EUROLEAGUE

Με τρία (!) ρεκόρ καριέρας του Ντόντσιτς η Ρεάλ

Με τρία (!) ρεκόρ καριέρας του Ντόντσιτς η Ρεάλ

Ο 17χρονος Λούκα Ντόντσιτς έκανε ΤΡΙΑ ρεκόρ καριέρας και η -δίχως τον Σέρχιο Γιουλ- Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Εφές (80-78) στην Κωνσταντινούπολη.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Τον λένε Λούκα Ντόντσιτς, είναι ακόμη 17 ετών και είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ευρώπη στις μικρές ηλικίες. Μόνο που αυτός, παίζει με άνδρες και μάλιστα τους κάνει και... πλάκα. Απόψε, στην Κωνσταντινούπολη, έκανε τρία ατομικά ρεκόρ, για να καλύψει την απουσία του Σέρχιο Γιουλ και να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στη δέκατη νίκη της σε 15 αγώνες (80-78). Κρίσιμο ήταν φυσικά και το κόψιμο του Γκουστάβο Αγιόν στον Τομάς Ερτέλ, που προσπάθησε στο φινάλε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά απέτυχε.

O MVP

Ο Λούκα Ντόντσιτς, κυρίες και κύριοι. Ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με 17 πόντους (4/6 δίποντα και 3/4 τρίποντα), ενώ έκανε career-high σε ασίστ (9) και αξιολόγηση (31 μονάδες). Όλα αυτά σε 23 λεπτά, με ένα μόνο λάθος. Στα 17 του χρόνια ο νεαρός Σλοβένος εξελίσσεται σε σταρ, ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο πρώτος πασέρ και ο πρώτος σε αξιολόγηση στην αναμέτρηση στο Αμπντί Ιπεκτσί.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Χωρίς τον Σέρχιο Γιουλ, τον κορυφαίο της παίκτη τη φετινή σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε 16 ασίστ, με τον Ντόντσιτς να μοιράζει τις 9 από αυτές. Την ίδια ώρα, ο Τζέισι Κάρολ έμενε στο απόλυτο μηδέν, ο Ράντολφ έβαζε 3 πόντους, ο Ντρέιπερ άλλους τόσους και ο μόνος διψήφιος ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ με 14 πόντους σε 28 λεπτά. Και όμως, οι Μαδριλένοι νίκησαν και παρέμειναν στη δεύτερη θέση στο φινάλε του πρώτου γύρου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Πραγματικά στις λεπτομέρειες, πραγματικά στο ταλέντο και την ψυχραιμία του Ντόντσιτς που έβαλε δυο μεγάλα καλάθια, πριν δώσει και την ασίστ στον Αγιόν για το τελικό 78-80. Η Εφές είχε ξανά πρόβλημα στα κρίσιμα, ο Ερτέλ προσπάθησε να την κρατήσει ζωντανή και να στείλει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, αλλά το μπάσιμό του έπεσε σε... τοίχο, μεξικανικό τοίχο, τον Γκουστάβο Αγιόν.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Γρήγορος ρυθμός από το ξεκίνημα, φουλ επίθεση από τις δυο ομάδες, με τη Ρεάλ να προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να καλύψει την απουσία του Γιουλ και την Εφές να στηρίζεται στο επιθετικό ταλέντο του Μπράντον Πολ και του Ντέρικ Μπράουν για το 22-21 της πρώτης περιόδου. Στο ξεκίνημα της δεύτερης το 29-23 έφερε τρομερό εκνευρισμό στον Πάμπλο Λάσο, χωρίς όμως να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Η Ρεάλ ισορρόπησε γρήγορα το ματς, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και στο ημίχρονο είχε πάρει και το προβάδισμα (36-37).

Το ντέρμπι, πάντως, συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Εφές συνέχισε να στηρίζεται στο ατομικό ταλέντο των παικτών της, η Ρεάλ πήρε σημαντική βοήθεια από τον Ντόντσιτς και ένα τρίποντο του νεαρού Σλοβένου την έβαλε μπροστά στο σκορ (49-51). Τι ακολούθησε; Ένα ξέσπασμα των Τούρκων, που πέτυχαν 14 πόντους σε τρία λεπτά για το 63-59 στα τέλη της περιόδου. Ο Ντάνστον έφαγε αρκετό ξύλο στην καρδιά της ρακέτας, ο Ντόντσιτς κράτησε όρθια τη Ρεάλ και έβαλε και τρίποντο για το 75-78!

Ο Ντάνστον απάντησε με πόστερ-κάρφωμα στο πρόσωπο του Αγιόν και με τη συμπληρωματική βολή έκανε το 78-78, πριν ο Ντόντσιτς δώσει ασίστ στον Αγιόν για το 78-80. Στην τελευταία φάση ο Ερτέλ έτρεξε όλο το γήπεδο, όμως ο Αγιόν βρισκόταν στο σωστό σημείο για να τον κόψει και να χαρίσει τη νίκη στη Ρεάλ.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 36-37, 63-61, 78-80

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Η τελευταία φάση του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ