EUROLEAGUE

Μάλαγα - Αναντολού Εφές 93-90

Μάλαγα - Αναντολού Εφές 93-90

Με τρίποντο του Ράιαν Τούλσον στα 0.8'' για το φινάλε, η Μάλαγα κέρδισε την Αναντολού Εφές με 93-90 και δυσκόλεψε την υπόθεση "πρόκριση" για τους Τούρκους. Προηγουμένως είχε ισοφαρίσει -με τρίποντο- ο Ερτέλ.

Η Μάλαγα έκανε άνω κάτω τον έκτο όμιλο του Top 16. Ή αν προτιμάτε, το καλάθι του Ράιν Τούλσον αρκεί για να δημιουργήσει προβλήματα στην Αναντολού Εφές, όσον αφορά την πρόκριση στα πλέι οφ. Ο γκαρντ των Ισπανών ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στα 0.8'' και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (93-90), που την βοηθά να διατηρήσει τις λίγες (ελάχιστες) ελπίδες για πρόκρισησ την επόμενη φάση.

Από την άλλη, οι Τούρκοι, που ήταν διαρκώς πίσω στο σκορ, εξακολουθούν να αγχώνονται από την παρουσία της Λαμποράλ Κούτσα σε απόσταση βολής, την ώρα που τα παιχνίδια που έρχονται (αρχής γενομένης από αυτό με την ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα), είναι σαφώς πιο απαιτητικά.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα highlights του αγώνα

Τι δήλωσε ο Ράιαν Τούλσον

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, αποκτώντας από νωρίς το πάνω χέρι στο σκορ. Ειδικά από τη στιγμή που είχαν τον απαραίτητο πλουραλισμό στην επίθεση, οι παίκτες του Χοάν Πλάθα όριζαν -με άνεση- τις τύχες της αναμέτρησης. Γι αυτό και πήραν προβάδισμα εφτά πόντων (22-15) από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Αναντολού Εφές προσπαθούσε να αλλάξει τα δεδομένα και να πλησιάσει στο σκορ, αλλά όσο οι παίκτες της δεν ήταν αυτοί που έπρεπε στην άμυνα, κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί. Η Μάλαγα σκόραρε με ευκολία, από περιφέρεια και "ζωγραφιστό", οι γκαρντ των Τούρκων δεν μπορούσαν να σταματήσουν το ένας-εναντίον-ενός των αντιπάλων τους και κάπως έτσι ήρθε φυσιολογικά το +12 (52-40) του ημιχρόνου.

Με τη διαφορά να κυμαίνεται διαρκώς κοντά στους δέκα πόντους (σ.σ.: δεν έπεφτε κάτω από τους πέντε), ήταν η ώρα του Ερτέλ να δηλώσει "παρών" στην αναμέτρηση. Τι κι αν ήταν "άφαντος" στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης; Στο τρίτο δεκάλεπτο αποτέλεσε το "Α" και το "Ω" για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αφού σκόραρε συνεχόμενα καλάθια -δύο και τριών πόντων.

Έτσι, έγινε ο βασικός λόγος που το -12 του 20ου λεπτού έγινε -3 (63-60) στο 30ο, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ελαφρώς εκτός κλίματος αγώνα, στο αμυντικό κομμάτι.

Το τέταρτο δεκάλεπτο έμοιαζε μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Μην περιμένετε να διαβάσετε για σκληρές άμυνες και μάχη σώμα με σώμα. Οι επιθέσεις ήταν αυτές που έκαναν τη διαφορά, την ώρα που τόσο η Μάλαγα όσο και η Αναντολού Εφές είχαν συμπληρώσει γρήγορα τα πέντε ομαδικά φάουλ. Εξ ου και οι συνεχόμενες βολές που εκτέλεσαν οι παίκτες τους, προεξάρχοντος του Τούλσον που ήταν αλάνθαστος (10/10).

Με τη διαφορά να κυμαίνεται διαρκώς κοντά στους πέντε πόντους, οι Τούρκοι έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να πάρουν το "διπλό" (86-83 στο 39'), με τους Σάριτς και Ερτέλ να αποτελούν τους κύριους επιθετικούς εκφραστές τους.

Κι αν ο Κροάτης φόργουορντ έχασε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του στα 14'' (με το σκορ στο 86-85), δεν συνέβη το ίδιο με τον Γάλλο γκαρντ, που έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τρίποντο στα 5.8'' (90-90) -έπειτα από ασίστ του πρώτου.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι πηγαίνει στην παράταση, ο Τούλσον πήρε τη μπάλα, έπαιξε στα πόδια τον Σάριτς και με ένα απότομο βήμα μακριά από τον αντίπαλό του, σηκώθηκε για τρεις. Η μπάλα πήρε ιδανική καμπύλη, κατέληξε στο καλάθι των Τούρκων και κάπως έτσι "σκότωσε" την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς (93-90).

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 52-40, 63-60, 93-90.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ