EUROLEAGUE

H ACB για το Final 4

H ACB για το Final 4

Το Sport24.gr βρέθηκε στη Βαρκελώνη και μίλησε με παίκτες, προπονητές και βετεράνους για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Δείτε σε βίντεο τί μας είπαν οι Πάμπλο Λάσο, Τζέι Σι Κάρολ, Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς και Σέρχιο Ροντρίγκεθ της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και οι βετεράνοι Αλμπέρτο Ερέρος, Ζόραν Σάβιτς και Φεράν Μαρτίνεθ (videos)

Το Sport24.gr βρέθηκε στην Ισπανία και μίλησε με νυν και πρώην παίκτες της ACB για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τί μας είπαν για τις ελληνικές ομάδες και τις πιθανότητες που έχουν να φτάσουν στον ευρωπαϊκό θρόνο.

Το Sport24.gr βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στο «Palau Blaugrana», όπου παρακολούθησε το μπασκετικό ντέρμπι αιωνίων ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο έληξε με νίκη των γηπεδούχων ύστερα από μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Στο περιθώριο αυτού του αγώνα, μιλήσαμε με παίκτες της Ρεάλ, αλλά και βετεράνους παίκτες με παρουσία παλαιότερα και στο δικό μας πρωτάθλημα, όπως οι Φεράν Μαρτίνεθ και Ζόραν Σάβιτς.

Επίσης είχαμε το σχόλιο του προπονητή της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, αλλά και του τεχνικού διευθυντή της ομάδας και παλιάς δόξας του ισπανικού μπάσκετ, Αλμπέρτο Ερέρος. Το συμπέρασμα που βγαίνει από όσα μας είπαν, είναι ότι τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός έχουν σοβαρές πιθανότητες να βρεθούν στον τελικό και οπωσδήποτε δεν πηγαίνουν σαν «πρόβατα σε σφαγή». Ας δούμε όμως αναλυτικά τα βίντεο και τις δηλώσεις.

Αλμπέρτο Ερέρος (τεχνικός διευθυντής Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Ερέρος για τις ελληνικές ομάδες

«Έχω παρακολουθήσει και τις δυο ελληνικές ομάδες και νομίζω ότι φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αν και θεωρώ ότι στη διοργάνωση υπάρχει ένα σαφέστατο φαβορί, η ΤΣΣΚΑ, σε ένα τέτοιο τουρνουά μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και όταν μιλάμε για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός με δυο προπονητές όπως ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς, νομίζω ότι έχουν πολλές πιθανότητες όχι μόνο να φτάσουν στον τελικό, αλλά και να τον κερδίσουν».

Ο Ερέρος για τους Διαμαντίδη και Σπανούλη

«Σε έναν υποθετικό ελληνικό τελικό, νομίζω ότι η απόδοση των αστεριών των δυο ομάδων θα είναι καθοριστική όπως συμβαίνει συνήθως στα σημαντικά παιχνίδια. Θεωρώ ότι το κλειδί θα είναι αν οι Διαμαντίδης και Σπανούλης θα κάνουν ένα μεγάλο παιχνίδι. Οποιοσδήποτε από τους δυο μπορεί να βρεθεί σε μεγάλη βραδιά και αυτό θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό σε ποια μεριά θα πάει η νίκη».

Ζόραν Σάβιτς (πρώην παίκτης Μπαρτσελόνα)

Ο Σάβιτς για τον ημιτελικό του Ολυμπιακού

«Η Μπαρτσελόνα έχει περισσότερη εμπειρία σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αντίθετα ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα, οπότε το φαβορί στον ημιτελικό νομίζω ότι είναι η Μπαρτσελόνα. Όμως σε έναν ημιτελικό, με έναν προπονητή όπως ο Ίβκοβιτς, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε».

Ο Σάβιτς για τον Διαμαντίδη

«Ένας πιθανός ελληνικός τελικός θα ήταν οπωσδήποτε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Για μένα, το λέω εδώ και πολλά χρόνια που δούλευα σε συλλόγους και ήθελα να τον φέρω στις ομάδες μου, ο Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια, τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα. Το πλεονέκτημα που δίνει στον Παναθηναϊκό με την απόδοσή του, είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις με λόγια. Οπότε για μένα, σε μια υποθετική μονομαχία ανάμεσα στον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη, το φαβορί για τη νίκη θα ήταν ο πρώτος».

Φεράν Μαρτίνεθ (τεχνικός σύμβουλος Μπαρτσελόνα)

Ο Φεράν για τον ημιτελικό του Ολυμπιακού

«Σε ένα Final 4 μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Πάντοτε ισχύει το ίδιο, ότι δηλαδή καμία ομάδα δεν θέλει να είναι το φαβορί. Νομίζω ότι όπως πάντα, έτσι και φέτος οι ελληνικές ομάδες θα είναι πολύ ανταγωνιστικές. Και επειδή σε αυτές τις διοργανώσεις υπάρχουν πάντοτε εκπλήξεις, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να σκέφτεται μόνο τον ημιτελικό, να είναι συγκεντρωμένη μόνο στον Ολυμπιακό και η συνέχεια θα δείξει».

Ο Φεράν για έναν υποθετικό ελληνικό τελικό

«Σαν μέλος του τεχνικού τιμ της Μπάρτσα, δεν θα ήθελα να δω έναν ελληνικό τελικό, αυτό είναι προφανές. Όμως είναι σαφές ότι πρόκειται για δυο μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσά τους στον τελικό, θα ήταν κάτι εντυπωσιακό για τους φιλάθλους. Ο Σπανούλης είναι πολύ μεγάλος παίκτης, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον Διαμαντίδη, οπότε θα επρόκειτο για μια ατομική μονομαχία που θα ξεσήκωνε πάθη! Επαναλαμβάνω όμως, δεν θέλω να σκέφτομαι την πιθανότητα αυτή, γιατί ελπίζω να βρεθούμε εμείς στον τελικό».

Ο Φεράν για τον ημιτελικό της Μπαρτσελόνα

«Η Μπαρτσελόνα φτάνει σε αυτό το Final 4 σε αρκετά καλή κατάσταση, όμως πάντοτε έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που συνεχώς βελτιώνεται στη διάρκεια της χρονιάς και πατάει πολύ καλύτερα τώρα από ότι στο ξεκίνημα της σεζόν. Εμείς κάναμε μια κοιλιά στην απόδοσή μας πριν λίγο καιρό, κυρίως λόγω τραυματισμών όπως αυτός του Ναβάρο, όμως τώρα βρίσκουμε ξανά τον καλό μας εαυτό».

Πάμπλο Λάσο (προπονητής Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Λάσο για τις ομάδες του Final 4

«Όπως όλα τα Final 4, έτσι και αυτό παρουσιάζεται πολύ ανοιχτό. Θεωρητικά υπάρχει ένα σαφές φαβορί που είναι η ΤΣΣΚΑ με την πολύ καλή σεζόν που έχει κάνει μέχρι στιγμής, σε τελική ανάλυση όμως μιλάμε για ένα τουρνουά όπου πρέπει να κάνεις δυο νίκες. Προσωπικά βλέπω τέσσερις ομάδες που βρίσκονται πολύ κοντά και κάθε μία έχει τις δικές της πιθανότητες».

Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς (παίκτης Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Βελίτσκοβιτς για τον Παναθηναϊκό

«Έχω φίλους στον Ολυμπιακό, αλλά είμαι φαν του Παναθηναϊκού από τότε που ήμουνα παιδάκι. Πολλοί Σέρβοι έχουν παίξει εκεί και για μένα αυτός ο σύλλογος είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο μετά την Παρτίζαν. Θέλω, αν μπορέσουν, να κερδίσουν το Final 4. Σε αυτό το τουρνουά όλα μπορούν να συμβούν. Αν η Μπαρτσελόνα παίξει όπως ξέρει, τότε μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό».

Σέρχιο Ροντρίγκεθ (παίκτης Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Ροντρίγκεθ για τις ελληνικές ομάδες

«Και οι δυο ελληνικές ομάδες έχουν την απαραίτητη εμπειρία. Ο Παναθηναϊκός είναι κάτοχος του τίτλου από πέρυσι και ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολύ καλή πορεία φέτος, κυρίως στην τελευταία φάση της Ευρωλίγκας, οπότε βλέπω να έχουν πιθανότητες και οι δύο. Απέναντί τους θα βρεθούν δυο επίσης μεγάλες ομάδες, όμως έχουν πιθανότητες γιατί σε ένα Final 4 μπορεί να συμβεί οτιδήποτε».

Ο Ροντρίγκεθ για τον Παναθηναϊκό

«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και ένα από τα φαβορί όχι μόνο για να παίξει στο Final 4, αλλά και για να το κερδίσει. Διαθέτει μεγάλους παίκτες και μεγάλο προπονητή».

Ο Ροντρίγκεθ για τον Διαμαντίδη

«Ο Διαμαντίδης είναι ένας παίκτης που τα κάνει όλα. Μπορεί να σκοράρει, να πάρει ριμπάουντ, να δώσει ασίστ, είναι ένας πολύ ολοκληρωμένος παίκτης με μεγάλη εμπειρία, έχει κερδίσει τα πάντα και ξέρει πώς να παίξει στα σημαντικά παιχνίδια».

Τζέι Σι Κάρολ (παίκτης Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Κάρολ για τον Διαμαντίδη

«Ο Διαμαντίδης είναι ένας πολύ καλός παίκτης, με εξαιρετικές ικανότητες. Διαβάζει το παιχνίδι και αυτό τον κάνει να μπορεί να καθοδηγεί πολύ σωστά τους συμπαίκτες του, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ καλός στη λειτουργία του».

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ