EUROLEAGUE

Κυριάρχησε με "Σόφο" η Μακάμπι

Κυριάρχησε με "Σόφο" η Μακάμπι

Το 2/2 έκανε στο Top-16 η Μακάμπι, καθώς "λύγισε" (85-75) τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στην "καυτή" Nokia Arena. Σπουδαία εμφάνιση από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Ηταν ματς με φαβορί και αουτσάιντερ. Η μεν Μακάμπι προερχόταν από εκτός έδρας νίκη, η δε Λοκομοτίβ από εντός έδρας ήττα. Στο τέλος της βραδιάς, πάντως, κέρδισε η καλύτερη ομάδα, η οποία είχε στη σύνθεσή της τον κορυφαίο παίκτη του παρκέ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο -αμφίβολος μέχρι και λίγη ώρα πριν το τζάμπολ- Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι στις καλές του μέρες ένας από τους πιο κυρίαρχους ψηλούς της Ευρώπης. Απέναντι στη Λοκομοτίβ ήταν απολαυστικός, καθώς σκόραρε 22 πόντους με 9/11 δίποντα και 4/7 βολές, μάζεψε 2 ριμπάουντ και κέρδισε 6 φάουλ. Όλα αυτά, σε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής!

Πολύ καλός ήταν και ο Ντέβιν Σμιθ που "έγραψε" ένα εντυπωσιακό double-bouble (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 2 μπλοκ σε 32 λεπτά), την ώρα που ο Μάντας Καλνιέτις έκανε ό,τι μπορούσε για χάρη της Λοκομοτίβ (18 πόντοι, 5/6 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 8 ασίστ, 1 κόψιμο σε 37 λεπτά), αλλά δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο στήριγμα πλην του Ρίτσαρντ Χέντριξ (13 πόντοι, 9 ριμπάουντ σε 27 λεπτά).

Ο αγώνας

Ο Σχορτσανίτης δεν ξεκίνησε απλά καλά. Ήταν σαρωτικός στην κυριολεξία, καθώς σκόραρε τους 11 από τους πρώτους 12 πόντους της Μακάμπι για το 12-7, πριν αποχωρήσει για να πάρει ανάσες. Οι Χίκμαν-Σμιθ πήραν τη σκυτάλη, η περιφερειακή γραμμή ανέβασε στροφές, το ίδιο όμως και η ομάδα του Πασούτιν που ισορρόπησε το παιχνίδι. Ο "Μπιγκ Σόφο" επέστρεψε για να κάνει το 19-16, η πρώτη περίοδος έκλεισε όμως στο 21-21 με την Λοκομοτίβ να αντέχει.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι άνοιξαν τη διαφορά όταν οι "κοντοί" βρήκαν το χέρι τους και μαζί στόχο από την περιφέρεια. Οι Ινκγλς-Ράις έκαναν το 33-26, πριν ο Σμιθ βάλει καλάθι για το 38-30. Οι Ρώσοι έχασαν τον ρυθμό και την καλή τους ψυχολογία, δεν κατάφεραν να μείνουν πολύ κοντά και ήταν και κάπως τυχεροί που πήγαν στα αποδυτήρια με ντεζαβαντάζ επτά πόντων (45-38).

Η Λοκομοτίβ με ένα επί μέρους 1-7 μείωσε στον πόντο (46-45) στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως ο Σχορτσανίτης βγήκε ξανά μπροστά και με δυο καλάθια κράτησε όρθια την ομάδα του. Το ματς έγινε, πάντως, σκληρό ντέρμπι, με τον Καλνιέτις να συνεχίζει να κάνει ζημιά στους Ισραηλινούς (54-53), τον Μπράουν να βάζει μπροστά την ομάδα του (54-55), τον Πνίνι να απαντάει με τετράποντο για το 58-55 και να βάζει άλλο ένα τρίποντο για το 61-58. Το ματς άνοιξε, η τρίτη περίοδος έκλεισε στο καλάθι (64-62) και όλοι περίμεναν σπουδαία τέταρτη περίοδο.

Ο Σχορτσιανίτης συνέχισε να παίρνει προσπάθειες, ο Μπλου έβαλε τρίποντο για να δώσει ανάσες στη Μακάμπι (72-66), ο Ντέβιν Σμιθ πέτυχε άλλο ένα μεγάλο σουτ για το 77-68 πέντε λεπτά πριν το τέλος και κάπως έτσι το παιχνίδι άρχισε να ξεκαθαρίζει. Όταν, μάλιστα, η διαφορά έφτασε στους 13 (81-68), το κοινό "μπήκε" στο ματς και έστησε ένα μικρό πάρτι στη Nokia Arena. Το τελικό 85-75 ήταν απόλυτα δίκαιο σύμφωνα με την εικόνα των δυο "μονομάχων", αν και οι Ρώσοι θα πρέπει να προβληματιστούν από την κάκιστη εμφάνισή τους στην τέταρτη περίοδο.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ