EUROLEAGUE

Την πάτησε το πράσινο τρένο

Την πάτησε το πράσινο τρένο
INTIME SPORTS

"Τρίποντος" Παναθηναϊκός (14/23 σουτ) διέλυσε τη Λοκομοτίβ με 82-63 και πήρε μεγάλο "διπλό" στη Ρωσία, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Ελπίδες και για τη 2η θέση

Οι απουσίες συνήθως συσπειρώνουν... Αυτό έκαναν και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, ο οποίος παίζοντας στο Κρασνοντάρ χωρίς τους Ματσιούλις και Παππά, κατάφερε να φτάσει εύκολα στην τελική επικράτηση επί της τοπικής Λοκομοτίβ.

Ο Παναθηναϊκός πλέον με το 82-63, μπορεί να βγει ακόμα και 2ος στον όμιλο του, πίσω από τη Μακάμπι που μετά την ήττα της Λοκομοτίβ είναι σίγουρα 1η!

Θυμηθείτε εδώ το LIVE Blog του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Πλέον, οι "πράσινοι" με νίκη επί της Μακάμπι και ήττα της Λοκομοτίβ επί της Λαμποράλ Κούτσα θα εξασφαλίσουν την 2η θέση του ομίλου τους. Σ' αυτή την περίπτωση θα συναντήσουν τον Ολυμπιακό στο TOP-16! Εφόσον όμως η Λοκομοτίβ Κουμπάν νικήσει στο τελευταίο της παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 3ος.

Στα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, τελείωσε το παιχνίδι με 14/23 τρίποντα και ποσοστό 60%.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τα τρία εύστοχα τρίποντα που πέτυχε, πέρασε 8ος στην ιστορία της Euroleague. O αρχηγός του Παναθηναϊκού έφτασε τον Ρακόσεβιτς έχοντας πια 277 τρίποντα. Πλέον πέρασε πάνω από τους Μπούλοκ (Νο10) και Νίκολας (Νο9) και "έπιασε" τον Σέρβο. Στην 7η θέση της λίστας είναι ο Γιασικεβίτσιους, με 305 τρίποντα.

Από τους "πράσινους", Φώτσης και Ούκιτς τελείωσαν με 17 πόντους, άλλους 13 πρόσθεσε ο Κάρι, ενώ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε 12 και 7 ασίστ.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ούκιτς, Μπράμο, Διαμαντίδη, Γκιστ και Λάσμε οι οποίοι ξέφυγαν με 6-0, δείχνοντας για πρώτη φορά φέτος την επιθυμία να μην μείνουν από νωρίς πίσω στο σκορ, όπως έχει συμβεί σε πολλά ματς φέτος. Οι "πράσινοι" ήταν καλοί επιθετικά, αλλά αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα στην άμυνα τους. Απόρροια αυτού, ο Γιασάιτις να ευστοχήσει σε δύο διαδοχικά τρίποντα και να μειώσει στον πόντο για την ομάδα του δύο φορές (14-15, 17-18), τιμωρώντας την κακή περιφερειακή άμυνα του Πααναθηναϊκού.

Για ένα δίλεπτο πέρασε στο παρκέ ο Μαυροκεφαλίδης ο οποίος όμως δεν μπορούσε να κοντράρει το Μάριτς κι έτσι ο Πεδουλάκης τον κράτησε και πάλι στον πάγκο. Ο Φώτσης ευστόχησε στο τρίτο τρίποντο του Παναθηναϊκού για το 20-21, ωστόσο ο Γιασάιτις απάντησε από τα 6.75μ. κι έγραψε το 23-21 του α' δεκαλέπτου, φτάνοντας τους 11 πόντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο ομάδες τελείωσαν αμφότερες με 6/9 δίποντα και 3/4 τρίποντα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν 2 περισσότερα ριμπάουντ (5-3).

Εξαιρετικός Παναθηναϊκός και επιμέρους 25-7

Στο ξεκίνημα της β' περιόδου, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος αμυντικά, με τους Φώτση και Γιάνκοβιτς να δίνουν σημαντικές ανάσες. Ειδικά ο πρώτος βοήθησε πολύ και στο επιθετικό κομμάτι (8π.), ενώ με τρίποντο του Διαμαντίδη στο 15', ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 33-25 τρέχοντας ένα επιμέρους 12-2!

Η μέγιστη τιμή της διαφοράς άγγιξε και τους 16 (!) πόντους (27-43), με τους Φώτση και Διαμαντίδη να ηγούνται επιθετικά και τον Λάσμε να βοηθάει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, παίζοντας για 12 λεπτά μέχρι το ημίχρονο. Παίζοντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση οι παίκτες του Παναθηναϊκού κι έχοντας περιορίσει τον Γιασάιτις που έμεινε στους 11 του α' δεκαλέπτου, κατάφεραν να φύγουν για τα αποδυτήρια με τη διαφορά "καρφωμένη" στους 16 (30-46), χάρη σε τρίποντο του Διαμαντίδη που έφτασε τους 12 πόντους.

Ξέφυγε με 22 πόντους και "καθάρισε"

Αυτό το +16, το επωφελήθηκε ο Παναθηναϊκός ο οποίος συνέχισε να παίζει με μυαλό στο γ' δεκάλεπτο... Με τους Φώτση και Ούκιτς να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στους 22 πόντους (38-60 στο 26'), παρουσιάζοντας μία εικόνα που ικανοποιούσε. Οι Ρώσοι έτρεξαν ένα γρήγορο 6-0 με ο οποίο κατέβασαν τη διαφορά στους 16 και ο Πεδουλάκης πήρε ένα τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τους παίκτες του.

Με τον Ούκιτς να φτάνει τους 15 πόντους και να γράφει το 44-66 του γ' δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός επανέφερε τη διαφορά στους 22 πόντους, σε ένα παιχνίδι που δέχτηκε 23 πόντους στην α' περίοδο και συνολικά 21(!) στα υπόλοιπα 20 αγωνιστικά λεπτά. Τα 14 λάθη της Λοκομοτίβ δεν της άφηναν και πολλά περιθώρια αντίδρασης, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός σούταρε με 58% έξω από τα 6.75μ.

Μεγάλο "διπλό" ψυχολογικά και βαθμολογικά

Η Λοκομοτίβ ευστόχησε στο πρώτο της τρίποντο μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά και μείωσε σε 50-69 στο 32' καθώς στο β' και το γ' δεκάλεπτο είχε 0/5 σουτ τριών πόντων. Νωρίτερα ο Φώτσης είχε γράψει το 47-69 με την 4η "βόμβα" του, ενώ μία εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Διαμαντίδη και Λάσμε έγραψε το 52-74 στο 34'.

Στα 5.22'' για το τέλος του αγώνα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης χτύπησε στον ώμο, σε μία διεκδίκηση ριμπάουντ και αποχώρησε από το παρκέ, χωρίς να δείχνει πάντως να έχει κάτι σοβαρό. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στα τελευταία λεπτά και ο Παναθηναϊκός συνέχισε μέχρι το τέλος, με το γκάζι πατημένο... Ο Κάρι με τρίποντο έγραψε το 55-77, ενώ ο Μπράμος έγινε ο 6ος παίκτης του Παναθηναϊκού με διψήφιο αριθμό πόντων, γράφοντας το 60-82 στο 1.55'' για το τέλος του αγώνα. Οι Λιχοντέι και Γκριγκόριεφ πέτυχαν κάποια καλάθια στο τέλος υπέρ της Λοκομοτίβ.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ