EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Πήραμε απλά το εισιτήριο, θέλουμε κάτι μεγαλύτερο"

Ιτούδης: "Πήραμε απλά το εισιτήριο, θέλουμε κάτι μεγαλύτερο"

Ο Δημήτρης Ιτούδης μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, αποθέωσε τη Μπασκόνια, υπογράμμισε όμως ότι η ΤΣΣΚΑ πάει στο Final Four για τον τίτλο και τίποτα λιγότερο.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγινε η δεύτερη ομάδα -μετά τη Φενέρμπαχτσε- που σφράγισε το εισιτήριο για το Final Four της Κωνσταντινούπολης και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα μπορούσε να μην είναι πλήρως ικανοποιημένος. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που η ομάδα του προκρίθηκε “σκουπίζοντας” τη σειρά με τη Μπασκόνια και προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της EuroLeague για 14η φορά στις τελευταίες 15 διοργανώσεις.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα:

Δημήτρης Ιτούδης (ΤΣΣΚΑ Μόσχας): “Οι παίκτες μου αξίζουν ένα μεγάλο χειροκρότημα. Ο Τεόντοσιτς έπαιξε με ενέσεις και χωρίς να προπονηθεί καθόλου, με πόνους στο πόδι. Είχαμε κι άλλους τραυματίες, που ήθελαν να δείξουν ότι είναι εδώ. Αυτό είναι απλά το εισιτήριο για το Final Four. Αξίζουμε να πανηγυρίσουμε την πρόκριση, ειδικά όταν έχει σημειωθεί με 3-0 απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα. Πολλά συγχαρητήρια στη Μπασκόνια, μία ομάδα με σπουδαία ατμόσφαιρα, οπαδούς, που παίζει καλό, μοντέρνο μπάσκετ. Εχω μόνο τα καλύτερα να πω για τη Μπασκόνια. Εμείς θέλουμε κατι μεγαλύτερο. Οι παίκτες μου έδειξαν τον χαρακτήρα ώστε να υπερασπιστούν τον τίτλο, να γίνουν μέρος της Ιστορίας”.

Σίτο Αλόνσο (Μπασκόνια): “Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας, χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να ανταγωνιστούμε την ΤΣΣΚΑ. Ό,τι κάναμε όλη τη χρονιά, θα ήταν αδύνατο να το κάνουμε χωρίς αυτούς. Όταν έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις το παιχνίδι, σημαίνει ότι κάτι καλό έκανες για να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο. Κάναμε απίστευτα πράγματα στην EuroLeague φέτος, αλλά δεν είχαμε την αποφασιστικότητα ώστε να τερματίσουμε τρίτοι ή τέταρτοι στην κανονική περίοδο. Από τη στιγμή που προκριθήκαμε, έπρεπε να παλέψουμε για να αποφύγουμε μία ομάδα σαν την ΤΣΣΚΑ, την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο από το 3-0 και η δουλειά μου είναι να αναλύσω δεν πήραμε μία νίκη απέναντι σε μί αομάδα την οποία είχαμε στα σχοινιά αρκετές φορές”.

Κόρι Χίγκινς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας): “Είναι σπουδαίο συναίσθημα. Η πρόκριση στο Final Four ήταν ένας από τους στόχους μας για τη σεζόν. Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει όμως. Ήταν πολύ δύσκολο να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ξέραμε ότι θα χρειαστεί μεγάλη μάχη απέναντι στη Μπασκόνια, ωστόσο παραμείναμε ανωμένοι και πήραμε τη νίκη”.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ