EUROLEAGUE

Γαλατάσαραϊ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 68-64

Galatasaray's Boris Savovic (L) vies with CSKA Moskow's Ramunas Siskauskas (R) during their Euroleague, Group E, basketball match at Abdi Ipekci Arena in Istanbul on February 9, 2012.  AFP PHOTO / MUSTAFA OZER (Photo credit should read MUSTAFA OZER/AFP/Getty Images)
Galatasaray's Boris Savovic (L) vies with CSKA Moskow's Ramunas Siskauskas (R) during their Euroleague, Group E, basketball match at Abdi Ipekci Arena in Istanbul on February 9, 2012. AFP PHOTO / MUSTAFA OZER (Photo credit should read MUSTAFA OZER/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Γαλατάσαραϊ θα είναι εκείνη που θα... σκοτώσει το θηρίο! Οι Τούρκοι ανάγκασαν μέσα στο "Αμπντί Ιπεκτσί" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη της φετινή ήττα στην Ευρωλίγκα (68-64), με τον Τεόντοσιτς να αστοχεί σε κρίσιμες βολές (videos).

Το σερί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα σταματήσει στις 13 φετινές ήττες στην Ευρωλίγκα, καθώς η Γαλατάσαραϊ θα καταφέρει να σκοτώσει τους Ρώσους και να δείξει ότι δεν είναι αήττητοι (68-64)!

Οι παίκτες του Οκτάι Μαχμουτί δεν εγκατέλειψαν το παιχνίδι ακόμα κι όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας... ανέβασε στροφές και πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Για την Γαλατάσαραϊ ο Σιπ σημείωσε 22 πόντους, ενώ ο Οζέρ είχε 9. Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Σβεντ είχε 11 πόντους και ο Κιριλένκο 10. Η νίκη, πάντως των Τούρκων δεν αλλάζει κάτι, όσον αφορά τον Ολυμπιακό, ο οποίος για να εξασφαλίσει την πρόκριση θα θέλει νίκη επί της ομάδας του Οκτάι Μαχμουτί στο ΣΕΦ.

Ο αγώνας:

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και κατάφεραν με την βοήθεια του κόσμου τους να αιφνιδιάσουν τους Ρώσους, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα δύο πόντων (15-13), καθώς ο Αντρέι Κιριλένκο θα μειώσει για τους Ρώσους μισό λεπτό πριν το τέλος.

Στη συνέχεια, όμως τα πράγματα θα αλλάξουν. Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας θα αφυπνιστούν και θα καταφέρουν να ελέγξουν την αναμέτρηση κυρίως με τους Κιριλένκο, Σβεντ και Σισκάουσκας. Ο Οζέρ θα μειώσει σε 29-31, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ενώ το 20' θα βρει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο +5 (31-36).

Οι Τούρκοι, πάντως δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια θα πιέσουν και θα καταφέρουν να κλείσουν την τρίτη περίοδο με προβάδισμα δύο πόντων, κάνοντας την ολική επαναφορά, έπειτα από δίποντο του Οζέρ. Στα τελευταία δέκα λεπτά το ματς θα γίνει θρίλερ, με τους γηπεδούχους, όμως να έχουν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, παρά τις προσπάθειες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να περάσει μπροστά.

Κρίσιμες άστοχες βολές του Τεόντοσιτς

Ο Γκόρντον θα καταφέρει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τέσσερις διαδοχικούς πόντους να σημειώσει το 65-59 και να δώσει "αέρα" έξι πόντων στους Τούρκους. Ο Μίλος Τεόντοσιτς, πάντως θα ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων και θα κάνει το 65-62. Ο Αρσλάν με 1/2 βολές θα πετύχει το 66-62 για να μειώσει με επίσης 1/2 βολές ξανά ο Σέρβος (66-63).

Οι Ρώσοι θα πιέσουν, παίζοντας εξαιρετική άμυνα, με τον Γκόρντον να κάνει φάουλ και τον Τεόντοσιτς να κερδίζει φάουλ σε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων. Ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ θα ευστοχήσει σε 1/3 (66-64) και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Γαλατάσαραϊ, Τζόσουα Σιπ θα κάνει το 68-64 (2/2 βολές), σκορ με το οποίο θα ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 31-36, 55-54, 68-64.

Γαλατάσαραϊ (Μαχμουτί): Σιπ 22(1), Λάκοβιτς 6(1), Κοκσάλ 3(1), Τοπάλογλου, Σούμπερτ, Άντριτς 16, Αλντεμίρ, Γκόρντον 8, Αρσλάν 4(1), Οζέρ 9(1), Σάβοβιτς.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 8(2), Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας 6(2), Κρστιτς 8, Κιριλένκο 10(1), Βοροντσέβιτς 6, Σβεντ 11(3), Καούν 11, Γκόρντον 4.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ