EUROLEAGUE

Με νίκη στο Κάουνας αγκαλιάζει την πρόκριση

Με νίκη στο Κάουνας αγκαλιάζει την πρόκριση
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αναζητά στο Κάουνας (21/2, 9.45μ.μ.-ΕΤ1) το μεγάλο "διπλό" που θα του επιτρέψει αφενός να επιστρέψει στις νίκες και αφετέρου να πάρει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση. Όλα αυτά με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις που έχει νικήσει 14 φορές σε 15 παιχνίδια

Με όπλο την παράδοση, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται ετοιμοπόλεμος στο Κάουνας, ο Παναθηναϊκός αναζητά τη νίκη με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις.

Φυσικά, μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι το διπλό στη "Zalgirio Arena", ωστόσο το κίνητρο για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είναι τεράστιο.

Με νίκη, οι "πράσινοι" θα αγκαλιάσουν την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, καθώς χρειάζεται πάση θυσία ένα σπουδαίο σε σημασία διπλό. Αυτό δεν ήρθε την περασμένη εβδομάδα μέσα στη Μόσχα και πλέον οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, καλούνται να το πετύχουν μέσα στο Κάουνας.

Κι αυτό γιατί, ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση ήττα θα χάσει το πλεονέκτημα που είχε από τους Λιθουανούς, οι οποίοι θα ξαναμπούν δυναμικά στην υπόθεση πρόκριση.

Στις τάξεις τους, θα έχουν τον νεοαποκτηθέντα Ντόνι ΜακΓκραθ ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της Ζαλγκίρις, ενώ απόντες θα είναι οι Γιανκούνας και Ντέλας.

Στις δηλώσεις του, ο Χοάν Πλάθα επανέλαβε πως η ομάδα του δεν τα παρατάει ποτέ, ακόμα κι όταν υπάρχουν πολλές δυσκολίες.

Όπλο του η παράδοση

Στην προσπάθεια του αυτή, είναι σημαντικό ότι ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τον... αέρα της Ζαλγκίρις Κάουνας. Στα 15 παιχνίδια που έχουν παίξει μεταξύ τους, οι δύο ομάδες, οι "πράσινοι" έχουν επικρατήσει 14 φορές. Τη μοναδική τους ήττα υπέστησαν την περίοδο 2003-04, μέσα στη Λιθουανία με σκορ 80-74.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και προέβλεψε στις δηλώσεις του, κλειστό παιχνίδι με τον νικητή να αναδεικνύεται στις λεπτομέρειες.

Τέλος, σε συνέντευξη στην Ευρωλίγκα, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς μίλησε για την ευτυχή συγκυρία να έχει κανείς συμπαίκτη τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρειάζεται μόλις ένα κλέψιμο για να περάσει τον Παπαλουκά στην κορυφή της λίστας, ενώ θέλει επίσης τρεις τάπες για να γίνει ο πρώτος γκαρντ που θα φτάσει τις 100 στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ