EUROLEAGUE

Κυνηγάει τη Μπενετόν η Σιένα

Κυνηγάει τη Μπενετόν η Σιένα
INTIME SPORTS

Μία ακόμα νίκη θέλει η Σιένα για να πιάσει τη Μπενετόν στις 90 κι ελπίζει να την πετύχει την ερχόμενη Τρίτη, έχοντας μάλιστα βάσιμες ελπίδες καθώς ο Ολυμπιακός χάνει το 3ο ματς της εκάστοτε σειράς. Διαβάστε για την παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι "ερυθρόλευκοι"

Η Σιένα θέλει μία ακόμα νίκη για να ισοφαρίζει τη Μπενετόν και να φτάσει τις 90 νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ.

Βλέπετε, η Μπενετόν είναι η ιταλική ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό νικών και βρίσκεται στην 10η θέση της σχετικής λίστας που οδηγεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 163 νίκες.

Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι ευελπιστούν ότι η παράδοση που έχει δημιουργηθεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια θα συνεχιστεί και ο Ολυμπιακός θα χάσει το τρίτο ματς της προημιτελικής σειράς. Έτσι έχει γίνει μέχρι σήμερα άλλωστε.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν καταφέρει ποτέ να νικήσουν τον αντίπαλο τους τρίτο ματς σειράς πλέι οφ της Ευρωλίγκας, κάτι που σημαίνει ότι με βάση την παράδοση η Σιένα έχει το πλεονέκτημα στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης (29 Μαρτίου).

Τη σεζόν 2005-06 αντιμετώπισε τη Μακάμπι με μειονέκτημα έδρας και έχασε στο τρίτο ματς με 77-73 και μαζί την πρόκριση για το Final 4 καθώς τότε το εισιτήριο έδινε η κατάκτηση δύο νικών και όχι τριών όπως απαιτείται σήμερα.

Ίδιο σκηνικό και την επόμενη σεζόν. Η ΤΣΣΚΑ είχε το πλεονέκτημα της έδρας και στο τρίτο παιχνίδι διέσυρε τον Ολυμπιακό με σκορ 81-56, στερώντας του και πάλι την ευκαιρία να προκριθεί στο Final 4.

Πριν από δύο χρόνια (2007-08), ο Ολυμπιακός επικράτησε δύο φορές της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ και -μαντέψτε!- έχασε το τρίτο του παιχνίδι που έγινε στην Μαδρίτη με σκορ 71-63. Φυσικά, επικράτησε στο τέταρτο μέσα στην έδρα της Ρεάλ και έφυγε για Βερολίνο.

Το ίδιο συνέβη και πέρσι, καθώς για τη Βαρκελώνη πήρε το εισιτήριο νικώντας 3-1 στην προημιτελική σειρά την Πρόκομ. Και σε αυτή την περίπτωση είχε χάσει το τρίτο ματς της σειράς. Στους "ερυθρόλευκους" φαίνεται πως δεν πάει ο 3ος προημιτελικός της εκάστοτε σειράς.

Οι "8" της Euroleague στο Sport24.gr! Ειδήσεις, συνεντεύξεις, αποστολές, αναλύσεις, βίντεο!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ