EUROLEAGUE

Preview: Αρμάνι Μιλάνο – Λαμποράλ Κούτσα

Preview: Αρμάνι Μιλάνο – Λαμποράλ Κούτσα

Μετά την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού η Αρμάνι υποδέχεται την Παρασκευή (21.30) την Λαμποράλ Κούτσα με στόχο να διπλασιάσει τις νίκες της στο ΤΟΡ 16

Έχοντας αμφότερες από μία νίκη Αρμάνι Μιλάνο και Λαμποράλ Κούτσα θα ψάξουν το βράδυ της Παρασκευής (21.30) την ευκαιρία για να αλλάξουν επίπεδο. Το "Mediolanum forum" για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική αναμένεται να έχει ρυθμό από τη δυναμική παρουσία των Μιλανέζων.

Η Λαμποράλ μετράει 4 συνεχόμενες νίκες απέναντι στην Μιλάνο, όμως το ιδιαίτερο είναι ότι τις δύο από αυτές τις έκανε έχοντας στον αντίπαλο πάγκο τον νυν προπονητή της, Σέρτζιο Σκαριόλο. Ο Ιταλός τεχνικός είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει ως αντίπαλος στην ιταλική πόλη στην οποία εργάστηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Η Αρμάνι προέρχεται από μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Η νίκη με 30 πόντους απέναντι στον back to back πρωταθλητή Ευρώπης μπορούν να βοηθήσουν σε αυτοπεποίθηση και ο Λούκα Μπάνκι ελπίζει πως η ομάδα του θα μπορέσει να υπερασπιστεί την έδρα της.

Έλληνα αντίπαλο είχε την προηγούμενη αγωνιστική και η Λαμποράλ Κούτσα, με τη διαφορά, όμως ότι ο Παναθηναϊκός αποδείχτηκε υψηλό εμπόδιο γι' αυτήν. Οι "πράσινοι" κέρδισαν με 72-64 κι έτσι η Λαμποράλ έχει στο σακούλι της του ΤΟΡ 16 μόνο τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Μάλαγα (79-93).

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Λούκα Μπάνκι έχει χρησιμοποιήσει 12 διαφορετικούς παίκτες στη βασική πεντάδα. Κανένας αθλητής δεν έχει ξεκινήσει ως βασικός σε όλα τα παιχνίδια της Euroleague.

Με τους 29 πόντους που πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Κιθ Λάγκφορντ ξεπέρασε τους 1.000 στην Euroleague. Πλέον έχει 1.009.

Τα 5 κοψίματα που πραγματοποίησε ο Γκάνι Λαβάλ κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν τα περισσότερα που έχει πραγματοποιήσει παίκτης της Μιλάνο στην Euroleague σε αυτόν τον αιώνα. Το σύνολο των 8 κοψιμάτων (έκανε 3 και ο Μέλι) επίσης αποτελούν την καλύτερη συνολική επίδοση της Αρμάνι σε αυτόν τον αιώνα.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 9 τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει στην Euroleague.

Οι Λάγκφορντ, Μέλι και Τζεντίλε αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του Σκαριόλο όταν αυτός βρισκόταν στον πάγκο της Μιλάνο. Ο Λάνγκφορντ έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague όταν ήταν μαζί με τον Σκαριόλο στην Χίμκι.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ως αντίπαλος της Αρμάνι έπειτα από τις 2 σεζόν που εργάστηκε στο Μιλάνο.

Ο Φαμπιέν Κοσέρ έχει ευστοχήσει σε 12 συνεχόμενες ελεύθερες βολές.

Ο Τόμας Ερτέλ έχει 2 ή περισσότερες ασίστ στα τελευταία 26 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στην Euroleague

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ