EUROLEAGUE

Δηλώσεις: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα

Δηλώσεις: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε με άνεση τη Μπαρτσελόνα. Οι προπονητές των ομάδων στάθηκαν στη σημασία της μαχητικότητας και της ενέργειας που έβγαλαν οι παίκτες στο "Barclaycard Center".

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε τη Μπαρτσελόνα (97-73), παραμένοντας σε τροχιά πρωτιάς στον πέμπτο όμιλο του Top 16. Αντίθετα, οι "μπλαουγκράνα" έχασε κι άλλο έδαφος, με την έκταση της ήττας της να είναι κι αυτό ένα από τα προβλήματα που προέκυψαν στο "clasico". Οι προπονητές των ομάδων, όσο και οι πρωταγωνιστές της αποψινής βραδιάς, στάθηκαν στη διαφορά ενέργειας που παρουσίασαν στο παρκέ η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα.

Πάμπλο Λάσο (Ρεάλ Μαδρίτης): " Πιστεύω ότι δουλέψαμε πολύ σωστά από την αρχή της αναμέτρησης. Καταφέραμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε μέχρι τώρα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά και να πάρουμε τη μεγάλη αυτή νίκη".

Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης): " Αυτή η νίκη μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση. Απολαύσαμε το αποψινό παιχνίδι και πιστεύω πως οι φίλαθλοί μας το ευχαριστήθηκαν. Ήμασταν πολύ επιθετικοί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα είναι πολύ ταλαντούχα στο επιθετικό κομμάτι. Κάθε "Clasico" είναι σπουδαίο, ένα παιχνίδι που όλοι απολαμβάνουν. Είναι αλήθεια ότι απολαμβάνουμε το γεγονός πως κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος ακόμα. Προς το παρόν έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τη Ζάλγκιρις σε μία εβδομάδα".

Τσάβι Πασκουάλ (Μπαρτσελόνα): " Συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη νίκη. Ήταν καλύτερη από εμάς σε πολλούς τομείς. Τόσο εμείς όσο και οι αντίπαλοί μας ξεκινήσαμε δυνατά, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μεγαλύτερο κίνητρο. Όταν έχεις δεκαοχτώ λάθη και τέσσερις τάπες κατά, είναι αδύνατο να κερδίσεις στη Μαδρίτη. Όταν πλησιάζαμε στο σκορ, δεν κάναμε τις σωστές επιλογές. Βρεθήκαμε στο -13 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά με την πίεση ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε, δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο".

Μαρσελίνιο Χουέρτας (Μπαρτσελόνα): " Είχαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη, όταν μειώσαμε τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο. Επιστρέψαμε στο παιχνίδι, αλλά κάναμε πολλά λάθη και επιτρέψαμε στη Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Ξέρουμε ότι οι παίκτες της νιώθουν άνετα όταν το παιχνίδι πηγαίνει σε τέτοιο ρυθμό. Αν θέλουμε να παλέψουμε για την πρώτη ή τη δεύτερη θέση, είναι πολύ σημαντικό να σηκωθούμε στα πόδια μας. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως χάσαμε με μεγάλη διαφορά. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να σκεφτούμε το παιχνίδι που ακολουθεί".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ