EUROLEAGUE

Μάσεϊ: "Ναι, με ήθελε ο Παναθηναϊκός"

Μάσεϊ: "Ναι, με ήθελε ο Παναθηναϊκός"

Ο Τζερεμάια Μάσεϊ μίλησε στο Sport24.gr για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, τόνισε πώς ήταν σε συζητήσεις με τους "πράσινους", ενώ πρόσθεσε ότι όλοι στην Μπάμπεργκ θα παλέψουν για τη νίκη. Διαβάστε όλα τα σενάρια για τον όμιλο του ΠΑΟ...

Από την τελευταία φορά που είδατε την Μπάμπεργκ, τα πλάνα αναθεωρήθηκαν. Για πολλοστή φορά. Οι παίκτες είχαν φτάσει στο σημείο να πηγαίνουν στην προπόνηση και να μη ξέρουν ποιον θα δουν δίπλα τους και κάπου προς τα τέλη του Φλεβάρη, ο Κρις Φλέμινγκ… πάτησε πόδι και είπε έως εδώ και μη παρέκει.

Για την ακρίβεια, είπε ότι "δεν είμαστε το DSDS (Deutschland sucht den Superstar, η γερμανική εκδοχή του Pop Idol), για να διαλέγει ο κόσμος ποιος θα παίξει και ποιος όχι". Γιατί οι φαν της πόλης ένιωσαν πως έπρεπε να παρέμβουν.

Και μέχρι που απαίτησαν να πάει ο Τσίρμπες σπίτι του (φωνάζοντας το παγκοσμίως γνωστό «raus»). Ο κόουτς των Γερμανών διευκρίνισε… στο κοινό του ότι «εν αντιθέσει με τα δυο προηγούμενα χρόνια, δεν είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση.

Και αυτό επειδή το καλοκαίρι αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε παίκτες ταλαντούχους, μεν, αλλά νέους που θα έπρεπε να εξελιχθούν. Ε, ακόμα δεν έχουν φτάσει εκεί που μπορούν. Είναι όμως, στη διαδικασία. Το βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται να ξαναλλάξω τους ρόλους τους. Θα μείνουν ως έχουν, για να βρούμε ρυθμό και το δρόμο μας».

Σημείωση: οι Ματ Ουόλς και Τζερεμάια Μάσεϊ είχαν ήδη προστεθεί στο ρόστερ, οι ξένοι είχαν γίνει οκτώ (ενώ στη Γερμανία μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως έξι σε κάθε ματς) και σε αυτή τη λίστα δεν υπολογιζόταν πια ο Αντόν Γκαβέλ. Όχι γιατί έφυγε, αλλά γιατί έγινε Γερμανός ("πατώντας" στην προϋπηρεσία που είχε στη χώρα –και όχι σε κάποια… ρίζα χαμένη στα βάθη του χρόνου).

Όπως το βλέπει κανείς

Αν βρήκε το δρόμο της η Brose Baskets; Ούτε καν. Το κύπελλο δεν το κράτησε (το πήρε η Αλμπα) και μετά τις δυο νίκες των Βερολινέζων στην πλάτη της, είναι πια η μόνη εκπρόσωπος της Γερμανίας που δεν έχει «σταυρώσει» νίκη στο ΤΟΡ16. Βέβαια, αν ρωτήσετε τους ανθρώπους της, την πλερέζα δεν την κατεβάζουν. Γιατί είναι πρώτοι στη BBL και επειδή το στόχο που είχαν από την Ευρωλίγκα, τον υλοποίησαν. Ηθελαν οι άνθρωποι να παίξουν στο ΤΟΡ16. Και έπαιξαν. Κανείς δεν έδωσε υποσχέσεις για το τι ήθελαν από εκεί. Σίγουρα δεν ήθελαν αυτό που ζουν. Ούτε αυτό που ζουν είναι ό,τι τους αξίζει –γιατί έχουν χάσει και… μια χούφτα ματς στο τέλος.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι το τελευταίο στην "Stechert Arena" και όπως ειδοποίησαν οι γηπεδούχοι, θέλουν να προσφέρουν έστω μια νίκη στο κοινό τους. Αν είναι σε θέση να το κάνουν αυτό; Αν τους αφήσουν οι «πράσινοι» -αν δεν είναι συγκεντρωμένοι και σοβαροί- μπορούν. Διαφορετικά, δεν έχουν την παραμικρή τύχη.

"Ημουν σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό"

Από την πλούσια –το δίχως άλλο- λίστα παικτών της Μπάμπεργκ, ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον Τζερεμάια Μάσεϊ. Και μολονότι τα mail δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος επικοινωνίας, ήταν αυτός που είχαμε για τον Αμερικανό (κάτοχο διαβατηρίου από τη FYROM) που για δυο μέρες, έχασε την προθεσμία να παίξει με την Μπάμπεργκ, από τον πρώτο γύρο του ΤΟΡ16. Επρόκειτο για αμέλεια ή για πλάνο; Εκείνος διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν στο χέρι του.

Μάλλον λοιπόν, ισχύει αυτό που είχε γράψει ο Ντέιβιντ Χέιν, έγκριτος Γερμανός δημοσιογράφος (και ιδιοκτήτης του heinnews.com), σύμφωνα με το οποίο η Μπάμπεργκ επέλεξε να χάσει την προθεσμία, για να γλιτώσει λεφτά –κρίνοντας πως ο Μάσεϊ δεν θα πρόσθετε κάτι περισσότερο στον πρώτο γύρο. Βλέπετε, οι της ομάδας είχαν αποφασίσει από τον Νοέμβρη ότι χρειάζονται έναν αθλητικό παίκτη για τη θέση "4". Και την Πρωτοχρονιά υποδέχθηκαν τον Μάσεϊ, ο οποίος είχε περάσει έξι εβδομάδες στη Ρωσία, με την Κράσνιε Κρίλια (αυτή ήταν η διάρκεια του συμβολαίου που είχε υπογράψει και έληξε στις 26/12 του 2012).

" Ξέραμε πως χρειαζόμασταν κάποιον αθλητικό και εύστροφο πάουερ φόργουορντ. Χρειαζόμασταν τη σταθερότητα που μπορεί να προσθέσει ο Τζερεμάια σε μια ομάδα", ομολόγησε ο Φλέμινγκ, μαζί και ότι " η όλη διαδικασία μας πήρε πολύ περισσότερο από ό,τι περιμέναμε, αλλά ξέραμε ποια ήταν η κατεύθυνση που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Είχαμε πάρει τις αποφάσεις μας".

Βοήθησε βέβαια, και η απόφαση του Παναθηναϊκού, να πάρει τον Στεφάν Λάσμε (ή για την ακρίβεια, το timing που είπε το "ναι" ο Γκαμπονέζος στους "πράσινους"), ώστε να ενταχθεί εν τέλει ο Μάσεϊ στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Γερμανίας –την περίοδο που γινόταν και Γερμανός ο Γκαβέλ.

Οπως είπε ο ίδιος στη σχετική ερώτηση που του κάναμε " ναι, είναι αλήθεια πως ήμουν σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό", αλλά… δεν ήταν της μοίρας γραφτό. " Μετά τη Ρωσία, πήγα σπίτι μου, στις ΗΠΑ, όπου πέρασα τις γιορτές των Χριστουγέννων και η αλήθεια είναι πως δεν έμεινα και πολύ χωρίς δουλειά, αν σκεφτείς ότι την Πρωτοχρονιά βρισκόμουν ήδη στο Μπάμπεργκ".

"Να αποδείξουμε την πραγματικότητα"

Τα όσα έχει κάνει η Μπάμπεργκ στο παρκέ είναι σαφέστατα πολύ καλύτερα απ’ ό,τι δείχνει το ρεκόρ της στο ΤΟΡ16 (0-12). Χρειάζεστε μια νίκη-δήλωση, μια επιτυχία που να αποδεικνύει την αλήθεια, επί του Παναθηναϊκού;

" Πάντα παίζουμε για να νικήσουμε. Ο,τι και αν συμβαίνει, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Είμαστε καλή ομάδα και ξέρουμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Αυτό που οφείλουμε βέβαια, να κάνουμε είναι να το αποδείξουμε. Δεν είναι θέμα κάποιας «δήλωσης», αλλά του να δείξουμε ποια είναι η πραγματικότητα".

Όταν σκέφτεσαι τον Παναθηναϊκό, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου;

" Σκέφτομαι τους πρωταθλητές Ευρώπης! Είναι εκπληκτική ομάδα, με πραγματικά μεγάλη και αξιόλογη ιστορία".

Αν μπορούσες να κλειδώσεις κάποιον από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια, για να διευκολύνεις τη δουλειά της Μπάμπεργκ, ποιον θα επέλεγες;

" Είμαι τίμιος τύπος, για αυτό θα σου πω ότι δεν θα κλείδωνα κανέναν. Αν με ρωτάς όμως, ποιος είναι ο πιο συνεπής παίκτης, αυτός δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είναι και πολύ καλό παιδί".

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ένα «πρέπει» για την Μπάμπεργκ. Συμφωνείς πως θα πρόκειται για αποτυχία αν χάσετε και αυτόν τον στόχο;

" Δίχως αμφιβολία θα είναι αποτυχία. Πάντα είναι αποτυχία όταν χάνεις. Για αυτό και προσπαθούμε σε κάθε ματς, για το καλύτερο δυνατό. Να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να νικήσουμε και όπου βγει. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα τα καταφέρουμε να συνδυάσουμε καλές εμφανίσεις με αποτελέσματα".

Μεγάλο ματς, λοιπόν. Και επειδή μπαίνουμε στην τελική ευθεία ρίξτε μια ματιά στα σενάρια για την τύχη του ΠΑΟ στις επόμενες δύο αγωνιστικές που απομένουν!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ