EUROLEAGUE

Καστρίτης: "Οι ιδέες του Γιασικεβίτσιους μάς κάνουν να μαθαίνουμε"

Καστρίτης: "Οι ιδέες του Γιασικεβίτσιους μάς κάνουν να μαθαίνουμε"
EUROKINISSI

Ο προπονητής της Κύμης, Γιάννης Καστρίτης, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού Superfoods από το Final Four, αλλά και για την εικόνα της EuroLeague.

Την επομένη του αποκλεισμού του Παναθηναϊκού Superfoods από το Final Four, ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την πορεία του "τριφυλλιού" στην EuroLeague, αλλά και για εκείνη του Ολυμπιακού. Ο προπονητής της Κύμης αναφέρθηκε σε όσα έκαναν οι "αιώνιοι", στάθηκε στους τραυματισμούς των "ερυθρολεύκων" ενώ μίλησε επίσης για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Νέων Ανδρών.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τους Νίκο Συριώδη και Σωτήρη Γεωργίου:

Για την πορεία των ελληνικών ομάδων στην EuroLeague: "Η αλήθεια είναι πώς όλοι ήμασταν αισιόδοξοι για την πορεία των δύο ελληνικών ομάδων και πιστεύαμε ότι θα προκριθούν στο Final Four. Για διαφορετικούς λόγους οι ομάδες μας δεν τα κατάφεραν".

Για το αν είναι αποτυχία ο αποκλεισμός από το Final Four: "Δε νομίζω ότι απέτυχαν. Όταν φτάνεις σε τόσο υψηλό επίπεδο και χωρίς να έχεις τόσο υψηλό μπάτζετ, να διεκδικείς την πρόκριση στο Final Four είναι κάτι σημαντικό. Βέβαια η Ζαλγκίρις το κατάφερε χωρίς μεγάλο προϋπολογισμό. Παρόλα αυτά δεν θα το έλεγα αποτυχία. Σε αυτό το επίπεδο αν δεν βρεθείς σε καλό βράδυ σε ένα ματς μπορείς να χάσεις το πλεονέκτημα".

Για τους τραυματισμούς του Ολυμπιακού και τα παράπονα για τη διαιτησία που είχε ο Παναθηναϊκός: "Με το κομμάτι της διαιτησίας προτιμώ να μην ασχολούμαι. Ο Παναθηναϊκός και ο κ. Γιαννακόπουλος αντιμετωπίζει διάφορα θέματα με την EuroLeague αλλά οι ίδιοι τα γνωρίζουν καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε και θα μπορούσε να είχε κάνει ένα "διπλό" στη Μαδρίτη. Για τον Ολυμπιακό οι τραυματισμοί έπαιξαν κομβικό ρόλο".

Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: "Ο Γιασικεβίτσιους ως παίκτης κατέκτησε τα πάντα. Από πέρσι έχει δείξει έργο και ως προπονητής. Η Ζαλγκίρις ήταν μια σταθερή ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και είναι ένα έργο του προπονητή. Οι ιδέες του μας κάνουν να παρακολουθούμε και να μαθαίνουμε. Η παρουσία του στο Final Four, αποδεικνύει την εξαιρετική πορεία που έκαναν φέτος".

Για τον αν κλείνει ένας κύκλος στον Ολυμπιακό: "Είναι πολύ συνηθισμένο στη χώρας μας μετά από -θεωρητικά- αποτυχίες, να μπαίνουν στο κάδρο παίκτες και προπονητές. Είμαι ο τελευταίος που μπορώ να μιλήσω καθώς τ' αποτελέσματα και οι επιτυχίες μιλούν από μόνα τους. Για να βρίσκεται κάποιος στην EuroLeague και να πρωταγωνιστεί επί σειρά ετών κάτι σημαίνει".

Για το Final Four στο Βελιγράδι: "Μπορούμε να δούμε τα πάντα στο Final Four. Έχουμε τρεις έμπειρες ομάδες και την Ζαλγκίρις που έχει ενθουσιασμό".

Για την Κύμη: "Η οικογένεια Θεοδώρου στηρίζει πολλά χρόνια την ομάδα. Το κλίμα είναι οικογενειακό κι έχουν αναπτυχθεί σχέσεις εμπιστοσύνης. Η διοίκηση μας στήριξε μετά το κακό ξεκίνημα. Ήταν θέμα χρόνου να έρθουν τα καλά αποτελέσματα. Οι παίκτες που έχουμε είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες κι έχουν κίνητρο. Συνεχίζουμε τη δουλειά και με την ίδια φιλοσοφία θ” αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια που έρχονται".

Για τις δικές του φιλοδοξίες και την Εθνική Νέων: "Είναι τεράστια τιμή ν' αναλαμβάνεις την Εθνική ομάδα σε οποιαδήποτε ηλικία. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά με τους συνεργάτες μου κι αργότερα να στελεχώσουν την Εθνική ανδρών. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με εξαιρετικούς ανθρώπους και θέλουμε ν” απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ