EUROLEAGUE

Η Μπαρτσελόνα στην κάμερα του Sport24.gr!

Η Μπαρτσελόνα στην κάμερα του Sport24.gr!

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν με τους δημοσιογράφους στο «Παλαού Μπλαουγκράνα». Το Sport24.gr έδωσε το παρόν, μίλησε με τους αντίπαλους του Ολυμπιακού και σας παρουσιάζει τις δηλώσεις τους μέσα από 12 βίντεο!

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν με τους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη.

Το Sport24.gr μίλησε με τους αντίπαλους του Ολυμπιακού και σας παρουσιάζει όσα μας είπαν μέσα από 12 βίντεο. Δείτε επίσης και τις δηλώσεις των Μαδριλένων και προσωπικοτήτων του ισπανικού μπάσκετ , οι οποίοι έπλεξαν το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Η Media Day της Μπαρτσελόνα ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες πάτησαν το παρκέ του «Παλαού Μπλαουγκράνα», πολιορκώντας τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, λίγες ώρες πριν η αποστολή της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της Παρασκευής, αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

Το Sport24.gr έδωσε το παρόν, μιλώντας με τους περισσότερους από τους παίκτες της Μπάρτσα. Στα πηγαδάκια που είχαν σχηματίσει οι Ισπανοί συνάδελφοι, τέσσερις ήταν οι λέξεις που πρωταγωνιστούσαν: Ολυμπιακός, Σπανούλης, Ίβκοβιτς και... άμυνα! Μπορεί να υπάρχει η γενικότερη αίσθηση πως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι το φαβορί του ημιτελικού, όμως εδώ στη Βαρκελώνη δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την άποψη.

Η Μπαρτσελόνα στην κάμερα του Sport24.gr!

Τόσο οι παίκτες, όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια, όσο και οι εκπρόσωποι του Τύπου σέβονται τον Ολυμπιακό. Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν ανοιχτά ότι τον φοβούνται. Κανείς όμως δεν τον θεωρεί χαμένο. Όλοι μιλούν με θαυμασμό για το φετινό δημιούργημα του Ίβκοβιτς και συμφωνούν ότι η εμπειρία του Σέρβου κόουτς θα παίξει μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι. Από την άλλη, όλοι υποκλίνονται στην προσωπικότητα, την αξία και το ταλέντο του Βασίλη Σπανούλη.

Και τελικά, πιστεύουν ότι το πιο δύσκολο σημείο του γρίφου που θα κληθούν να λύσουν το βράδυ της Παρασκευής, είναι το απρόβλεπτο της ομάδας των «ερυθρόλευκων». Ποιος θα γίνει πρωταγωνιστής; Ποια θα είναι τα «στηρίγματα» στην επίθεση του Kill Bill; Ποια θα είναι τα τεχνάσματα που θα παρουσιάσει στο παρκέ ο πολύπειρος Ίβκοβιτς; Όλα αυτά θα έχουν την απάντησή τους μετά τη λήξη του ημιτελικού.

Προς το παρόν, ας δούμε τί μας είπαν 10 παίκτες της Μπαρτσελόνα στην κάμερα του Sport24.gr. Ξεκινώντας από το μήνυμα του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στους αναγνώστες μας!

«Φίλοι Έλληνες, παρακολουθήστε το Final-4 στο Sport24.gr!»

JUAN CARLOS NAVARRO

«Χωρίς αμφιβολία ο Σπανούλης είναι ένας σημαντικός παίκτης που δίνει ρυθμό στην ομάδα του και πέρα από το σκοράρισμα, δημιουργεί παιχνίδι, αλλά δεν είναι ο μόνος επικίνδυνος και φυσικά δεν δουλεύουμε αποκλειστικά για να σταματήσουμε τον Σπανούλη. Επίσης γνωρίζουμε την μεγάλη εμπειρία του Ίβκοβιτς από όλη του την καριέρα, κάτι που θα είναι σημαντικό στον ημιτελικό».

«Ο στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε όσα έχουμε κάνει για να φτάσουμε μέχρι εδώ, να παίξουμε σωστή ομαδική άμυνα, να προσέξουμε ώστε να μην πάρουν διαφορά στο σκορ και να τρέξουμε στο γήπεδο με σωστές επιθετικές επιλογές».

PETE MICKEAL

«Στην Ελλάδα μπορεί να λένε ότι εμείς είμαστε το φαβορί, αλλά εγώ ξέρω ότι το παιχνίδι πρέπει να παιχτεί για 40 λεπτά. Και κανείς δεν είναι φαβορί μέχρι να τελειώσουν τα 40 λεπτά. Μου αρέσει ο Ολυμπιακός γιατί παίζει δυνατά. Μου αρέσουν οι ομάδες που παίζουν δυνατά. Ο Ολυμπιακός παίζει το κλασικό ελληνικό στιλ που χαρακτηρίζεται από τη δύναμη. Έχουν δυνατά κορμιά και καλή κίνηση. Σε πολλά παιχνίδια συναντούν προβλήματα, όμως παίζουν σα να ήταν ψηλότεροι από όσο είναι. Και εγώ το σέβομαι αυτό, μου αρέσει αυτό. Οπότε επιμένω, μέχρι να παιχτεί το ματς, δεν υπάρχουν φαβορί. Όταν τελειώσει ο αγώνας, τότε ο νικητής αποδεικνύεται ως το ακλόνητο φαβορί!».

ERAZEM LORBEK

«Τα μεγάλα όπλα της Μπαρτσελόνα είναι το γρήγορο παιχνίδι μας και τα τρίποντα. Και τα αντίστοιχα όπλα του Ολυμπιακού είναι το δυνατό παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και τα ριμπάουντ».

MARCELINHO HUERTAS

«Το μεγαλύτερο όπλο του Ολυμπιακού είναι σίγουρα ο Σπανούλης, όλα όσα δημιουργεί για την ομάδα του. Κρατάει πολύ τη μπάλα στα χέρια του και είναι η μεγαλύτερη επιθετική απειλή. Το να τον σταματήσουμε, θα είναι το πιο σημαντικό. Από την άλλη μεριά, η δική μας μεγαλύτερη αρετή είναι ότι σαν ομάδα είμαστε πολύπλευροι, έχουμε μεγάλη ποικιλία στην επιθετική μας δημιουργία. Αυτό είναι κλειδί για μας, γιατί έχουμε πολλές επιλογές, πράγμα που μπορεί να μας βοηθήσει σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού».

BONIFACE N´DONG

«Το μεγάλο όπλο της Μπαρτσελόνα είναι το σύνολο που διαθέτει. Παίζουμε πολύ σφιχτά με πολύ δυνατή ομαδική άμυνα. Φυσικά ξεχωρίζουν παίκτες όπως ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο που είναι ο ηγέτης μας και ο Λόρμπεκ, αλλά υπάρχουν και άλλοι όπως ο Πιτ Μάικλ, ο Τσακ Έιντσον, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Όλοι αυτοί είναι σημαντικοί παίκτες και τους σεβόμαστε πολύ. Για τον Ολυμπιακό, θα μιλήσω φυσικά για τον Σπανούλη που είναι ο εγκέφαλος και ξέρει πώς να κατευθύνει την ομάδα, βοηθώντας και τους υπόλοιπους να βελτιώνονται. Από τη μεριά μου θα αναφερθώ φυσικά και στους ψηλούς, όπως ο Χάινς, ο Ντόρσι και ο έμπειρος Παπαδόπουλος. Τέλος να αναφέρω και τον προπονητή που επίσης έχει μεγάλη εμπειρία και γνωρίζει πώς να στήσει την ομάδα του».

FRAN VAZQUEZ

«Το όπλο μας για να φτάσουμε στον τελικό είναι η άμυνα. Έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα ότι είμαστε μια ομάδα με σωστή αμυντική λειτουργία, κάτι που φαίνεται στο παρκέ. Από τον Ολυμπιακό, ο μεγάλος κίνδυνος είναι ο Σπανούλης, ένας παίκτης που παίζει με ένταση και παίρνει πολλές πρωτοβουλίες. Ο στόχος είναι να τον σταματήσουμε, αλλά παράλληλα θα πρέπει να προσέξουμε και τους υπόλοιπους. Αν όλη μας η προσοχή πέσει πάνω του, σίγουρα θα βρεθούν άλλοι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά».

C.J. WALLACE

«Για μένα το μεγαλύτερο όπλο του Ολυμπιακού είναι ο Σπανούλης. Πρόκειται για έναν σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τεράστιο ταλέντο, νικητή. Προφανώς αυτός είναι ο παίκτης που θα πρέπει να προετοιμαστείς για να σταματήσεις, αν και όλη η ομάδα είναι επικίνδυνη, οπότε θα δούμε τι θα γίνει. Το δικό μας μεγαλύτερο όπλο θα έλεγα ότι είναι ο Τζο Ίνγκλς επειδή κάθεται δίπλα μου, αλλά τελικά θα επιλέξω τα δυο αστέρια της Ευρωλίγκας, Ναβάρο και Λόρμπεκ. Και οι δυο τους έχουν κάνει φανταστική σεζόν σκοράροντας αλλά και βοηθώντας τους υπόλοιπους για να φτάνουμε στις νίκες. Κάθε παίκτης της Μπαρτσελόνα μπορεί να βάλει 10, 15 και 20 πόντους, αλλά ο Ναβάρο και ο Λόρμπεκ είναι αυτοί, για τους οποίους οι αντίπαλοι θα πρέπει να προετοιμαστούν πρωταρχικά».

CHUCK EIDSON

«Αυτά περί φαβορί στο Final 4, ας τα αφήσουμε για τον κόσμο. Για μένα το Final 4 είναι κάτι πολύ δύσκολο. Είναι μόνο ένα παιχνίδι, οπότε μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Ξέρω ότι έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, όμως και ο Ολυμπιακός έχει εμπιστοσύνη στη δική του. Υπάρχει ο Ίβκοβιτς, αλλά και οι Σπανούλης και Acie Law, τους οποίους δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις εύκολα στην άμυνα. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να σταματήσουμε αυτούς τους παίκτες. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε, θα είναι να τους δυσκολέψουμε όσο περισσότερο γίνεται».

JOE INGLES

«Ο Ολυμπιακός είναι μια συνολικά καλή ομάδα. Διαθέτει τον Σπανούλη και τον Acie Law που μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικοί στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Οπότε θα πρέπει να τους ελέγξουμε και να τους περιορίσουμε σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Από την πλευρά μας, θεωρώ ότι έχουμε πολλά όπλα. Η άμυνά μας είναι κλειδί για εμάς και στις τελευταίες πέντε, έξι εβδομάδες έχουμε βελτιωθεί πολύ σε αυτόν τον τομέα. Αν παίξουμε καλή άμυνα στον ημιτελικό, τότε θα έχουμε και καλή επιθετική ανάπτυξη».

KOSTA PEROVIC

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο όπλο του Ολυμπιακού είναι ο προπονητής του. Τον Ντούσαν Ίβκοβιτς τον γνωρίζω καλά από την Εθνική, είναι μεγάλος κόουτς, έχει πολλές γνώσεις και μεγάλη εμπειρία. Ο Ολυμπιακός πέρασε από μια μακριά διαδρομή για να φτάσει στο Final 4 και αξίζει να βρίσκεται εκεί. Είναι καλή ομάδα και διαθέτει επικίνδυνους παίκτες σε κάθε θέση».

«Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί ή ο Παναθηναϊκός ή οποιαδήποτε από τις ομάδες που θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη. Το σημαντικό όμως είναι να σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο ματς και να παίξουμε δυνατά, γιατί εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη συγκέντρωση που θα έχουμε. Είναι ένας αγώνας 40 λεπτών, δεν είναι ματς play off, αν χάσεις το πρώτο παιχνίδι, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Όλοι θα παίξουμε μακριά από τις έδρες μας και πρέπει να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι. Εγώ πιστεύω στην ομάδα μου και φυσικά θέλω να κερδίσουμε».

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ