EUROLEAGUE

Η Ζάλγκιρις επανέφερε τη Γαλατάσαραϊ στην κανονικότητα

Η Ζάλγκιρις επανέφερε τη Γαλατάσαραϊ στην κανονικότητα

Η Ζάλγκιρις προσγείωσε απότομα τη Γαλατάσαραϊ, υποχρεώνοντας την τουρκική ομάδα στην έκτη ήττα της σε εφτά αγώνες (87-75).

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο "Abdi Ipekci", η Γαλατάσαραϊ επέστρεψε στα... συνηθισμένα, κοινώς στις ήττες. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν κατάφερε να παρουσιαστεί στοιχειωδώς ανταγωνιστική στη "Zalgirio Arena", με τη Ζάλγκιρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να φτάνει με σχετική άνεση στο θετικό αποτέλεσμα (87-75).

Οι "πράσινοι", που έχουν δείξει πως εντός έδρας μπορούν να κάνουν πολλές "ζημιές", στηρίχθηκαν στον Μπροκ Μότουμ (24π.), τον Λέο Βέστερμαν (16π., 7ριμπ., 6ασ.) και τον Κέβιν Πάνγκος (9π., 8ασ.), ο οποίος έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Όσο για τους ηττημένους; Ένας κούκος (βλ. Σινάν Γκιουλέρ) δεν φέρνει την Άνοιξη.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο MVP

Ο Μπροκ Μότουμ είναι ο καλύτερος -και πιο σταθερός- παίκτης της Ζάλγκιρις φέτος, αποδεικνύοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι πως μπορεί να επωμιστεί τον ρόλο του "εκτελεστή". Αυτή τη φορά είχε 24 πόντους (με 7/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 27'19'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στη β' περίοδο, εκεί όπου η άμυνα της Γαλατάσαραϊ θύμισε τα... παλιά, αφήνοντας τους γηπεδούχους να σκοράρουν με όποιον τρόπο ήθελαν. Αν αναλογιστεί μάλιστα κάποιος τα πολύ καλά ποσοστά των παικτών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στα περιφερειακά σουτ, θα καταλάβει πως ξέφυγε πολύ γρήγορα η κατάσταση από τον έλεγχο της τουρκικής ομάδας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ (33 έναντι 21), στοιχείο που μαζί με το 52.9% (9/17) στα τρίποντα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ζάλγκιρις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μέχρι το τέλος του α' δεκαλέπτου όλα έδειχναν πως το παιχνίδι στη "Zalgirio Arena" θα είναι ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι πήραν σκορ από πολλούς παίκτες και με τον Σινάν Γκιουλέρ να δείχνει τον δρόμο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε τον τρόπο να διατηρεί την επαφή της με το σκορ (20-20 στο 10'). Σταδιακά όμως αυτό άλλαξε, κυρίως γιατί η Γαλατάσαραϊ δεν βρήκε τρόπους να σταματήσει τον Μπροκ Μότουμ.

Ο φόργουορντ της Ζάλγκιρις ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά από το β' δεκάλεπτο κι έπειτα, για να χαλάσει κάθε αμυντικό πλάνο των φιλοξενούμενων, που πάλευαν, αλλά δεν μπορούσαν. Κι από τη στιγμή που έχασαν τον έλεγχο της κατάστασης, ενόσω τα περιφερειακά σουτ των "πράσινων" κατέληγαν στον στόχο, όλα πήραν τον δρόμο τους (49-37 στο 20').

Από ένα σημείο και μετά, φάνηκε μάλιστα πως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τις δυνάμεις να κυνηγήσουν την ανατροπή -μέσα από την άμυνά τους. Μην ξεχνάμε πως έπαιξαν την Παρασκευή (11/11) απέναντι στον Ολυμπιακό και δύο ημέρες αργότερα (13/11) αντιμετώπισαν τη Φενέρμπαχτσε.

Με τη διαφορά να έχει ξεφύγει για τα καλά (69-51 στο 30'), οι φιλοξενούμενοι έκαναν την τελευταία απόπειρα για ανατροπή στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου, κυρίως γιατί ο Μπλέικ Σιλμπ (12π.) πέτυχε οκτώ διαδοχικούς πόντους. Η προσπάθειά τους έμεινε όμως στη μέση, με τον Λέο Βέστερμαν να "μιλά" στο σημείο που υπήρξε... κίνδυνος, για να διασφαλίσει τη νίκη της Ζάλγκιρις.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 49-37, 69-51, 87-75.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Δηλώσεις: Zάλγκιρις - Γαλατάσαραϊ

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ