EUROLEAGUE

Φάρμαρ: "Ο Ολυμπιακός έκανε εκπληκτική δουλειά στο μαρκάρισμά μου"

Φάρμαρ: "Ο Ολυμπιακός έκανε εκπληκτική δουλειά στο μαρκάρισμά μου"

"Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη", τονίζει ο Τζόρνταν Φάρμαρ για τη σειρά με τον Ολυμπιακό. Τι σχολιάζει για τη βαριά ήττα το βράδυ της Παρασκευής (12/4) στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά τι είπε στο ΑΜΠΕ ο Τζόρνταν Φάρμαρ:

Για το χθεσινό ματς: «Πραγματικά δεν ξέρω τι πήγε στραβά, μετά από ένα τόσο καλό δικό μας ξεκίνημα. Έκαναν εξαιρετική δουλειά κι εμείς δεν παίξαμε καλά. Τώρα πρέπει να δούμε το βίντεο και να μιλήσουμε ως ομάδα για να δούμε τι πήγε λάθος».

Για το αν ο Ολυμπιακός ήταν σε καλή βραδιά ή αν η Έφες σε κακή: «Ήταν και τα δύο. Οφείλουμε να τους παραδεχτούμε για όσα έκαναν σωστά μέσα στο παρκέ κι εμείς πρέπει ν' αναλάβουμε τις ευθύνες μας για όσα κάναμε λάθος».

Για το αν η ομάδα του επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού: «Νομίζω πως κυρίως επέδρασαν θετικά για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Τους έδωσαν ώθηση και ενέργεια, όταν μας ακολουθούσαν στο σκορ στις αρχές. Πήραν αυτή την ενέργεια που χρειάζονταν για να γυρίσουν από το -10 και στη συνέχεια να διατηρήσουν το προβάδισμά τους».

Για τη δική του απόδοση: «Πραγματικά, ο Ολυμπιακός έκανε εκπληκτική δουλειά στο μαρκάρισμά μου. Δεν πήρα την μπάλα στα σωστά σημεία για να μπορέσω να σουτάρω. Κάνουν εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, εγώ προσπαθώ να κινώ την μπάλα και να δημιουργώ συστήματα για τους συμπαίκτες μου, αλλά στα επόμενα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό θα πρέπει να είμαι λίγο πιο επιθετικός νομίζω».

Για τα άσχημα ποσοστά της Έφες: «Νομίζω πως είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Η αλλαγή της μπάλας μας επηρέασε. Οι διοργανωτές την άλλαξαν ακριβώς πριν αρχίσουν τα πλέι οφ. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε μεγάλα ποιοτικά καλάθια κι αυτό βέβαια ως απόρροια της άμυνας του Ολυμπιακού. Όλη τη σεζόν, το βασικό μας "όπλο" ήταν η ευστοχία στα τρίποντα, αλλά αυτό δε συνέβη εδώ στην Αθήνα. Όμως, σε αγώνες με τέτοια πίεση και τόσο υψηλό κίνητρο, δεν είναι το ίδιο εύκολο να βρεις τέτοια μεγάλα σουτ, πόσο μάλλον να ευστοχήσεις. Όπως π.χ. σε έναν διαγωνισμό τριπόντων με χρονόμετρο σε ένα All Star Game... είναι πάντα πιο δύσκολο να έχεις υψηλό ποσοστό ευστοχίας! Είναι, λοιπόν, θέμα άμυνας και ψυχολογίας η ευστοχία. Παίζουν καλή άμυνα, αστοχείς σε δυο-τρία και μετά είναι δύσκολο να τα βάζεις όσο εξελίσσεται το παιχνίδι».

Για το επόμενο παιχνίδι: «Ανυπομονούμε να γυρίσουμε στην έδρα μας, εκεί που νιώθουμε άνετα και ξέρουμε πως μας περιμένουν οι δικοί μας φίλαθλοι. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Δεν έχουμε δικαίωμα να παραιτηθούμε. Θα πρέπει να νικήσουν τώρα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε δύο νίκες στο "Αμπντί Ιπεκτσί" και να επιστρέψουμε στο ΣΕΦ. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε, να μείνουμε ενωμένοι και να έχουμε πίστη στους εαυτούς μας και στην ομάδα μας».

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ