EUROLEAGUE

H αποθέωση του #nojumpnoglory

H αποθέωση του #nojumpnoglory

Δείτε όλα όσα ξεχώρισαν στην 9η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα... νοικοκυρεμένα. Bonus: το video με τις πέντε καλύτερες τάπες.

Πέραν του ότι ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς αναδείχθηκε ο "πολυτιμότερος παίκτης" για την 9η αγωνιστική της Euroleague, εκτός του ότι στην παρέα του ΤΟΡ16 προστέθηκαν οι Λαμποράλ Κούτσα και Άλμπα υπήρξαν και κάποια άλλα ενδιαφέροντα που συνέβησαν στο τριήμερο από την Τετάρτη έως την Παρασκευή. Και δεν εννοούμε το ΤΟΡ10 με τις καλύτερες φάσεις της Παρασκευής (12/12), ούτε τα winning shots της Πέμπτης (11/12).

O πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής, ήταν ο MVP: ο Σαβάνοβιτς έφτασε τους 31π., με τον Τέιλορ Ρότσεστι να απέχει μεν από τη Νίζνι, λόγω τραυματισμού, αλλά να "κρατά" την πρώτη θέση της σχετικής λίστας στη regular season (με 20π. ανά αγώνα).

Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είναι... ο συνάδελφος του Ρότσεστι, στην κορυφή με τα ριμπάουντ. Ο σέντερ του Ερυθρού Αστέρα αρπάζει 10.6 κατά μ.ο. Ήταν και ο καλύτερος του είδους στην 9η αγωνιστική (με 13).

Ο κορυφαίος στις ασίστ, στην ιστορία της Euroleague Δημήτρης Διαμαντίδης ηγήθηκε της διαδικασίας στην 9η ημέρα, με τις 11 που μοίρασε στο ματς του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι. Στην κανονική περίοδο, είναι τέταρτος με 8.4. Πρώτος είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος απέχει καιρό με τραυματισμό (έδινε 8.4 ανά αγώνα). Στο σύνολο προηγείται ο Μάρκους Ουίλιαμς του Ερυθρού Αστέρα, με 61.

Τα περισσότερα κλεψίματα στην 9η αγωνιστική, τα έκανε ο Ραμέλ Κάρι, της Λιμόζ και ήταν 4. Ο Τάρενς Κίνσεϊ ηγείται της γενικότερης λίστας με 2.6 ανά αγώνα.

Ο Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) και ο Αρτ Παρακούσκι (Νίζνι) μοίρασαν από 4 τάπες στην τελευταία ημέρα της Euroleague. Ο πρώτος έχει 1.9 ανά αγώνα, όσες και ο Μπράιαν Ραντλ και είναι οι ηγέτες.

Τέσσερις παίκτες πρόσθεσαν νταμπλ νταμπλ στα... σακούλια τους: ο Μαριάνοβιτς (17π., 13 ριμπ.), ο Βέσελι (16π., 10 ριμπ.), ο Γκολούμποβιτς (12π., 10 ριμπ.) και ο Διαμαντίδης (12π., 11 ασίστ).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ