EUROLEAGUE

Preview: Ζαλγκίρις Κάουνας - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Preview: Ζαλγκίρις Κάουνας - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να είναι και πάλι κεντρικό πρόσωπο η Ζαλγκίρις θα φιλοξενήσει (19.45) στο Κάουνας τους πρωταθλητές Ευρώπης, την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό (77-58) την προηγούμενη αγωνιστική, έχει πληγώσει τον εγωισμό της Ζαλγκίρις, η οποία την Παρασκευή (19.45) υποδέχεται την Μακάμπι και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της στο ΤΟΡ 16. Το έργο των παικτών του Κράπικας μόνο εύκολο δεν θα είναι, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης έρχονται φουριόζοι μετά τις νίκες με Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ζαλγκίρις Κάουνας

Ο Παούλιους Γιανκούνας είναι στην 7η θέση των ριμπάουντ, με τα 1.102 που έχει μαζέψει. Χρειάζεται ακόμη 8 για να ξεπεράσει τον Μάικ Μπατίστ.

Ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας είναι στην 7η θέση των μπλοκέρ στην ιστορία της Euroleague έχοντας 135. Έχει μπροστά του και κυνηγάει τους Ντ'Ορ Φίσερ (138) και Ντένις Μαρκονάτο (140).

Το σερί που έτρεχε για 9 συνεχόμενα παιχνίδια ο Τζέιμς Άντερσον τερματίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Αμερικανός δεν κατάφερε να σκοράρει μέσα στο ΟΑΚΑ διψήφιο αριθμό πόντων με τουλάχιστον ένα τρίποντο.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε αγωνιστεί στην Μακάμπι στον περίφημο τελικό του ΤΟΡ 16 κόντρα στην Ζαλγκίρις. Ο Ντέρικ Σαρπ με απίστευτο τρίποντο είχε στείλει το παιχνίδι στην παράταση όπου η Μακάμπι κέρδισε και βρέθηκε στο final 4.

Ο Γιασικεβίτσιους είχε πραγματοποιήσει δύο από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του από το 2003 έως το 2005 στην Μακάμπι. Ο Λιθουανούς βοήθησε τους Ισραηλινούς να γίνουν back to back πρωταθλητές Ευρώπης.

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Η Μακάμπι έχει επικρατήσει στις 7 τελευταίες αναμετρήσεις της με την Ζαλγκίρις. Συνολικά έχει ρεκόρ 14-6 απέναντι στους Λιθουανούς.

Ο Ντέβιν Σμιθ αναμένεται να αγωνιστεί για 100η φορά σε αγώνα Euroleague.

Ο Ντέβιν Σμιθ έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 15 από τα τελευταία 16 παιχνίδια στη Euroleague.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης βρίσκεται στην 8η θέση της λίστας με τις περισσότερες εκτελεσμένες βολές (691) ξεπερνώντας τον Ιγκόρ Ρακόσεβιτς.

Ο Γιογκέβ Οχαγιόν έχει ευστοχήσε σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 10 τελευταία του παιχνίδια στην Euroleague, ενώ σουτάρει με ποσοστό 46.4% (13/28).

Ο Τζέρεμι Πάργκο είναι πρώτος σε ασίστ στο ΤΟΡ 16 έχοντας 7.3 ανά αγώνα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ