EUROLEAGUE

"Έφερε την πρόκληση εις πέρας ο Μπαρτζώκας"

"Έφερε την πρόκληση εις πέρας ο Μπαρτζώκας"

Η Ευρωλίγκα συνεχίζει τα αφιερώματα στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, με σειρά να παίρνει πλέον ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Συνέχεια στα αφιερώματα της στον Ολυμπιακό, ο οποίος στέφθηκε φέτος πρωταθλητής Ευρώπης, δίνει η διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκας.

Σειρά πλέον παίρνει ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, με την Ευρωλίγκα να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Έλληνας τεχνικός είναι προπονητής με μέταλλο πρωταθλητή.

Διαβάστε αναλυτικά:

" Μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στην προπονητική είναι να υπερασπιστείς έναν τίτλο και να το καταφέρεις ως νεοφερμένος στον πάγκο των πρωταθλητών. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όχι μόνο αποδέχτηκε αυτήν την πρόκληση, αλλά την έφερε εις πέρας οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε ένα ιστορικό back-to-back πρωτάθλημα Ευρώπης.

Η ικανότητά του να διαχειριστεί την πίεση με υπομονή και να συνεχίσει να χτίζει τη χημεία της ομάδας, αποδείχθηκε ουσιαστική με τους "κόκκινους" να ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθ' όλη τη σεζόν.

Μετά, τα κατάφεραν εξίσου καλά στο πέμπτο ματς των πλέι οφ με την Εφές όταν επανήλθαν από το -15 και πραγματοποίησαν μια από τις κορυφαίες παρουσίες όλων των εποχών σε φάιναλ-φορ.

Στον ημιτελικό ο Ολυμπιακός σταμάτησε την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας της οποίας επιβλήθηκε με 69-52, μια νίκη που ήταν η δεύτερη καλύτερη, όσον αφορά στην άμυνα σε φάιναλ-φορ την τελευταία 10ετία. Στον τελικό οι "κόκκινοι" γύρισαν από το -17 και νίκησαν με 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτη, με το δεύτερο μεγαλύτερο σκορ του τελευταίου αιώνα.

Ο Ολυμπιακός έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στον τελευταίο αιώνα που κατάφερε να πάρει και τα δυο ματς στο φάιναλ-φορ με διψήφια διαφορά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέδειξε ότι είναι προπονητής με μέταλλο πρωταθλητή".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ