EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Να υπερασπιστούμε την έδρα μας"

Μπαρτζώκας: "Να υπερασπιστούμε την έδρα μας"
INTIME SPORTS

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Εφές ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος εκτός έδρας αλλά πρέπει να διαφυλάξει το γήπεδό του. Διαβάστε τι είπε για τα τρίποντα, το άγχος των πρωταθλητών και τα γκαρντ των Τούρκων.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ εν όψει της σειράς των πλέι οφ με αντίπαλο την Εφές, υπογράμμισε πως αυτό που μένει να φανεί είναι ποια από τις δύο ομάδες είναι καλύτερη.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι παραδόσεις δεν παίζουν καθόλου ρόλο και ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει πάση θυσία να διασφαλίσει την έδρα του.

Κερδίστε δύο διπλά εισιτήρια για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Αναντόλου Εφές για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

"Έφτασε η ώρα που οι οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στο φάιναλ-φορ. Όλες οι ομάδες έχουν διάθεση να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους, πολλές έχουν προβλήματα τραυματισμών, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία. Όλοι έχουν πολύ ισχυρό κίνητρο να περάσουν στο φάιναλ-φορ. Εμείς είχαμε από την αρχή της σεζόν στόχο να περάσουμε στους οκτώ και τα καταφέραμε, παρότι είχαμε αυξομειώσεις στην απόδοση μας.

Το πλεονέκτημα έδρας το κατάφεραν τέσσερις ομάδες η μία ήμασταν εμείς. Θα πρέπει να κοιτάξουμε μόνο το αυριανό ματς και να προσέξουμε για να το πάρουμε. Η Εφές είναι ένας σύλλογος που έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα. Έχει τρεις παίκτες που πέρυσι έπαιζαν στο ΝΒΑ και έμπειρους Ευρωπαίους παίκτες. Αυτό που μένει να φανεί είναι ποιος από τους δυο μας θα είναι καλύτερος σε ολόκληρη τη σειρά".

Παρουσία Αγγελόπουλων και Σκινδήλια η προπόνηση

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε την αντίπαλο του Ολυμπιακού, αναφέροντας: "Η Εφές είναι πολύ δυνατή στα γκαρντ. Το ερώτημα είναι πώς θα είναι ο Βούγιασιτς. Οι ψηλοί της έχουν μεγάλα κορμιά, όπως ο Σαβάνοβιτς, ο Μπάρατς και ο Ερντέν, ο οποίος έπαιζε στους Σέλτικς. Είναι μία ομάδα που έχει τον Τζαμόν Γκόρντον, ένας από τους καλύτερους ομαδικούς παίκτες της Ευρώπης. Κατά την γνώμη μου είναι ένας συνθετικός κρίκος στην Εφές. Εμείς στο πρώτο μεταξύ μας ματς φέτος το είχαμε χάσει εύκολα, ενώ κερδίσαμε στην έδρα μας με τη σειρά μας το ίδιο εύκολα".

Για το ότι είναι μοιρασμένες οι ήττες εντός και εκτός: "Δεν νομίζω ότι παίζουν ρόλο οι παραδόσεις. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Ο Ολυμπιακός και όπως δείχνουν οι αριθμοί είναι πολύ καλός εκτός έδρας, εμείς θα πρέπει να διαφυλάξουμε το γήπεδο μας".

Σλούκας: "Το παν να διατηρήσουμε αλώβητη την έδρα μας"

Για το ότι δεν θα πρέπει να έχει άγχος ο Ολυμπιακός: "Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα να πάει να νικήσει οπουδήποτε. Ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τα ματς είναι ανά δύο μέρες και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις από το μυαλό των παικτών τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι. Θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός στην πρώτη χρονιά του κύριου Ίβκοβιτς πώς είχε κερδίσει στο πρώτο ματς τη Σιένα και μετά ηττήθηκε με 3-1. Το ζητούμενο είναι να δούμε τι κάνουμε στο πρώτο ματς, αλλά η ήττα εκτός επηρεάζει περισσότερο την ομάδα που χάνει παρά στις προηγούμενες φάσεις".

Σε ερώτηση για το μακρινό σουτ, επισήμανε: "Όποιος πιστεύει ότι το περιφερειακό σουτ δεν παίζει ρόλο είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι πολύ σημαντικό το πώς θα σουτάρεις. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν ο άλλος αρχίζει με 7/7 τρίποντα δεν μπορείς να αντιδράσεις εύκολα. Επιδρά πολύ άσχημα και ψυχολογικά. Τώρα, για το αν θα είναι δύο ή τρεις παίκτες επάνω στον Σπανούλη δεν πιστεύω ότι είναι τόσο γρήγοροι οι ψηλοί τους. Αν το κάνουν εμείς θα είμαστε έτοιμοι με ομαδική δουλειά να ανταποκριθούμε".

Για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της Εφές: "Καμία ομάδα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο συνέχεια. Δεν είναι εύκολο να γίνει. Κανένας σύλλογος στην Ευρωλίγκα δεν το έχει καταφέρει. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία ομάδα τόσο δυνατή που να βγάλει την χρονιά χωρίς απώλειες".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ