EUROLEAGUE

Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις 68-70

Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις 68-70

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Βελιγράδι πανηγύρισε η Ζαλγκίρις Κάουνας (70-68)που πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Όπως αυτό που χτύπησε η μπάλα από το τρίποντο του Μάρκους Ουίλιαμς στην εκπνοή.

Με αυτό το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της... ουράς του γκρουπ οι Λιθουανοί έφτασαν τις δύο νίκες, κερδίζοντας ένα παιχνίδι στο οποίο βρισκόταν μπροστά στο σκορ σε όλη του τη διάρκεια. Οι Σέρβο, που είχαν συνολικά 0/19 τρίποντα (!!) από την άλλη γνώρισαν την 5η ήττα τους σε 6 παιχνίδια ως τώρα στο Top-16.

Ο αγώνας κρίθηκε στο φινάλε και ενώ οι γηπεδούχοι γύρισαν μια διαφορά 10 πόντων. Το σουτ του Μιλάνκις βρήκε σίδερο, αλλά στα λίγα δευτερόλεπτα που έμεναν ο Μάρκους Ουίλιαμς ντρίμπλαρε όλο το γήπεδο, δοκίμασε το τρίποντο, αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο, αφήνοντας το τελικό 68-70.

Πρώτος σκόρερ για την Ζαλγκίρις ήταν ο εκπληκτικός Τζέιμς Άντερσον με 22 πόντους, ενώ καταλυτική ήταν κι η παρουσία του Παούλιους Γιανκούνας που "μίλησε" στο τέλος, σκοράροντας συνολικά 11 πόντους. Από τους Σέρβους ξεχώρισε ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και ο Γιάκα Μπλάζιτς (12π).

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις

Ο αγώνας

Η Ζαλγκίρις κατόρθωσε στο ξεκίνημα να επιβάλει τον δικό της ρυθμό, με όπλο το παιχνίδι στο post, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια. Με πρωταγωνιστή τον Παούλιους Γιανκούνας οι Λιθουανοί ξέφυγαν με 20-13 στο δεκάλεπτο, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα κυριαρχούσαν στα επιθετικά ριμπάουντ.

Με μπροστάρη τον Τζένκινς και τον Ζίρμπες να δίνει ανάσες στον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς οι Σέρβοι μείωσαν αρχικά σε 22-26, πριν ξεφύγουν εκ νέου οι παίκτες της Ζαλγκίρις. Ο Ουλανόβας ήρθε από τον πάγκο για να δώσει λύσεις και ο Τζέιμς Άντερσον πήρε το όπλο του οδηγώντας στο 30-37, που έμελλε να αποτελέσει τον προπομπό για το σκορ ημιχρόνου (34-39). Ο Ερυθρός Αστέρας παρά την αφύπνιση του Μάρκους Ουίλιαμς και το γεγονός ότι είχε μοιράσει διπλάσιες ασίστ σ' αυτό το πρώτο 20λεπτο, δεν μπορούσε να ελπίζει σε τίποτα καλύτερο μετά από το 0/12 από τα 6.75.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τρίτο δεκάλεπτο με διάθεση να πιέσουν σε όλο το γήπεδο. Με όπλο την άμυνα τους γύρισαν το ματς (40-43) με τον Γιάκα Μπλάζιτς στο ρόλο του πρωταγωνιστή. Προσωρινά, όμως, αφού ο Τζέιμς Άντερσον "ξύπνησε" και με συνεχόμενους πόντους έβαλε τη σφραγίδα του στο 49-53 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο οι Λιθουανοί ξέφυγαν με 10 πόντους (49-59), αλλά αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή που σταμάτησαν να αισθάνονται την καυτή ανάσα του Ερυθρού Αστέρα στο σβέρκο τους. Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι ροκάνισαν τη διαφορά και έφτασαν στο καλάθι (61-63), πριν πετύχει το κρίσιμο καλάθι (και στη συνέχεια τις βολές) ο Γιανκούνας. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Ο Μιλάνκις αστόχησε στην εκπνοή και στα 8'' που απέμεναν ο Ουίλιαμς δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο εν δυνάμει νικητήριο σουτ αφήνοντας το 68-70.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 34-39, 49-53, 68-70.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ