EUROLEAGUE

Η Λοκομοτίβ ξέρανε την Εφές

Η Λοκομοτίβ ξέρανε την Εφές

Σε ένα παιχνίδι με δραματικό φινάλε η Λοκομοτίβ πήρε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο ΤΟΡ 16 κερδίζοντας με 78-77 την Εφές. Ακόμα μία φοβερή εμφάνιση από τον Ντιλέινι

Για περίπου 30 λεπτά η Εφές είχε το πάνω χέρι, όμως εκεί που έπρεπε η Λοκομοτίβ φρόντισε να της το... ξεράνει. Οι Ρώσοι έπειτα από ένα δραματικό φινάλε που κρίθηκε στο άστοχο τρίποντο του Ντέρικ Μπράουν πήραν τη νίκη με 78-77 κι έτσι έκαναν το 2/2 στο ΤΟΡ 16. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν χάρμα οφθαλμών, καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 πόντους εκ των οποίων οι 15 ήρθαν στο τέταρτο δεκάλεπτο! Εκτός των άλλων ο Αμερικανός συμπλήρωσε την στατιστική του και με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Στο ματς είχαμε και έναν "ελληνικό εμφύλιο" στους πάγκους των δύο ομάδων, καθώς ο βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Βαγγέλης Αγγέλου, αντιμετώπισε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του, Χρήστο Παππά και Γιώργο Μπουζίκα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Από την αρχή οι δύο ομάδες έδειξαν να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην άμυνα τους, καθώς επένδυσαν αρκετή από την ενέργεια τους σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Παρά τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας οι δύο διεκδικητές της νίκης ήταν κοντά στο σκορ (8-9 στο 6') και μόνο κάποια επιθετικά ξεσπάσματα των Τούρκων έδειχναν ικανά να αλλάξουν την εικόνα του ματς (10-16 στο 8'). Στα τελευταία δύο λεπτά η Εφές με τους Οσμάν και Ερτέλ στο παρκέ έδειξε να βρίσκει ρυθμό και βγάζοντας κάποιες ωραίες συνεργασίες κατάφερε να ξεφύγει για πρώτη φορά με 13-21 (στο 10').

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο από τον Ερτέλ που έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια νούμερα (13-24). Κάπου εκεί η Λοκομοτίβ έδειξε να αγχώνεται και παρά τα τρίποντα των Ντιλέινι και Μπίκοφ έβλεπε τους αντιπάλους να βρίσκουν επιθετικά ρυθμό και με τον Τσεντί Οσμάν σε ρόλο ηγέτη να ξεφεύγει με 19-31 (στο 14'). Οι γηπεδούχοι κατά διαστήματα έβγαζαν κάποιες καλές άμυνες, όμως αυτό δεν μπορούσαν να το μετουσιώσουν σε ροκάνισμα της διαφοράς (27-38 στο 17'). Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 31-43 και τότε ήρθε ένα ρωσικό τρίποντο ξέσπασμα. Ράντολφ και Ντιλέινι σκόραραν πίσω από τα 6,75μ. κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 37-43 (στο 20').

Σε ένα κακό για αυτήν διάστημα είχε σταθεί όρθια και τώρα δεν σκόπευε να "χύσει" την καρδάρα με το... γάλα. Η Λοκομοτίβ ξεκίνησε δυναμικά στην άμυνα στο δεύτερο μισό και με τους Ράντολφ - Ντιλέινι μείωσε στο καλάθι (46-47 στο 23'). Το παιχνίδι είχε πάρει πλέον "φωτιά" και ο τελικός νικητής φαινόταν πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες (50-50 στο 25'). Σε εκείνο σημείο το παιχνίδι έγινε περισσότερο physical και τα καλάθια έμπαιναν πιο δύσκολα, όμως στο τέλος η Εφές κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους 9-3 και να κλείσει την περίοδο στο 53-59 (στο 30').

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν νευρικό και για τους δύο κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι για δύο λεπτά καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε καταφέρει να πετύχει πόντο (53-59 στο 32'). Για την Εφές ανέλαβε δράση σε εκείνο το σημείο ο Ντέρικ Μπράουν, ο οποίος με 5 συνεχόμενους πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά με μία διαφορά ασφαλείας (55-64 στο 33'). Είχε φτάσει πλέον η ώρα για να πάρει το... όπλο του ο Ντιλέινι. Ο Αμερικανός με ένα εξαιρετικό κρεσέντο οδήγησε την Λοκομοτίβ σε ένα επιμέρους 15-5 (70-69 στο 37') και κάπως έτσι ο τελικός νικητής θα κρινόταν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 73-73 με τον Ντρέιπερ στα 59 δευτερόλεπτα με 2/2 βολές να κάνει το 75-73. Στη συνέχεια (45'') ο Ερτέλ αποδείχτηκε εξίσου ψύχραιμος ισοφαρίζοντας σε 75-75. Στα 21 δευτερόλεπτα κι ενώ η Εφές πίεζε ασφυκτικά ο Μπόκχοφ σηκώθηκε από τα 6,75μ. γράφοντας το 78-75. Πλέον τα πάντα θα κρίνονταν στη ρουλέτα των βολών με τον Ερτέλ να πηγαίνει πρώτος (78-77 στα 17'') και τον Ντρέιπερ να ακολουθεί, όμως όχι με την ίδια επιτυχία (0/2). Οι Τούρκοι είχαν πλέον 16 δευτερόλεπτα για να πάρουν τη νίκη, όμως πανικοβλήθηκαν με την μπάλα να μένει στα χέρια του Μπράουν, ο οποίος υπό την πίεση του χρόνου αστόχησε σε τρίποντο και κάπως έτσι ο φωτεινός πίνακας έγραψε 78-77.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 37-43, 53-59, 78-77.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ