EUROLEAGUE

Ίβκοβιτς: "Δίκαια στο φάιναλ-φορ"

Ίβκοβιτς: "Δίκαια στο φάιναλ-φορ"
INTIME SPORTS

Μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να ήταν ο κόουτς του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά τη νίκη επί της Σιένα και την πρόκριση στο φάιναλ-φορ.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Σιένα και πήρε τη νίκη με 76-69 κόντρα στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Ντούσαν Ίβκοβιτς αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τη Σιένα, τονίζοντας ότι δίκαια οι Πειραιώτες προκρίθηκαν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

" Κερδίσαμε δίκαια και θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, το προπονητικό τιμ και την διοίκηση. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ότι μετά το όχι καλό ξεκίνημα καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Οι παίκτες μου έδωσαν ότι καλύτερο. Θέλω να δώσω επίσης συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας. Δίκαια θα πάμε στο φάιναλ φορ. Είχαμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ηταν διαφορετικό παιχνίδι από τα άλλα.

Το περίμενα ότι η Σιένα θα ήταν συγκεντρωμένη και ότι θα έπαιζε στην μεγαλύτερη διάρκεια με δύο πόπιντ γκαρντ τους ΜακΚάλεμπ και Ζήση και δύο ψηλούς τους Αντερσεν και Λαβρίνοβιτς… Το ότι ξεκίνησαν τόσο δυνατά είχε να κάνει και με το ότι μείναμε χωρίς τον Ντόρσι, ο οποίος βγήκε νοκ άουτ από ένα καθαρό αντιαθλητικό φάουλ. Πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό. Ηταν καθαρά αντιαθλητικό φάουλ… Πρέπει να συζητήσουμε για τον τρόπο παιχνιδιού. Στόχος είναι να τραυματιστούν ή να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό;".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: " Η Σιένα ήταν πολύ καλή και είχε καλά ποσοστά… Εμείς υπό πίεση δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό. Είχαν 4/5 τρίποντα. Πρώτη φορά είχαν τόσο υψηλά ποσοστά. Τα παιχνίδια της σειράς με εξαίρεση το τρίτο ήταν σα να ήταν ζωντανά… Απόψε ζήτησα από τους παίκτες μου να μην μας φύγουν πάνω από 5 πόντους…

Εμείς ανεβάσαμε ρυθμό, είχαμε καλό έλεγχο και φτάσαμε στη νίκη. Κάναμε κάποια λάθη εξαιτίας των οποίων το παιχνίδι δεν τελείωσε νωρίτερα όπως έπρεπε. Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε αυτή την σειρά με την περσινή. Κάναμε μόνο 7 λάθη, μοιράσαμε 12 ασίστ και πήραμε 17 επιθετικά ριμπάουντ… Παίξαμε και για τον Ντόρσι. Ο παίκτης ήθελε να παίξει, αλλά εγώ αποφάσισα να μην τον βάλω. Ηταν λογικό και ανθρώπινο".

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσκεψη που δέχτηκε τόσο ο ίδιος, όσο και οι συμπαίκτες του στα αποδυτήρια: " Ηταν συγκινητικό που Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος κατέβηκε να μας δώσει συγχαρητήρια. Του υποσχέθηκα ότι όλη η ομάδα θα πάει στο Πατριαρχείο".

Για το αν ο φετινός Ολυμπιακός είναι από τις αγαπημένες του ομάδες: " Ναι είναι από τις αγαπημένες μου ομάδες. Στην αρχή της σεζόν ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Επρεπε να φτιάξω την ομάδα και να αλλάξω την ψυχολογία της διοίκησης που ήταν έτοιμη να φύγει. Μετά από έναν τέτοιο πόλεμο δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Τους είχα πει ότι πρέπει να απολαύσουμε αυτά τα παιχνίδια ακόμη και αν δεν κερδίζαμε, γιατί τουλάχιστον θα είχαμε προσπαθήσει. Ο χρόνος δούλεψε υπέρ μας. Είχα πει ότι αν πάμε στα πλέι οφ θα είναι μεγάλη επιτυχία, όμως, τους είπα επίσης ότι πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα ευχαριστηθούμε μόνο με την πρόκριση. Εχουμε μεγάλο περιθώριο βελτίωσης".

Όσον αφορά την κατάσταση των Ντόρσεϊ και Βασιλόπουλου ανέφερε: " Ο Ντόρσι πήρε το ΟΚ από τους γιατρούς να παίξει και ήρθε στην πρωινή προπόνηση. Το ότι ήρθε στο ξενοδοχείο ενώ είχα αποφασίσει να βάλω τον Βασιλόπουλο ίσως να μας έκανε κακό. Δεν ένιωθε καλά, είχε φοβερό πονοκέφαλο και εγώ αποφάσισα να μην τον χρησιμοποιήσω. Ο Βασιλόπουλος δεν θα ήταν έτοιμος, αλλά ήθελα τόσο καλό παίκτη και άνθρωπο δίπλα στην ομάδα. Θα δούμε στο μέλλον. Δεν είναι εύκολη υπόθεση".

Σε ερώτηση Ιταλού για τα όσα διαδραματίστηκαν αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, τόνισε: " Δεν είδα τι έγινε. Λυπάμαι για ότι συνέβη. Ρώτα τον προπονητή και τους παίκτες της Σιένα. Εγώ έβαλα το κορμί μου για να τους προστατεύσω".

Πιανιτζάνι: "Περήφανος για τους παίκτες μου"

Από την πλευρά των Ιταλών, ο προπονητής της Σιένα Σιμόνε Πιανιτζάνι δήλωσε: " Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου γιατί σε μια δύσκολη στιγμή για εμάς, χωρίς τον Θόρτον με τους Μος και Λαβρίνοβιτς να παίζουν στο 20% και άλλα προβλήματα, έκαναν ένα σπουδαίο παιχνίδι κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Ηταν μια ισορροπημένη σειρά. Παίξουμε καλό μπάσκετ και αυτό είναι καλό για εμάς.

Προφανώς χάσαμε την μεγάλη μας ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη στο πρώτο ματς όταν είχαμε έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά στα τελευταία λεπτά χάσαμε την διαφορά και ματς. Στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Είμαι απογοητευμένος από τον αποκλεισμό, αλλά προσπαθήσαμε. Προφανώς χρειαζόμασταν κάτι παραπάνω για να κερδίσουμε. Χάσαμε αρκετά ανοικτά σουτ, ενώ τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν ίσως εκείνα που άλλαξαν τον ρυθμό του αγώνα".

Στη συνέχεια ο προπονητής των πρωταθλητών Ιταλίας δήλωσε: " Σε πρώτα τρία δεκάλεπτα σουτάραμε μόλις μία βολή και αυτό πρέπει να είναι ρεκόρ. Οι βολές ήταν 23-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο αντίπαλός μας πίεζε στην άμυνα, ειδικά στις αλλαγές των ψηλών και θεωρώ ότι αξίζαμε να πάρουμε κάποια φάουλ για να σουτάρουμε βολές.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Στο 4ο δεκάλεπτο σε αυτό το κρίσιμο σημείο έκανε μόλις 2 φάουλ. Ηταν πολύ συγκεντρωμένος και έκανε πολύ καλή αμυντική δουλειά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Το τεχνικό επιτελείο έκανε εξαιρετική δουλειά ώστε αυτή την κρίσιμη στιγμή να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση".

Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τύχη για να πάρει τη νίκη επί της Σιένα πρόσθεσε: " Όταν φτάνεις στον ημιτελικό, είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Η Μπαρτσελόνα πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, ξέρει καλά τι εστί φάιναλ φορ, αλλά ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει σωστή καθοδήγηση, έχει ενθουσιασμό και οι πιθανότητες θα είναι 50%.

Στο τέλος της σεζόν θα συζητήσουμε με την διοίκηση για το μέλλον της ομάδας. Εχουμε αντιμετωπίσει και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε απίστευτα προβλήματα τραυματισμών. Παρόλα αυτά τα πάμε περίφημα. Κατακτήσαμε το Κύπελλο Ιταλίας, οδηγούμε το ιταλικό πρωτάθλημα και φτάσαμε μέχρι τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εχουμε υψηλό μέσο όρο ηλικίας και σίγουρα το καλοκαίρι θα πρέπει να φέρουμε φρέσκο αίμα στην ομάδα. Ισως είναι δίκαιο το 50-50".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ