EUROLEAGUE

Η παρουσίαση του Α' ομίλου

Η παρουσίαση του Α' ομίλου

Δείτε ποιο είναι το Α' γκρουπ της Euroleague που μας αφορά ως χώρα, αν σκεφτείτε ότι έχουμε ουκ ολίγους εκπροσώπους στις ομάδες (Περπέρογλου, Μπουρούσης, Καϊμακόγλου, Ζήσης, Πεδουλάκης).

Από τη Δύση στην Ανατολή και από το Βορρά στο Νότο, ο Α' όμιλος διαθέτει μεγάλα ονόματα και θα προσφέρει μεγάλα ματς, σε όλες τις γωνιές της Ευρώπης. Διαθέτει δυο νεοφερμένους στη Euroleague (Σάσαρι, Νίζνι Νόβγκοροντ) και το νικητή του προκριματικού γύρου (Ούνικς Καζάν). Η Ρεάλ Μαδρίτης φαντάζει το φαβορί του γκρουπ και έχει στο ρόστερ τον MVP της περασμένης σεζόν, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, μαζί με το μέλος της All Euroleague team, Ρούντι Φερνάντεθ.

Οι "blancos" ωστόσο, δεν θεωρούν πως κάτι είναι δεδομένο. " Όταν βλέπετε τους ομίλους, σκέφτεστε "αυτός είναι δύσκολος, εκείνος όχι και τόσο", αλλά στο τέλος της ημέρας είναι δύσκολο να γνωρίζεις. Γιατί υπάρχουν ομάδες που δεν περίμενες να είναι όσο ανταγωνιστικές φαίνονται στην πορεία", τονίζει ο Πάμπλο Λάσο.

Η Αναντολού Εφές βρίσκεται σε στάδιο ανοικοδόμησης, το οποίο ανέλαβε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος κάλεσε τον τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Στράτο Περπέρογλου. " Είναι γκρουπ που αν παίξουμε καλά, μπορούμε να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Αυτό χρειαζόμαστε από την πρώτη φάση. Να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να πάμε παρακάτω, όπως βελτιωνόμαστε σε κάθε ματς".

Μια άλλη ομάδα, με σταθερή παρουσία στη Euroleague, η Ζάλγκιρις, θα στηριχτεί στην εμπειρία και δη αυτή που έχει στη ρακέτα, όπου βρίσκονται οι Ρομπέρτας Γιαβτόκας και Παούλιους Γιανκούνας. Ο Γκιντάρας Κράπικας δεν αγνοεί τις ρούκι ομάδες. " Θα είναι πολύ "πεινασμένες", για να δείξουν σε όλη την Ευρώπη πως μπορούν να τα καταφέρουν".

Η Ούνικς Καζάν δεν θεωρείται νεοφερμένη, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που βρέθηκε στους ομίλους μέσω του προκριματικού γύρου, έχοντας στο ρόστερ παίκτες με αναγνωρισμένη καριέρα στη διοργάνωση. Όπως ο Κιθ Λάνγκφορντ, πρώτος σκόρερ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, αλλά και πρώην πρωταθλητές όπως είναι ο Νίκος Ζήσης και ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Βέβαια, όπως εξηγεί ο παρουσιαστής της εκπομπής, είτε μια ομάδα έχει πάρει πολλούς τίτλους, είτε διεκδικεί τον πρώτο, το βέβαιο είναι πως όλες έχουν ως στόχο τη διάκριση μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης. Αρχής γενομένης από το ΤΟΡ16.

Ο Τζερόμ Ντάισον της Σάσαρι, συμφωνεί και επαυξάνει: " Το μεγαλύτερο πράγμα για εμάς, θα είναι να πάρουμε τα εντός έδρας παιχνίδια. Να προστατεύσουμε το γήπεδο μας. Και μετά, θα επιδιώξουμε να κλέψουμε νίκες σε ξένες έδρες."

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ