EUROLEAGUE

Με στόχο να αλώσει τη "ΝOKIA Arena"

Με στόχο να αλώσει τη "ΝOKIA Arena"
INTIME SPORTS

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη "ΝΟΚΙΑ Αrena" (27/3, 9.45μ.μ.) με στόχο το "διπλό" που θα του ξαναδώσει το πάνω χέρι στη σειρά με τη Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός ήρθε με μοναδικό στόχο στο Ισραήλ τη νίκη που θα του δώσει την ευκαιρία να ανακτήσει ξανά το πλεονέκτημα της έδρας που έχασε στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Η πρώτη του ευκαιρία είναι την Τρίτη το βράδυ (27/3, 9.45μ.μ.) στο "ΝΟΚΙΑ Arena", όπου θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ με στόχο να κάνει το "μπρέικ".

Αποστολή στο Τελ Αβίβ, Αντωνία Μαραγούσια

Όπως ακριβώς δηλαδή έκανε την περασμένη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ η Μακάμπι, όταν επικράτησε με σκορ 94-92 μετά από συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση.

Οι Ισραηλινοί έδειξαν μέσα σε δύο ημέρες σημάδια ανάκαμψης κι "έκλεψαν" το διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ παίρνοντας αυτοί το πάνω χέρι. Πλέον είναι η σειρά του Παναθηναϊκού να το κάνει.

Επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στο Γιαντ Ελιάου, ή "ΝOKIA Arena" όπως είναι η πιο μοντέρνα ονομασία του γηπέδου της Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν την 1η Φεβρουαρίου του 2007.

Τότε που οι "πράσινοι" βρέθηκαν στο Ισραήλ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας κι έχασαν με 76-73, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς (αμφότερες οι ομάδες είχαν προκριθεί στο TOP-16).

Κι αν τότε το παιχνίδι ήταν αδιάφορο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα δύο που ακολουθούν στο γήπεδο της Μακάμπι, από τη στιγμή που και οι δύο ομάδες καίγονται για τη νίκη.

Βλέπετε, η πρόκριση στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης δεν θα μπορούσε να αφήνει καμία ομάδα ασυγκίνητη. Πόσο μάλλον τον πρωταθλητή Ευρώπης που θέλει να υπερασπιστεί το στέμμα του.

"Πράσινο" προβάδισμα στην παράδοση

Αν ανατρέξει κανείς στην παράδοση ανάμεσα στις δύο ιστορικές ομάδες θα δει πως τα πράγματα είναι ισορροπημένα, όπως και η μεταξύ τους σειρά μέχρι στιγμής. Έχουν τεθεί αντιμέτωπες 27 φορές όλα αυτά τα χρόνια με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τις 14 αναμετρήσεις και να χάνει τις υπόλοιπες 13.

Οδηγός για τον Παναθηναϊκό προκειμένου να φύγει από το Ισραήλ με τουλάχιστον ένα "διπλό" θα αποτελέσει το παιχνίδι του 2003. Οι "πράσινοι" αναδείχθηκαν νικητές από το Γιαντ Ελιάου στις 9/1/2003 με σκορ 86-79, έχοντας τότε τους Λάκοβιτς και Μίντλετον σε εξαιρετική βραδιά.

Εφόσον, το "σύγχρονο" δίδυμο του Παναθηναϊκού, οι Μπατίστ και Διαμαντίδης δηλαδή καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα, τότε είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί μία ανάλογη επιτυχία.

Άλλωστε, περί επιτυχίας πρόκειται κάθε φορά που μία ομάδα "σπάει" την έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός το έχει πετύχει τρεις φορές και επιζητά την τέταρτη...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ