EUROLEAGUE

Λαμποράλ Κούτσα-Βαλένθια: 93-89

Λαμποράλ Κούτσα-Βαλένθια: 93-89

Η Λαμποράλ Κούτσα με πρωταγωνιστή τον Κοζέρ επικράτησε στον ισπανικό εμφύλιο της Βαλένθια (93-89) και προκρίθηκε στο Top-16, αφήνοντας εκτός την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Ο Φαμπιέν Κοζέρ με 21 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης αναμέτρησης, η οποία κρίθηκε στο τέλος και κυρίως χάρις στην παρουσία του Κιμ Τιγί, που πήρε δύο καθοριστικά επιθετικά ριμπάουντ στις τελευταίες φάσεις. Η Βαλένθια προσπάθησε μέσω της διαδικασίας των βολών να κλέψει το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε αποχαιρετώντας οποιαδήποτε ελπίδα πρόκρισης στους "16".

Πλέον η Λαμποράλ Κούτσα έχει ελπίδες ακόμη και κατάκτησης της 2ης θέσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα. Διαφορετικά σε περίπτωση ήττας θα είναι είτε 3η, είτε 4η ανάλογα με τα αποτελέσματα των αγώνων Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός και Βαλένθια-Νεπτούνας.

Από τη Βαλένθια πρώτοι σκόρερ ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς (17π) και Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (16π).

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Ο ισπανικός εμφύλιος έμοιαζε με τελικό και για τις δύο ομάδες και αυτό δικαιολογεί εν μέρει το άστοχο ξεκίνημα των γηπεδούχων, που ξεκίνησαν το παιχνίδι στέλνοντας το ένα τρίποντο μετά το άλλο στο σίδερο. Το θετικό βέβαια για την ομάδα του Ναβάρο, ήταν η έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ, που επέτρεψε την ανανέωση επιθέσεων. Ο Σενγκέιλα από τους γηπεδούχους ήταν αυτός που ξεκίνησε δυναμικά (9 γρήγοροι πόντοι), ενώ από την άλλη ο Νέντοβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής για τη Βαλένθια στο 28-24 του δεκαλέπτου.

Με τον Βούσιτς και τον Μάικ Τζέιμς (τον πρώην παίκτη του Κολοσσού Ρόδου) να δίνουν τέλος στην περιφερειακή αφλογιστία η Λαμποράλ ξέφυγε με 9 πόντους (44-36) και δεν έχασε έκτοτε το προβάδισμα. Η Βαλένθια προσπάθησε να αντιστρέψει την κατάσταση και τα κατάφερε εν μέρει με την άμυνα ζώνης (3-2), αλλά και την πολύ καλή συνεργασία των Ντούμπλιεβιτς και Ρίμπας. Αν και αυτός που τελικά έφερε τη διαφορά στους 5 πόντους (51-47 ) στο ημίχρονο ήταν ο Ρομέιν Σάτο με 5 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Βάσκοι διατήρησαν ένα σταθερό προβάδισμα το οποίο κυμαινόταν κοντά στους 10 πόντους, χωρίς όμως να αγγίξει το συγκεκριμένο διψήφιο πλατό (69-62 στο 30'). Ο Κόζερ έκανε σ' αυτό το διάστημα τη ζημιά στην άμυνα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, καλύπτοντας το αγωνιστικό κενό του Τομάς Ερτέλ, που ήταν λιγότερο αποτελεσματικός σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Λαμποράλ Κούτσα έδειξε προσωρινά ότι "καθαρίζει" το παιχνίδι με το τρίποντο του Μπέρτανς (75-65), αλλά και εν συνεχεία με νέο ξέσπασμα (τρίποντο του Ερτέλ και βολή του Γάλλου μετά από τεχνική ποινή) που έκανε το 81-67 στο 35'. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν παρέδωσαν τα όπλα και πάλεψαν ως το τέλος. Με μπροστάρηδες τους Ρίμπας και Νέντοβιτς μείωσαν σε 83-76 στο 37' και θα είχαν καλύτερη τύχη στο παιχνίδι, αν δεν είχαν χάσει δύο αμυντικά ριμπάουντ (τα πήρε ο Τιγί), που θα τους είχε δώσει έξτρα ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, η οποία τελικά κατέληξε στα χέρια των Βάσκων (93-89).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 28-24, 51-47, 69-62, 93-89.

Τα στατιστικά του αγώνα

Η πανηγυρική φωτογραφία από τα αποδυτήρια της Λαμποράλ όπως την μοιράστηκε μέσω του λογαριασμού του ο Φαμπιέν Κοζέρ

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ