EUROLEAGUE

Highway to hell, με φόντο τα playoffs

Highway to hell, με φόντο τα playoffs

Οι καλύτερες στιγμές των προσεχών αντιπάλων του Ολυμπιακού, οι στιγμές που θέλουν να ξεχάσουν, οι κορυφαίοι και οι... πρώην που θα βρουν απέναντί τους οι Πειραιώτες στο TOP-16 (VIDEOS).

Πρόκειται για τον δύσκολο και ανταγωνιστικό όμιλο στην ιστορία του TOP-16. Ένας όμιλος... φωτιά, επιπέδου Final-Four, ο οποίος διαθέτει παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως τον Ολυμπιακό, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Σε όλα αυτά προσθέστε την φιλόδοξη φέτος Χίμκι, την επικίνδυνη Λαμποράλ Κούτσα, συν τις Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ. Δύσκολο να γίνουν προγνωστικά, καθώς αρκετές ομάδες έχουν την δυνατότητα να τερματίσουν από την πρώτη θέση έως και να μείνουν εκτός playoffs. "Κλειδί" θα είναι το ποια ομάδα θα έχει διάρκεια στην απόδοση της, και ποια θα υπερασπιστεί περισσότερο την έδρα της.

Group F

Μπαρτσελόνα

Οι Καταλανοί προχώρησαν σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους (σ.σ. ήλθαν οι Αρόγιο, Βεζένκοφ, Ρίμπας, Περπέρογλου, Σάμιουελς, Λαουάλ) ενώ ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους φέτος με την κατάκτηση του ισπανικού Supercopa. Στα της Euroleague, έκαναν 6 σερί νίκες στον Γ' όμιλο ωστόσο έκλεισαν τη regular season με τρεις συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό, Ζάλγκιρις, Λοκομοτίβ Κουμπάν και υποχώρησαν στη δεύτερη θέση του γκρουπ.
Το highlight της regular season: Το 77-52 επί του Παναθηναϊκού στο Palau Blaugrana, στην επιστροφή του Σάσα Τζόρτζεβιτς στη Βαρκελώνη.
Θέλει να ξεχάσει: Το εντός έδρας 88-92 από τη Ζάλγκιρις ήταν η πρώτη ήττα για την Μπαρτσελόνα στις αναμετρήσεις με τους Λιθουανούς έπειτα από 14 συνεχόμενες νίκες και μόλις η δεύτερη σε σύνολο 21 αγώνων!
Ο MVP: Ο Άντε Τόμιτς. Ο Κροάτης σέντερ αποτελεί και φέτος σημείο αναφοράς στη ρακέτα της Μπαρτσελόνα, έχοντας 13.9 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ μ.ό. στα 10 παιχνίδια της regular season.
Oι παλιοί γνωστοί: Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του τον Στράτο Περπέρογλου και τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Ο μεν "Πέρπε" ξεκινάει βασικός στα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα και έχει σημαντικό ρόλο στο rotation του Πασκουάλ. Ο διεθνής φόργουορντ μετράει 7 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ σε 18'51". Από την πλευρά του, ο πρώην ηγέτης του Άρη έχει 4.5 πόντους και 1.4 ριμπάουντ σε 12'13".

Highway to hell, με φόντο τα playoffs


Προκρίθηκε ως: 2η στον Γ' όμιλο
Ρεκόρ στη regular season: 6-4
Πόντοι: 82.2
Ριμπάουντ: 32.9
Ασίστ: 18.7
Κλεψίματα: 6.7
Κοψίματα: 2.9
Λάθη: 10.5
Index: 96.9

Μπάμπεργκ

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι επέστρεψε φέτος στην Euroleague ως πρωταθλήτρια Γερμανίας ενώ προκρίθηκε... αθόρυβα στο TOP-16 της Euroleague, έχοντας στις τάξεις της τον MVP Νοεμβρίου, Νίκολα Μέλι. Οι Γερμανοί έκαναν τέσσερις συνεχόμενες νίκες στον Δ' όμιλο κι εν τέλει εξασφάλισαν τη συμμετοχή της στη β' φάση της διοργάνωσης, έχοντας ρεκόρ 4-1 στην Brose Arena.
Το highlight της regular season: Το επιβλητικό 73-53 επί της Μάλαγα στη Γερμανία με κορυφαίο τον Γιάνης Στρέλνιεκς (14π., 6ασ.). Ήταν η πρώτη ήττα της Ουνικάχα στη διοργάνωση μετά το αρχικό 5-0!
Θέλει να ξεχάσει: Τη συντριβή (85-65) στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Η "ομάδα του λαού" έπαιζε τη... ζωή της, ήτοι την πρόκριση της στο TOP-16, και ξέσπασε στην Μπάμπεργκ.
O MVP: Ο Μπράντλεϊ Ουόναμεϊκερ. Ο Αμερικανός γκαρντ ηγείται της επίθεσης της Μπάμπεργκ με 12.2 πόντους μ.ό. ενώ έχει 4.2 ασίστ και 4.1 ριμπάουντ σε 10 συμμετοχές, όλες ως βασικός.
Οι παλιοί γνωστοί: Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι οδήγησε εκ του ασφαλούς την Μπάμπεργκ στο TOP-16 ενώ ο Νίκος Ζήσης συνεχίζει να... βγάζει το ψωμί του στο εξωτερικό από το 2005, όταν αποχώησε για την Ιταλία και την Μπένετον. Ο διεθνής γκαρντ έχει 9.7 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ μ.ό. σε 10 ματς.

Highway to hell, με φόντο τα playoffs


Προκρίθηκε ως: 3η στον Δ' όμιλο
Ρεκόρ στη regular season: 6-4
Πόντοι: 77.8
Ριμπάουντ: 34
Ασίστ: 17.8
Κλεψίματα: 5.2
Κοψίματα: 2.6
Λάθη: 13
Index: 86

Χίμκι

Oι Ρώσοι αποτελούν, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τις ομάδες με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε ό,τι έχει να κάνει με παίκτες που αγωνίστηκαν στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο ή έγιναν πικ στο draft του ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, η κάτοχος του Eurocup έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο ενώ ο κόουτς Ρίμας Κουρτινάιτις μπορεί να υπολογίζει σε έξι πρώην NBAers.
Το highlight της regular season: Ο θρίαμβος επί της Ρεάλ Μαδρίτης (84-70) στην πρεμιέρα της εφετινής Euroleague, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίο τον Μάρκο Τοντόροβιτς (15π., 8ριμπ.).
Θέλει να ξεχάσει: To sweep από την Μπάγερν στη regular season.
O MVP: Ο Αλεξέι Σβεντ. Ο Ρώσος γκαρντ υπέγραψε ως το 2018, έπειτα από μια τριετία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της Χίμκι στη διοργάνωση, με 15.7 πόντους, συν 3.8 ασίστ και 3.1 ριμπάουντ.
Οι παλιοί γνωστοί: -

Highway to hell, με φόντο τα playoffs


Προκρίθηκε ως: 2η στον Α' όμιλο
Ρεκόρ στη regular season: 5-5
Πόντοι: 79.8
Ριμπάουντ: 37.3
Ασίστ: 18.3
Κλεψίματα: 8
Κοψίματα: 5.5
Λάθη: 14
Index: 90.2

ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε ρεκόρ 9-1 στη regular season ενώ κατέλαβε την πρώτη θέση στον Δ' όμιλο, με τη χθεσινή (18/12) νίκη της επί της Ουνικάχα στο "Martin Carpena". H "ομάδα του στρατού" έπαιξε το πιο πειστικό μπάσκετ στην πρώτη φάση, στηρίζοντας εν πολλοίς το παιχνίδι της στο δίδυμο των Τεόντοσιτς, Ντε Κολό. Παρεμπιπτόντως, ο Φρίλαντ επέστρεψε έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του, αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση στην φροντ λάιν.
Το highlight της regular season: Σύμφωνοι, η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει και το 76-88 επί της Μάλαγα συνδυάστηκε με την κορυφή στο γκρουπ της regular season, υποχρεώνοντας παράλληλα τους Ισπανούς στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους.
Θέλει να ξεχάσει: Το 78-86 από τη Μάλαγα, στο Universal Sports Hall. Ήταν η μοναδική ήττα των Ρώσων στη regular season.
O MVP: Ο Νάντο Ντε Κολό. Ο Γάλλος γκαρντ βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Στη δεύτερη σεζόν του στη Μόσχα, μετράει 18.1 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ μ.ό. σε 26'16" μ.ό.
Οι παλιοί γνωστοί: Ο Δημήτρης Ιτούδης και οι πρώην "ερυθρόλευκοι" Τεόντοσιτς και Χάινς, οι οποίοι θα τεθούν και φέτος αντιμέτωποι κόντρα στην πρώην ομάδα τους. Ο Σέρβος γκαρντ έχει 13.8 πόντους και 6.2 ασίστ ενώ ο Αμερικανός σέντερ μετράει 9.5 πόντους και 4.6 ριμπάουντ.

Highway to hell, με φόντο τα playoffs


Προκρίθηκε ως: 1η στον Δ' όμιλο
Ρεκόρ στη regular season: 9-1
Πόντοι: 91.1
Ριμπάουντ: 35.2
Ασίστ: 20.4
Κλεψίματα: 7.2
Κοψίματα: 2.9
Λάθη: 13
Index: 110.1

Ρεάλ Μαδρίτης

Η "Βασίλισσα" φλέρταρε έντονα με τον πρόωρο αποκλεισμό ωστόσο "σφράγισε" την πρόκρισή της στο TOP-16 με τις δυο νίκες επί της Μπάγερν και της Στρασμπούρ. Μετά την απώλεια του Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στη μέση, οι Μαδριλένοι ενισχύθηκαν με την προσθήκη του Μορίς ΕνΝτούρ. Στο... μεσοδιάστημα, ο 16χρονος Λούκα Ντόντσιτς επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το επόμενο μεγάλο project της Ρεάλ.
Το highlight της regular season: Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν... δημιουργικό οίστρο απέναντι στη Στρασμπούρ, με τις 36 ασίστ που μοίρασαν να αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία της Euroleague!
Θέλει να ξεχάσει: Το αρχικό 2-7 στον Α' όμιλο πριν από το ντεμαράζ των τριών νικών που συνοδεύτηκε με την πρόκριση στην επόμενη φάση.
O MVP: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέδρασε με το "διπλό" από το Μόναχο και ο Γκουστάβο Αγιόν κατέκτησε τον τίτλο του MVP της 9ης αγωνιστικής για την εμφάνισή του στο Audi Dome κόντρα στην Μπάγερν. Ο Μεξικανός σέντερ είναι ο κορυφαίος της "Βασίλισσας" στη regular season (βάσει ranking), έχοντας 11.3 πόντους και 7.3 ριμπάουντ, συν 2.7 ασίστ και 1.7 κλεψίματα.
Οι παλιοί γνωστοί: Ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Γιόνας Ματσιούλις έχει ξεκινήσει βασικός στους 8 από τους 10 αγώνες της Ρεάλ, έχοντας 4.3 πόντους και 1.8 ριμπάουντ σε 17'51".

Highway to hell, με φόντο τα playoffs

Προκρίθηκε ως: 4η στον Α' όμιλο
Ρεκόρ στη regular season: 5-5
Πόντοι: 85.4
Ριμπάουντ: 38
Ασίστ: 20.8
Κλεψίματα: 5.8
Κοψίματα: 3.8
Λάθη: 13.3
Index: 101.9

Λαμποράλ Κούτσα

Το μπασκετικό καμάρι των Βάσκων ξεκίνησε την πορεία του ως Σάσκι Μπασκόνια, εξελίχτηκε σε Ταουγκρές, συνέχισε ως Τάου Κεράμικα και Κάχα Λαμποράλ ενώ τα τελευταία χρόνια ακούει στο ''Λαμποράλ Κούτσα''. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατη πορεία στη regular season έχοντας ρεκόρ 6-4 και διεκδικώντας ως το τέλος τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα ζευγάρια των τελευταίων χρόνων στη διοργάνωση.
Το highlight της regular season: Η νίκη επί του Ολυμπιακού με 96-89 στη Βιτόρια, όταν ο Μπουρούσης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην πρώην ομάδα του με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ, συν 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και 44 ranking.
Θέλει να ξεχάσει: Tην ήττα στα... σημεία από την Αρμάνι Μιλάνο, στην πρεμιέρα της Euroleague.
Ο MVP: Το περασμένο καλοκαίρι ο Γιάννης Μπουρούσης έμοιαζε ξεχασμένος στην αγορά των free agents, παρά την... προϋπηρεσία του στην Euroleague και μολονότι πραγματοποίησε θετικές εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Φέτος έχει εξελιχτεί σε ηγέτη των Βάσκων, έχοντας 15 πόντους και 9.6 ριμπάουντ.
Οι παλιοί γνωστοί: Πλην του Μπουρούση, στη Λαμποράλ Κούτσα βρίσκουμε επίσης τον πρώην γκαρντ του Κολοσσού Ρόδου, Μάικ Τζέιμς, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση με 10.4 πόντους.

Highway to hell, με φόντο τα playoffs
INTIME SPORTS


Προκρίθηκε ως: 3η στον Γ' όμιλο
Ρεκόρ στη regular season: 6-4
Πόντοι: 85.4
Ριμπάουντ: 38.3
Ασίστ: 16.2
Κλεψίματα: 8.3
Κοψίματα: 3.6
Λάθη: 13
Index: 97.5

Ζάλγκιρις Κάουνας

Οι Λιθουανοί προκρίθηκαν στο TOP-16, έχοντας ρεκόρ 3-2 στον β' γύρο της regular season. Πλέον το σύνολο του Γκιντάρας Κράπικας καλείται να κάνει την υπέρβαση, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τη συμμετοχή στα playoffs.
Το highlight της regular season: Το μεγάλο "διπλό" (88-92) στο Palau Blaugrana επί της Μπαρτσελόνα, με το οποίο οι Λιθουανοί έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί (14-0) των Καταλανών στις μεταξύ τους αναμετρήσεις!
Θέλει να ξεχάσει: Τη συντριβή (80-50) στο Κρασνοντάρ, από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.
Ο MVP: Ο Παούλιους Γιανκούνας. Ο Λιθουανός φόργουορντ έχει 11.9 πόντους και 6.5 ριμπάουντ σε 24'49" σε 10 συμμετοχές με τη Ζάλγκιρις, τις 9 ως βασικός.
Οι παλιοί γνωστοί: Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εκτελεί χρέη ασίσταντ κόουτς στο πλευρό του Γκιντάρας Κράπικας ενώ η απόφαση που πήρε να συνεχίσει την καριέρα του στη Ζάλγκιρις Κάουνας αποδείχθηκε η καλύτερη δυνατή για τον Ίαν Βουγιούκα που ξαναβρήκε τον παλιό καλό του εαυτό.

Highway to hell, με φόντο τα playoffs


Προκρίθηκε ως: 4η στον Γ' όμιλο
Ρεκόρ στη regular season: 5-5
Πόντοι: 69.7
Ριμπάουντ: 34.6
Ασίστ: 15.4
Κλεψίματα: 5.8
Κοψίματα: 1.6
Λάθη: 15.1
Index: 72.9

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ