EUROLEAGUE

Ούκιτς: "Είναι υπέροχο να παίζεις με το Διαμαντίδη"

Ούκιτς: "Είναι υπέροχο να παίζεις με το Διαμαντίδη"
INTIME SPORTS

Για τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη μέσα στο παρκέ, μίλησε ο Ρόκο Ούκιτς, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν παίκτη πραγματικό νικητή με τον οποίο είναι υπέροχο να παίζεις μαζί

Μία διαφορετική συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, παραχώρησε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ο οποίος δεν απάντησε σε ερωτήσεις κάποιου συναδέλφου, αλλά φαν του από τις πέντε χώρες στις οποίες έχει αγωνιστεί.

Ο άσος του Παναθηναϊκού σχολίασε πως είναι υπέροχο να παίζεις με το Διαμαντίδη, πως είναι ένας παίκτης νικητής κι ένας πραγματικά εξαιρετικός συμπαίκτης.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις των φαν του Κροάτη άσου και οι απαντήσεις του:

Έχεις μια μεγάλη καριέρα και εμπειρία σε σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Πόσο διαφορετικό είναι να παίζεις στον Παναθηναϊκό μαζί με παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα ο πιο έξυπνος παίκτης στην Ευρωλίγκα; Και πώς είναι να παίζεις στο ΟΑΚΑ μπροστά σε χιλιάδες παθιασμένους οπαδούς;

"Είναι σπουδαίο να παίζεις με τον Διαμαντίδη! Είναι λίγο διαφορετικό για μένα γιατί είναι η πρώτη φορά που παίζω πλάι σ' αυτόν τον καθοριστικό παίκτη, αλλά ο Δημήτρης είναι ένας πραγματικός νικητής και ένας εξαιρετικός συμπαίκτης. Τα κάνει όλα πιο εύκολα. Μπορώ μόνο να πω ότι είναι μεγάλη εμπειρία και ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά σπουδαία πράγματα μαζί στο μέλλον. Να παίζεις στο ΟΑΚΑ είναι καταπληκτικό, αλλά έχω παίξει ξανά μπροστά σε τόσο παθιασμένο κοινό. Αν το συγκρίνουμε με τα πλήθη στην Τουρκία, αυτοί οι τύποι εδώ καταλαβαίνουν λίγο καλύτερα το μπάσκετ. Στην Τουρκία είχαμε μεγάλη προσέλευση κόσμου, κυρίως για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και ευχαριστώ πραγματικά όλους αυτούς που μας στήριζαν όταν αγωνιζόμουν στη Φενέρμπαχτσε".

Έκανες σπουδαίο παιχνίδι στον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Πώς αισθάνεσαι που ήσουν ο MVP;

"Αισθάνομαι υπέροχα, γιατί κάθε προσωπικό βραβείο είναι πάντα σημαντικό. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι πάντα να κερδίζει η ομάδα. Το να κερδίσεις το Κύπελλο σημαίνει πολύ περισσότερα. Το να πάρω αυτό το βραβείο ήταν απλώς το αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας. Αν δεν είχαμε κερδίσει το παιχνίδι, δεν θα ήμουν ο MVP. Οπότε ... η ομάδα έρχεται πρώτη"!

Τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός για σένα;

"Πρώτα απ 'όλα, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου, οπότε σημαίνει τα πάντα για μένα αυτή τη στιγμή. Πάντα θαύμαζα τον Παναθηναϊκό. Ηταν μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που επέλεξα να παίξω για αυτή την ομάδα. Εγώ απλά ελπίζω να μπορέσω να εκπληρώσω όλες τις ελπίδες που έχουν για μένα και να αποδείξω ότι ήταν η σωστή κίνηση να με αποκτήσουν".

Τι θυμάσαι από το Φάιναλ Φορ με την Ταού Κεράμικα το 2006; Πόσο σημαντικό ήταν για την καριέρα σου στην συνέχεια;

"Ήταν μία υπέροχη εμπειρία για μένα και πάντα θα την θυμάμαι. Ήταν το πρώτο μου Φάιναλ Φορ, ήμουν μόλις 21 ετών και η σεζόν ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα για μένα. Το συναίσθημα όμως του να βρίσκομαι στην Πράγα και να νιώθω αυτή την ένταση ήταν απίστευτο. Το κακό για μένα είναι ότι δεν έχω ξαναπάει έκτοτε και αυτός είναι ο λόγος που είμαι πολύ "πεινασμένος" για να νιώσω ξανά κάτι τέτοιο. Τότε ήμουν νέος και δεν διαχειρίστηκα καλά κάποια πράγματα αλλά κοιτάζοντας πίσω τώρα, καταλαβαίνω ότι ήταν υπέροχο".

Από την θητεία σου στην Τουρκία, γνώρισες την αντιπαλότητα μεταξύ Γαλατά και Φενέρ. Μπορείς να την συγκρίνεις με αυτήν του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό;

"Μπορώ να πω ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Πρέπει να παίξω μερικά ακόμα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για να πω πού υπάρχει μεγαλύτερη ένταση. Σίγουρα πάντως το ελληνικό ντέρμπι έχει μεγαλύτερη ιστορία αφού η Γαλατά στην Τουρκία είναι στις κορυφαίες ομάδες εδώ και λίγα χρόνια".

Τι θεωρείς ότι πρέπει να βελτιώσεις ώστε να φτάσεις στην κορυφή της Ευρώπης;

"Προσπαθώ να κάνω ό, τι χρειάζεται για την ομάδα μου. Το θετικό για το παιχνίδι μου είναι ότι αναλαμβάνω πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Δεν υπάρχει μόνο ένας ρόλος που πρέπει να αντεπεξέλθω. Αυτός είναι πιστεύω ο λόγος που έχω παίξει σε τόσες καλές ομάδες. Σε κάθε ομάδα είμαι έτοιμος να προσαρμοστώ, ανεξάρτητα με το αν είμαι ο πρώτος ή ο πέμπτος παίκτης της ομάδας. Πλέον είμαι 28 ετών και παρά το γεγονός ότι βελτιώνεσαι συνεχώς είναι δύσκολο να πω τι πρέπει να βελτιώσω. Πάντως όσο αποκτάς εμπειρία και ειδικά αν είσαι γκαρντ, μαθαίνεις να διαβάζεις καλύτερα το παιχνίδι και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που προσπαθώ είναι να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση γιατί όση εμπειρία και αν έχεις, αυτό που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι η φυσική κατάσταση".

Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στην Σπλιτ;

"Ναι, θέλω πολύ να κλείσω την καριέρα μου στην Σπλιτ. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό και θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Αλλά είναι στα σχέδια μου".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ