ότι είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις. Οι δύο ομάδες είναι πολύ ισχυρές, έχουν βάθος και πολλές λύσεις. Από τον πρώτο αγώνα οι αγώνες έχουν εξελιχθεί με πολλές διακυμάνσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με σπουδαίο προπονητικό επιτελείο, υψηλό επίπεδοκαι αρκετούς σπουδαίους παίκτες σε όλες τις θέσεις. Το να περιμένεις, λοιπόν,να έχεις προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των αγώνων, όχι δεν νομίζω ότι τοπεριμέναμε. Από την άλλη, κι όμως δεν είμαστε κακή ομάδα, βγαίνουμε ανταγωνιστικοί κάθε βράδυ και έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε".

Για την απάντηση που έδωσε σε Ισραηλινό δημοσιογράφο, ο οποίος τον ρώτησε αν ο Οχαγιόν είναι καλύτερος του Διαμαντίδη.

" Καλά δεν του απάντησα; Ημουν σωστός πιστεύω. Ξέρετε τι συμβαίνει; Στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός. Όλα τα παιχνίδια έχουν μεγάλη ιστορική σημασία για το μπάσκετ. Όλα τα ντέρμπι μένουν στην ιστορία, δεν μπορείς να τα ξεχάσεις εύκολα. Ακόμη και οι ακραιφνώς μπασκετικοί δεν θυμούνται άλλες σειρές αγώνων, αλλά τα παιχνίδια Μακάμπι – Παναθηναϊκός τα θυμούνται όλα".

Αν περιμένει κάτι διαφορετικό από τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη αναμέτρηση:

" Έχουμε δει διαφορετικά πράγματασε όλα τα παιχνίδια. Στο τελευταίο ματς ο Παναθηναϊκός παρουσίασε αρκετές διαφορές στην επίθεσή του, ενώ στην άμυνα χρησιμοποιήθηκαν αρκετά σχήματα. Στοτέταρτο ματς, λοιπόν, περιμένω ξανά αρκετές αλλαγές στην άμυνα του Παναθηναϊκού, απλούστατα γιατί οι αντίπαλοί μας έχουν την ικανότητα για να το πετύχουν.

Εχουντην τακτική, τους προπονητές και τους παίκτες για να εφαρμόσουν διάφορα πράγματα. Θεωρώ, πάντως, ότι δεν είναι η στιγμή για να ανακαλύψουμε τον τροχό. Εκτιμώ ότι και οι δύο ομάδες θα επιλέξουν πράγματα που γνωρίζουν πολύ καλά.

Είναι δύσκολο να ζητήσεις από τους παίκτες καινούργια πράγματα. Είναι λογικό νατους ζητάμε πράγματα, με τα οποία αισθάνονται οικειότητα. Εδώ είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού, γιατί οι παίκτες του αγωνίζονται πολλάχρόνια μαζί με τους ίδιους προπονητές. Για αυτούς δεν είναι πρόβλημα να εφαρμόσουν κάτι που έκαναν παλαιότερα. Είναι ευκολότερο. Εμείς τώρα προσπαθούμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Ασφαλώς υστερούμε σε εμπειρία, αλλά έχουμε ποιοτικούς παίκτες και θεωρώ ότι το πρόγραμμα της Μακάμπι είναι πολύ καλό".

Για το αν περίμενε την επιλογήτου Δημήτρη Διαμαντίδη να πασάρει στον Νικ Καλάθη στην τελευταία φάση ή ότι θα επέλεγε κάτι διαφορετικό:

" Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, γιατί δεν γνωρίζω τι είχε στο μυαλό του ο Διαμαντίδης. Το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι θέλαμε να κάνουμε ένα ακόμη φάουλ, αλλά δεν προλάβαμε. Ζήτησα φάουλ. Πολλοί δημοσιογράφοι, εδώ στο Ισραήλ, υποστηρίζουντο αντίθετο, αλλά εμείς είχαμε ζητήσει να γίνει φάουλ που δεν έγινε. Όταν,πάλι, μιλάμε για αποφάσεις, ο κύριος Διαμαντίδης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη λήψη αποφάσεων στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν θα αμφέβαλα,λοιπόν, για την ικανότητά του στο να παίρνει αποφάσεις. Βλέποντας ξανά τηντ ελευταία φάση στο βίντεο, πιστεύω ότι ο Διαμαντίδης κατά κάποιο τρόπο αναγκάστηκε να πασάρει. Δεν νομίζω ότι μπορούσε να σουτάρει στην τελευταία φάση".

Για το αν οι αναφορές του τύπου"οι άμυνες ζώνης του Μπλατ" τον κάνουν υπερήφανο, καθώς και να θέλει να τις τελειοποιήσει:

" Η υπερηφάνεια και η ύβρις, όπως θα ξέρετε και από την Ελληνική Μυθολογία, είναι δύο πολύ επικίνδυνα πράγματα. Δεν υποφέρω από κάποιο από τα δύο".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ