EUROLEAGUE

Top-16 με "εμφύλιο" και Ομπράντοβιτς

Top-16 με "εμφύλιο" και Ομπράντοβιτς

Οδεύουμε πρόσω ολοταχώς προς όμιλο με Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό και... Ομπράντοβιτς στο Top-16. Διαβάστε περισσότερα.

Όπως όλα δείχνουν βαίνουμε ολαταχώς για "εμφύλιο" στο Top-16 της Euroleague. Με guest εμφάνιση και αυτή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Με τα τελευταία αποτελέσματα ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο του, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείεται να τερματίσει 4ος στο δικό του γκρουπ, κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει ότι οι δύο "αιώνιοι" θα αναμετρηθούν στην επόμενη φάση.

Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής ο 1ος όμιλος της επόμενη φάσης (των "16", δηλαδή) θα περιλαμβάνει τον πρώτο του Γ' Ομίλου (Ολυμπιακό), τον τέταρτο του Δ' Ομίλου (αυτή τη στιγμή είναι ο Παναθηναϊκός) και τον πρώτο του Α' Ομίλου (αυτή τη στιγμή είναι η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ).

Δείτε το πρόγραμμα των τριών αγωνιστικών που απομένουν, αλλά και την κατάταξη στα γκρουπ της Euroleague.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι 1η με 6-1, ακολουθεί η Μακάμπι (5-2), η Λαμποράλ Κούτσα (4-3) και ο Παναθηναϊκός (3-4), που έχει βέβαια τη δυνατότητα να αφήσει πίσω του τους Βάσκους, έχοντας ως όπλο τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Ο πρωταρχικός στόχος βέβαια για τους "πράσινους" είναι να κερδίσουν τον Ερυθρό Αστέρα και να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση τους στην επόμενη φάση.

Από εκεί και πέρα θα ψάξουν να κάνουν μια νίκη παραπάνω από την Λαμποράλ Κούτσα, έχοντας πέρα από τους Σέρβους να παίξουν με την Μακάμπι (εντός έδρας) και την Λοκομοτίβ Κουμπάν (εκτός έδρας). Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο από την άλλη θα αναμετρηθεί με τη Λιέτουβος Ρίτας, τον Ερυθρό Αστέρα (που μπορεί να είναι... αποκλεισμένος) και την Λοκομοτίβ (εντός).

Τέλος σε ότι αφορά τον Α' Όμιλο η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι πρώτη με 6-1, έχοντας όμως αφενός χάσει τη διαφορά από τη Μπαρτσελόνα κι αφετέρου ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά της με την ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι ακολουθούν με 5-2, ρεκόρ που κατέχουν και οι "μπλαουγράνα". Όλα θα κριθούν στα μεταξύ τους παιχνίδια και στις διαφορές.

Αναλυτικά

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έχει να παίξει με την ΤΣΣΚΑ εκτός έδρας, με την Παρτίζαν εντός και τη Ναντέρ εκτός. Μπορεί η ομάδα του Ομπράντοβιτς να έχει ένα +26 με του Ρώσους, αλλά έχει χάσει τη διαφορά με τη Μπαρτσελόνα (κέρδισε 5, έχασε 13).

Η ΤΣΣΚΑ που έχει χάσει με 26 πόντους από τη Φενέρ και έχει χάσει με 9 στη Βαρκελώνη, θα παίξει με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, με τη Μπαρτσελόνα (και τα δύο εντός) και την Παρτιζάν έξω.

Η Μπαρτσελόνα που έχει θετικό goal average με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, θα πρέπει να παίξει στη Μόσχα και ακόμη στη Ναντέρ (από την οποία έχασε εντος) και με τη Μπουντιβέλνικ.

Με λίγα λόγια αν έρθουν τα λογικά αποτελέσματα (η ΤΣΣΚΑ κερδίσει τα δύο εντός έδρας ματς), τότε η Φενέρ θα είναι πρώτη στον όμιλο και ο Ομπράντοβιτς θα έρθει δύο φορές στην Αθήνα!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ