EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 97-73

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 97-73

Ντέρμπι μόνο στα... χαρτιά ήταν στην Μαδρίτη, καθώς η Ρεάλ έκανε επίδειξη ισχύος κόντρα στην Μπαρτσελόνα κερδίζοντας με 97-73. Ροντρίγκες και Φερνάντες ήταν απλά... ασταμάτητοι

Η ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ αποδείχτηκε κακή παρένθεση για την Ρεάλ που με φοβερό ρυθμό και αυτοπεποίθηση μετέτρεψε το "classico" σε μονόλογο. Οι Μαδριλένοι κέρδισαν με το επιβλητικό 97-73 την Μπαρτσελόνα κι έτσι έφτασαν στις 5 νίκες στο ΤΟΡ 16. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Ρούντι Φερνάντες που σκόραραν 23 και 22 πόντους αντίστοιχα. Μετά την Ο Ισπανικός "εμφύλιος" είχε και έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς εκτός του Μπουρούση πρώτος διατητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο συγκεκριμένος αγώνας θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένος στην μνήμη των Σέρχιο Γιούλ και Μαρσελίνιο Χουέρτας. Ο Ισπανός με τις 4 ασίστ που μοίρασε έγινε ο 17ος παίκτης που ξεπερνάει τις 500 τελικές πάσες στη διοργάνωση, καθώς έφτασε τις 101 ασίστ. Ο Χουέρτας από την άλλη έφτασε τα 100 κλεψίματα στην Euroleague.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Η Ρεάλ με τον Ρούντι Φερνάντες να δείχνει ότι είναι "φτιαγμένος" για τα μεγάλα ματς ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα, όμως με τους Τζάστιν Ντοέλμαν και Μαρσελίνιο Χουέρτας η Μπαρτσελόνα κατάφερε να αναχαιτίσει με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες την δυναμική εκκίνηση των γηπεδούχων (19-12 στο 5'). Η "Βασίλισσα" έδειχνε καλά διαβασμένη στην άμυνα πάνω στον Άντε Τόμιτς κι αυτό δημιουργούσε προβλήματα στα επιθετικά πλάνα των "μπλαουγκράνα" που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν πόντους από τα 6,75μ. Οι παίκτες του Πασκουάλ, ωστόσο με 1/7 τρίποντα δεν μπορούσαν να ελπίζουν σε πολλά, ειδικά από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν 4/6 (24-16 στο 8'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (26-16).

Με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε πολλά λάθη και με τα επίπεδα ευστοχίας των "μερένγκες" να εξορθολογίζονται το παιχνίδι ισορρόπησε. Η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί στους 10 (32-22 στο 15') και το καλό νέο για τον Πάμπλο Λάσο ήταν ότι ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ έδειχνε να ανεβάζει στροφές οργανωτικά αλλά κι εκτελεστικά. Ο Άντε Τόμιτς παρότι δεν έβρισκε χώρο για να δράσει συνέχιζε να είναι σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα και εκμεταλλευόμενος τα αρκετά κερδισμένα φάουλ που τον έστελναν στη γραμμή των βολών κατάφερνε να συντηρεί την ομάδα του σε κοντινή απόσταση (34-26 στο 17'). Με τους Ντόελμαν και Χεζόνια να δίνουν πόντους στο τελευταίο λεπτό, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 42-33 (20').

Η απόπειρα αντεπίθεσης έμεινε στη μέση

Με τους Ματσέι Λάμπε και Μάριο Χεζόνια να προσπαθούν να αποτελέσουν την αιχμή του Καταλανικού δόρατος και τους Χούερτας, Τζάκσον να ακολουθούν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο εκνευρισμός (τεχνική ποινή στον Αγιόν) και η αστοχία πέρασαν στο στρατόπεδο της Ρεάλ με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να μειώσει σε 54-47 (στο 25'). Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων, όμως δεν συνεχίστηκε. Με τον Αγιόν να υπερισχύει κάτω από τα καλάθια και την Ρεάλ να δείχνει αποφασισμένη οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο αντίδρασης επιβάλλοντας τον ρυθμό τους και κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο 66-53 (στο 30').

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ήρθε η πλήρης επιβολή της Ρεάλ που πάτησε γκάζι μετατρέποντας ένα διαφαινόμενο ντέρμπι σε one team show. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο τρέχοντας ένα επιμέρους 8-1 κατάφεραν να στείλουν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 20 (74-54 στο 32') κι αυτό έδωσε την... χαριστική βολή στην ψυχολογία των "μπλαουγκράνα". Το παιχνίδι τελικά ολοκληρώθηκε με την Ρεάλ να κερδίζει με 97-73 και να πανηγυρίζει την 5η της νίκη στο ΤΟΡ 16.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 42-33, 66-53, 97-73.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ