EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Το Euroleague Greece αξιολογεί την παρουσία των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο Game 2 των playoffs της Euroleague απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα, που χάθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Μαρκίς Χέινς: Έπαιξε 14 λεπτά έχοντας και πάλι πολλές καλές στιγμές. Ήταν αρκετά αποτελεσματικός στην επίθεση σκοράροντας 8 πόντους με 3/6 σουτ συνολικά. Είχε ακόμη 2 ριμπόυντ, 1 ασίστ. Δεν εκβίασε προσπάθειες και όταν πήρε φάσεις είχε καλές στιγμές. Αυτό φαίνεται και από το ranking (8), αλλά και από το γεγονός ότι είχε τον καλύτερο συντελεστή στο +/- (10).

Σάσα Πάβλοβιτς: Πολύ κακό παιχνίδι από τον Μαυροβούνιο. Είχε μόλις 3 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ και 1 λάθος στα 14' που έπαιξε. Το χειρότερο όμως πέρα από την τεχνική ποινή που δέχτηκε ήταν η κακή του άμυνα μακριά από τη μπάλα όταν κυνηγούσε τον Μπέρτανς. Ήταν παρών και στα 4 τρίποντα που σημείωσε ο Λετονός.

Βλάντο Γιάνκοβιτς: Δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο

Αντώνης Φώτσης: Έπαιξε λίγο (8 λεπτά) έχοντας 2 πόντους (1/1 δίποντο). Αστόχησε στα δύο ανοιχτά τρίποντα που επιχείρησε στο τέταρτο δεκάλεπτο και ο Τζόρτζεβιτς προτίμησε να παίξει περισσότερο χρόνο με τον Γκιστ.

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: Τέλειωσε το ματς με 10 πόντους έχοντας 4/10 δίποντα και 2/2 βολές. Πρόσθεσε 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη σε 27'. Έχασε ωστόσο τη μάχη από τον Μπουρούση, όπως φάνηκε. Είχε πρόβλημα με φάουλ στο 4ο δεκάλεπτο και έμεινε στον πάγκο. Κακός και πάλι αμυντικά. Πήρε την τελευταία κρίσιμη φάση και ήταν άστοχος. Είχε λιγότερη φρεσκάδα από το προηγούμενο ματς.

Τζέιμς Φελντέιν: Όταν πέρασε στο παρκέ έγινε αμέσως στόχος για τον Παναθηναϊκό και σκόραρε 5 πόντους. Ήταν και οι μόνοι του στο παιχνίδι έχοντας 1/3 δίποντα και 1/4 τρίποντα. Μάζεψε 4 ριμπάουντ, έκανε 2 λάθη και 1 κλέψιμο στα 18 που έπαιξε. Κυνήγησε τους γκαρντ της Λαμποράλ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, κυρίως εκτελεστικά, διότι δεν είχε πολλές φάσεις δημιουργίας.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του αγώνα! Με 17 πόντους (2/2 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 μόλις λάθος, 1 κλέψιμο και 6 κερδισμένα φάουλ. Είχε 26 στο ranking στα 28' που έμεινε στο παρκέ. Και δεν είναι μόνο το μεγάλο τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράσταση, αλλά η εν γένει παρουσία του. Σκόραρε τους 15 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτός πήρε τα φάουλ που έκλεισαν τη διαφορά, αυτός σουλούπωσε την επιθετική εικόνα του Παναθηναϊκού στο τέλος. Όταν μάλιστα κάθισε στον πάγκο στην αρχή της 4ης περιόδου ήταν το διάστημα στο οποίο η Λαμποράλ ξέφυγε με 10 πόντους.

Τζέιμς Γκιστ: Πέτυχε 6 πόντους (3/3 δίποντα), αλλά είχε 0/4 τρίποντα και 0/2 βολές. Μάζεψε 10 ριμπάουντ, έδωσε 4 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα και 4 λάθη στα 35' που έπαιξε. Δεν είναι τυχαίο ότι έμεινε στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλον "πράσινο". Έβγαλε ενέργεια, πάλεψε στην άμυνα και κέρδισε μάχες από τον Τιγί.

Νικ Καλάθης: Δεν έκανε καλό παιχνίδι. Είχε μόλις 4 πόντους (2/4 δίποντα και 0/4 τρίποντα), όπως φαίνεται από τα νούμερα του. Πήρε 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κερδισμένα φάουλ στα 31 που έμεινε στο παρκέ. Ήταν άστοχος από την περιφέρεια και βοηθούσε ώστε η άμυνα της Λαμποράλ να κλείνει πάνω του. Έκανε πάντως καλή δουλειά σε γενικές γραμμές απέναντι στον Άνταμς.

Όγκγιεν Κούζμιτς: Ένα από τα καλύτερα του φετινά παιχνίδια: 11 πόντοι (4/ 9 δίποντα, 3/3 βολές), 8 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 17'. Τα πήγε καλύτερα από κάθε άλλο παίκτη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Μπουρούση. Κέρδισε μάχες, πήγε στο ριμπάουντ και έβαλε και 2/2 κρίσιμες βολές. Στο τέλος αποβλήθηκε με φάουλ.

Έλιοτ Ουίλιαμς: Ο Αμερικανός ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Πέτυχε 12 πόντους, οι 8 εκ των οποίων από το 38' και μετά. Ήταν άστοχος (4/11 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 λάθη και μηδέν ασίστ σε 29 λεπτά. Για ακόμη ένα ματς είχε πρόβλημα στην κλειστή άμυνα της Λαμποράλ. Δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός με τη μπάλα στα χέρια, ενώ φαινόταν να μην μπορεί να απειλήσει όταν έπαιζε μακριά από αυτή. Έπαιξε ρόλο στο κρίσιμο λάθος στην παράταση, όταν έπεσε πάνω στον Διαμαντίδη.

Βινς Χάντερ: Έπαιξε πολύ λίγο. Μπήκε δύο φορές: την πρώτη έκανε ένα γρήγορο (και αβίαστο) λάθος και πέρασε έξω. Έπαιξε μόλις 2.31' οπότε δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ