EUROLEAGUE

Preview: Εφές Αναντολού - Ρεάλ Μαδρίτης

Preview: Εφές Αναντολού - Ρεάλ Μαδρίτης

Η Εφές στην τελευταία αγωνιστική της regular season υποδέχεται (Πέμπτη 20.00) την Ρεάλ και θέλει νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Πόσο εύκολο είναι όμως κάτι τέτοιο κόντρα στους αήττητους Ισπανούς;

Για τους Τούρκους ο αγώνας της Πέμπτης (20.00) είναι αρκετά κρίσιμος. Η Εφές κόντρα στην Ρεάλ θέλει νίκη για να προκριθεί στο ΤΟΡ 16 τερματίζοντας τουλάχιστον στην τρίτη θέση ( με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να φτάσει μέχρι δεύτερη, ενώ μπορεί και να αποκλειστεί), όμως το υψηλό κίνητρο, η στήριξη από τον κόσμο και το πάθος αρκούν για να διακόψει την αήττητη μέχρι τώρα πορεία της Ρεάλ; Οι Ισπανοί μπορεί να έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Β' ομίλου, όμως δεν έχουν μάθει να συμβιβάζονται με καμία ήττα.

Μετά την Μπάμπεργκ ήρθε και η Ζαλγκίρις να επικρατήσει της Εφές βάζοντας την σε περιπέτειες. Οι Τούρκοι σε ένα δραματικό παιχνίδι στη Λιθουανία είδαν τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 65-63 και πλέον κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνέχειας. Η νίκη κόντρα στην Ρεάλ είναι μονόδρομος, όμως ο Οκτάι Μαχμούτι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κώστα Βασιλειάδη.

Στην αντίπερα όχθη η Ρεάλ μετράει 9 συνεχόμενες νίκες στην regular season και η πρώτη θέση του Β' ομίλου της ανήκει δικαιωματικά, όμως ο Πάμπλο Λάσο και οι παίκτες του θέλουν να φτάσουν δίχως ήττα στο ΤΟΡ 16. Την προηγούμενη αγωνιστική οι Ισπανοί ξεπέρασαν εύκολα με 79-66 το εμπόδιο της Στρασμπούρ. Αμφίβολος για τον αγώνα της Τουρκίας είναι ο Τζέισι Κάρολ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Τζαμόν Γκόρντον έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 1 κλέψιμο σε 17 συνεχόμενα παιχνίδια Euroleague. Ισοβαθμεί στην κορυφή του φετινού πίνακα με 2,2 κλεψίματα ανά αγώνα με τον Τσαρλς Τζένκινς του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Σκότι Χόπσον έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων σε όλα τα παιχνίδια της Euroleague που έχει αγωνιστεί φέτος.

Ο Κερέμ Γκονλούμ χρειάζεται 16 ριμπάουντ για να φτάσει τα 1000 στην διοργάνωση. Μόλις 5 παίκτες έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο.

Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι ο παίκτης με το καλύτερο index την φετινή σεζόν έχοντας κατά μέσο όρο 20,8 ανά παιχνίδι.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε όλα τα φετινά παιχνίδια του στην Euroleague.

Ο Φελίπε Ρέγιες είναι κοντά να μπει στη λίστα με τους 20 καλύτερους σκόρερ της διοργάνωσης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 21η θέση με 1.643 πόντους και θέλει 12 για να πιάσει στην 20η θέση τον Ραμούνας Σισκάουσκας.

Ο Γιάννης Μπουρούσης θέλει 27 ριμπάουντ για να φτάσει τα 1000 στην Euroleague. Μόλις 5 παίκτες έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο.

Ο Γιάννης Μπουρούσης υπήρξε συμπαίκτης με τους Κώστα Βασιλειάδη και Τζαμόν Γκόρντον στον Ολυμπιακό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ